Dansworkshops

Onze dansworkshops zijn geschikt voor deelnemers met of zonder danservaring en worden aangepast aan het niveau van de deelnemers. Deze workshops zijn los te boeken of als onderdeel van een workshopdag.

Workshop StepdanceWorkshop Stepdance

Ten tijde van de slavernij is stepdance in de mijnen ontstaan. De slaven die in de mijnen werkten droegen laarzen wanneer het water in de mijnen omhoog kwam. Het was voor de slaven verboden te spreken. Om toch met elkaar te communiceren, maakten zij gebruik van ritmes door met hun laarzen te stampen en in hun handen te klappen. Lees meer over de Workshop Stepdance.

Workshop HiphopdanceWorkshop Hiphopdance

Tijdens deze workshop hiphopdance leren de deelnemers coole moves die men kent uit hiphop-videoclips. De bewegingen bij hiphopdance gaan vloeiend in elkaar over; er wordt gedanst vanuit een flow! Lees meer over de Workshop Hiphopdance.

Workshop ChoreografieWorkshop Choreografie

Je eigen dans maken en uitvoeren, tijdens deze workshop kan je het leren! De deelnemers maken kennis met de meest essentiële elementen van dans. Met de elementen lichaam, tijd, ruimte en kracht gaan de deelnemers hun eigen choreografie uitwerken. Lees meer over de Workshop Choreografie.

Workshop StreetdanceWorkshop Streetdance

Tijdens de workshop streetdance worden de deelnemers uitgedaagd om de moves die ze kennen uit videoclips zelf onder de knie te krijgen. Er wordt voornamelijk gedanst op hiphop en r&b muziek. Tijdens deze workshop leren de deelnemers enkele basismoves en een korte choreografie. Lees meer over de Workshop Streetdance.

Workshop Moderne DansWorkshop Moderne Dans

Tijdens een workshop moderne dans wordt gewerkt aan de persoonlijke, artistieke expressie. De deelnemers gaan proeven van de mogelijkheden binnen deze dansvorm. De les begint op de vloer, langzaam wordt er naar staande posities gewerkt en uiteindelijk gaan de deelnemers al dansend de ruimte verkennen. Lees meer over de Workshop Moderne Dans.

Workshop BreakdanceWorkshop Breakdance

Breakdance is ontstaan in New York, waar in de jaren ’70 een oplossing werd gezocht voor geweld. De bendes die eerder met elkaar op de vuist gingen, dagen elkaar nu op de dansvloer uit. Breakdance, ook wel bekend als breaking of b-boying, is de dans waar iedereen zijn of haar eigen stijl, originaliteit en expressie in kwijt kan. Lees meer over de Workshop Breakdance.

Workshop TangoWorkshop Tango

Bij de workshop Tango, leer je hoe de Argentijnse Tango in elkaar zit. In deze workshop leer je dynamisch en ontspannen dansen, met moves die je zelf kiest. En het is bovendien ook spannend, omdat je samen met een ander danst! Het is een grote uitdaging om samen met je danspartner mooie combinaties van passen te maken. Lees meer over de Workshop Tango.

Workshop CapoeiraWorkshop Capoeira

Dans, vechtkunst en acrobatiek komen op een prachtige manier samen in deze kunstvorm. Capoeira is ontstaan bij de Afrikaanse slaven in Brazilië. De slaven mochten niet vechten, maar wel dansen. Lees meer over de Workshop Capoeira.

Workshop Battle DanceWorkshop Battle Dance

Tijdens deze workshop maken leerlingen kennis met het battlen en dansen. Ze uiten hun emoties op het muziek door middel van drama. Lees meer over de Workshop Battle Dance.

Workshop Free RunningWorkshop Free Running

Tijdens deze workshop leren leerlingen de beginselen van Parcour en Tricking, dit zijn de twee elementen van freerunning. Op een acrobatische wijze gaan leerlingen over, door en onder allerlei objecten heen. Lees meer over de Workshop Free Running.

Workshop Stage FightWorkshop Stage Fight

In veel films wordt gevochten, maar natuurlijk vechten acteurs niet echt. Stage fight is namelijk toneelvechten, dat leer je tijdens deze workshop. Lees meer over de Workshop Stage Fight.

Get Adobe Flash player