Show menu

Activiteiten mbo

Filter op

Duur workshops

Onze workshops zijn vrijwel allemaal voor alle tijdsduren beschikbaar. Uitzondering hierop zijn workshops voor 60 minuten of korter, dan is er minder keuze. Wij adviseren graag welke tijdsduur het beste aansluit bij jouw wensen. Neem contact op met jouw adviseur.

Activiteiten mbo

Kleinkunstig organiseert allerlei workshops op het mbo. Hieronder vind je alle workshops die Kleinkunstig organiseert op een rijtje. Wil je studenten een vaardigheid bijbrengen als presenteren? Of wil je juist dat de groep samen iets creatiefs maakt, zoals het Team Artwork? Bekijk alle workshops hieronder!
Je gekozen filters Filters wissen
72 Workshops geselecteerd

Jij regelt een lokaal, wij de rest! 

Burgerschapsonderwijs middels kunsteducatie boeken?

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Binnen een thema aan de slag met workshops?

workshop-school-Podcast-maken-8-5184x3456

“Onze studenten gaven ook aan dat ze het fijn vonden dat de workshopdocente met concrete tools kwam om een podcast te maken”

Summa College – Helmond

“Wij hebben echt genoten van deze dagen, van onze studenten, docenten maar ook van Kleinkunstig. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar en een welkome aanvulling op onze lesprogramma’s.”

ROC Ter AA – Helmond

Top 5 meest geboekte workshops op het mbo

Digitale media workshops boeken voor mbo?

workshop-mbo-Camouflage grime-2-1513x907

“Ik vond het een groot succes. Elke student was erg betrokken en gemotiveerd. Ik was soms verbaasd hoe gefocust en gedetailleerd sommigen aan het werk gingen.”

Prijsopgave op maat binnen 48 uur. 

“We zijn helemaal tevreden over de organisatie en het verloop. We hebben voor de eerste keer de workshops als inspiratie ingezet, waarna de studenten in de lessen aan de slag gaan met dit thema. Wat mij betreft doen we dit aankomend jaar op dezelfde manier!”

Welke kunst activiteiten passen bij mbo studenten?

Kunstactiviteiten voor mbo sluiten aan bij de interesses van studenten en dagen hen tegelijkertijd uit. Kleinkunstig organiseert zo’n 70 verschillende workshops en voorstellingen op mbo’s. Denk hierbij aan de workshop Theatersport voor het verbeteren van presentatievaardigheden of aan de workshop Egodocument voor loopbaan oriëntatie.

Andere activiteiten voor het mbo zijn de workshops Vloggen en Fotografie.
Andere activiteiten voor het mbo zijn de workshops Vloggen en Fotografie. Deze worden veel ingezet bij stages. Met keuze uit zoveel verschillende creatieve workshops is het handig dat de medewerkers van Kleinkunstig telefonisch en per mail goed bereikbaar zijn om te overleggen. We denken met plezier mee over welke culturele activiteiten goed aansluiten bij jouw studenten.Activiteiten-mbo

Hoe kan Kleinkunstig je helpen om culturele activiteiten voor mbo-studenten te organiseren?

De makkelijkste manier om een kunst activiteit te organiseren is door samen te werken met een culturele organisatie. Kleinkunstig is in Nederland de grootste aanbieder van culturele projecten voor het mbo en daardoor kunnen medewerkers van Kleinkunstig goed inschatten welke creatieve activiteiten passen bij jouw studenten.

In overleg bepaal je welke activiteiten goed aansluiten
In gesprek kijken we naar wat jullie doelen zijn, hoe veilig de groep is en welke creatieve activiteit zal aansluiten daarbij. Kleinkunstig regelt vervolgens alles. We werken samen met meer dan 275 kunstdocenten en selecteren workshopdocenten die jullie leerlingen enthousiasmeren en aanspreken.

Hoe gaat de verdere organisatie van de culturele activiteiten?
Je ontvangt ruim op tijd een draaiboek met daarin kort beschreven wat je moet klaarzetten. Dat is gelukkig niet veel: meestal alleen tafels, stoelen, pen en papier. En verder kun je genieten van de dag, net als je studenten!Activiteiten-mbo-1

Wat is de grootste organisatie voor creatieve activiteiten in het mbo?

Kleinkunstig is in Nederland de grootste aanbieder van cultuureducatie. Jaarlijks verzorgen we voor zo’n 125.000 leerlingen en studenten culturele activiteiten. Kleinkunstig is al meer dan 15 jaar actief in het organiseren van creatieve activiteiten. In al die jaren hebben we natuurlijk ruime kennis opgebouwd over welke workshops en voorstellingen goed passen bij verschillende mbo-opleidingen.

Is er ruimte voor wensen en afstemming over de culturele activiteiten?

Je mag altijd even bellen om te sparren over je wensen en het programma. We vinden het leuk om je te inspireren met voorbeelden van andere opleidingen en scholen, en om samen met jullie aansprekende culturele activiteiten te organiseren! We kunnen ook langskomen in de teamvergadering als dat fijner is. Kleinkunstig is uiteraard acceptant van CJP-kaart.

Plan je activiteit voor in het mbo: CJP budget biedt mogelijkheden

Met de culturele pas van CJP kun je bij Kleinkunstig meer dan 70 verschillende workshops en meer dan 25 voorstellingen boeken. Deze creatieve activiteiten sluiten aan bij de belevingswereld van mbo studenten, terwijl we studenten ook uitdagen om verder te kijken dan wat ze gewend zijn. Op een veilige manier uit de comfortzone stappen dus.

Welke workshops voor mbo-studenten kan ik met CJP-budget organiseren?

Je kunt bijvoorbeeld denken aan workshops NFT-kunst, waarbij studenten zelf NFT’s gaan tekenen en ondertussen veel leren over digitale kunst en over crypto’s. Een workshop die ook vaak georganiseerd wordt is de ‘dit-vind-ik’ Podcast. Hierbij maken studenten een podcast over een maatschappelijk thema wat hen bezighoudt.

Even overleggen over welke kunstactiviteiten nuttig en aansprekend zou voor jouw studenten? Bel gerust!

Kleinkunstig als lokale aanbieder voor mbo-activiteiten in het mbo in Amsterdam

Een van de organisatoren van kunstactiviteiten in Amsterdam is Kleinkunstig. We werken met zo’n 50 Amsterdamse workshopdocenten samen. Workshops geven we normaal gesproken op de opleidingslocatie, maar in overleg kunnen deze ook elders in de stad worden georganiseerd.

Je kunt bij Kleinkunstig kiezen uit zo’n 70 verschillende mbo-workshops en voorstellingen!

Je kunt bij Kleinkunstig kiezen uit zo’n 70 verschillende workshops en voorstellingen! De workshops worden volledig verzorgd voor Kleinkunstig, waardoor je zelf kunt ontspannen vooraf en tijdens de gastlessen. Wij overleggen met je over wat je belangrijk vindt voor de culturele activiteiten en zoeken samen met jou passende workshops uit.

Daarna gaan wij aan het werk om geschikte workshopdocenten te vragen: enthousiaste professionals die jouw studenten weten te stimuleren om verder te kijken, samen te werken, nieuwe dingen te proberen en te leren.

Uiteraard accepteert Kleinkunstig de CJP- cultuurkaart. Bel ons gerust even!

Ons telefoonnummer is: 020 – 214 10 04.

Waar kan ik CJP-budget voor mbo inzetten in Rotterdam?

Rotterdamse opleidingen kiezen vaak voor Kleinkunstig voor het coördineren van culturele activiteiten, omdat we samenwerken met meer dan 70 Rotterdamse artiesten, kunstenaars en workshopdocenten. Kleinkunstig is Nederlands grootste CJP-kaart acceptant en organiseert culturele activiteiten op veel scholen in Rotterdam.

Je kunt hierbij denken aan workshops, introductie activiteiten, jaarafsluitingen, voorstellingen, lessen en nog veel meer. Met meer dan 15 jaar ervaring is Kleinkunstig een partner waarmee je inhoudelijk goed kunt overleggen. Elke opleiding is immers anders en vraagt om een andere aanpak. De gastlessen van Kleinkunstig zijn altijd activerend, enthousiasmerend en op maat.

Welke creatieve activiteiten zijn geschikt voor Burgerschap op het mbo?

Via workshops en gastlessen kun je verschillende thema’s rondom Burgerschap behandelen. Kleinkunstig is een culturele organisatie die workshops en voorstellingen geeft op school. Studenten gaan actief aan de slag met het maken van een Podcast, een Filmscenario, NFT’s, Cajon, Capoeira of een van de andere kunstactiviteiten die Kleinkunstig aanbiedt.

Je hebt maar liefst keuze uit 70 verschillende mbo-workshops

Je hebt maar liefst keuze uit 70 verschillende workshops! Die workshops kun je koppelen aan thema’s zoals sociale omgangsnormen, ethisch handelen of cultuurverschillen. Workshops kunnen ook op zichzelf staan, omdat je studenten graag wilt laten kennismaken met een bepaalde kunstuiting zoals Illustratie of Hiphop dance. Bij Kleinkunstig denken we graag mee over welke workshop en welk thema goed past bij jullie lesprogramma.