Show menu

Activiteiten in de klas

Kleinkunstig organiseert activiteiten in de klas. Je kunt kiezen uit dans, theater, literatuur, muziek, beeldende kunst, digitale media en circus workshops. Deze vinden plaats op school. Er kan één klas aan meedoen, maar ook de hele school! Hieronder vind je het hele overzicht van de activiteiten die we aanbieden in de klas.

84 workshops geselecteerd
Je gekozen filters Filters wissen

Energieke activiteiten in de klas

Het creëren van een stimulerende leeromgeving begint met het organiseren van groepsbindende activiteiten. Bij Kleinkunstig begrijpen we hoe cruciaal samenwerking en teambuilding zijn voor een succesvol leerproces. Daarom hebben we een breed scala aan activiteiten speciaal voor scholen ontwikkeld die niet alleen educatief zijn, maar ook bijdragen aan een sterkere groepsdynamiek. Onze activiteiten zijn ontworpen om in elk lesprogramma van de middelbare school te passen, en bieden een unieke mix van leren en plezier.

Schoolactiviteiten middelbare school: workshops

Maak uw dagelijks onderwijsprogramma spannender met onze unieke workshops. Onze workshops zijn ontworpen om de creativiteit van uw leerlingen te bevorderen en hun vaardigheden op verschillende gebieden te ontwikkelen. Laat uw leerlingen bijvoorbeeld de vreugde van het maken van muziek ervaren met onze muziekworkshops, waar ze de basisbeginselen van verschillende muziekinstrumenten kunnen leren. Of laat ze de wereld van graffiti en street art ontdekken in onze hiphop workshops, waar ze hun artistieke vaardigheden kunnen tonen.

Het plezier van middagactiviteiten op school

Het organiseren van middagactiviteiten op school kan een leuke afwisseling zijn van de reguliere lessen. Het kan de leerlingen een pauze geven van de traditionele klasomgeving en hen een kans geven om hun energie op een andere manier te kanaliseren. We hebben bijvoorbeeld dansworkshops die elke student aan het bewegen krijgen, en die tegelijkertijd hun coördinatie en ritmegevoel verbeteren. Voor degenen die hun acrobatische vaardigheden willen testen, bieden we circusworkshops waar ze kunnen leren jongleren, stelten lopen en nog veel meer.

Activiteiten voor middelbare scholieren: de wereld van kunst en technologie

Bij Kleinkunstig bieden we ook activiteiten voor middelbare scholieren die het brein prikkelen. We begrijpen dat de huidige generatie leerlingen zowel geïnteresseerd is in kunst als in technologie. Daarom hebben we een reeks workshops ontworpen die beide interesses combineren. Van beeldende kunst workshops waar ze kunnen leren over verschillende schilder- en beeldhouwtechnieken, tot [digitale media

workshops](https://www.kleinkunstig.nl/workshops/digitale-media-workshops/) waar ze kunnen leren hoe ze hun eigen digitale kunstwerken kunnen creëren, wij hebben het allemaal.

Een op maat gemaakt programma

We weten hoe belangrijk het is om lesplannen te hebben die passen bij de behoeften van uw studenten. Dat is de reden waarom we bereid zijn om met u samen te werken om een programma te creëren dat aansluit bij de doelstellingen van uw school en de interesses van uw studenten. Onze LOB-programma is ontworpen om studenten te helpen bij het maken van doordachte beslissingen over hun toekomstige carrière. Daarnaast helpen we ook scholen bij het ontwikkelen van hun eigen cultuurprofiel via ons cultuurprofielschoolprogramma.

CKV en Cultuurdag

Het verrijken van het onderwijs gaat verder dan de reguliere schoolactiviteiten. Ons CKV-programma biedt een geweldige kans voor studenten om culturele vaardigheden te ontwikkelen en te waarderen. Dit programma is ontworpen om studenten een dieper begrip te geven van de verschillende vormen van kunst en cultuur. Daarnaast organiseren we ook een bijzondere cultuurdag waar uw leerlingen niet snel zullen vergeten. Deze dag staat vol met spannende activiteiten en workshops die de creativiteit en het culturele bewustzijn van uw leerlingen zullen stimuleren.

Bij Kleinkunstig staan we klaar om u te helpen bij het creëren van een dynamische en inspirerende leeromgeving. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de vele mogelijkheden die we bieden voor activiteiten in de klas op de middelbare school.

Creativiteit stimuleren

Bij Kleinkunstig geloven we in de kracht van creativiteit en hoe het de leerervaring van studenten kan verrijken. Onze workshops zijn ontworpen om studenten aan te moedigen hun creatieve potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. Of het nu gaat om schilderen, beeldhouwen, muziek maken of digitale kunst, we hebben een verscheidenheid aan workshops die bedoeld zijn om studenten te inspireren en hun creatieve talenten te bevorderen.

Levensechte vaardigheden ontwikkelen

Naast het leren van academische vaardigheden, is het ook belangrijk dat studenten levensechte vaardigheden ontwikkelen. Onze activiteiten zijn gericht op het ontwikkelen van dergelijke vaardigheden bij studenten. Of het nu gaat om samenwerking, communicatie, probleemoplossing of kritisch denken, onze workshops en activiteiten helpen studenten bij het ontwikkelen van deze essentiële vaardigheden die hen goed van pas zullen komen in hun verdere carrière en leven.

Leerlingen motiveren en inspireren

Motivatie en inspiratie zijn cruciaal voor succesvol leren. Bij Kleinkunstig streven we ernaar om een leeromgeving te creëren die leerlingen aanspoort om hun beste beentje voor te zetten. Onze activiteiten en workshops zijn zo ontworpen dat ze boeiend, uitdagend en leuk zijn, waardoor leerlingen gemotiveerd en geïnspireerd blijven om te leren en te groeien.

Bijdragen aan een positieve schoolcultuur

Het bevorderen van een positieve schoolcultuur is een van onze kernwaarden bij Kleinkunstig. We geloven dat een positieve schoolcultuur niet alleen bijdraagt aan betere leerresultaten, maar ook aan het welzijn van studenten. Daarom zijn onze activiteiten zo ontworpen dat ze bijdragen aan het creëren van een inclusieve, ondersteunende en positieve leeromgeving. Of het nu gaat om groepsbindende activiteiten, creatieve workshops of onze bijzondere cultuurdag, we streven ernaar om een positieve bijdrage te leveren aan de schoolcultuur.