Activiteiten op school

Welke activiteiten zijn geschikt voor mijn leerlingen?

Geen enkele school is hetzelfde. Geen enkele leerling is ook hetzelfde. En dus activiteiten op school zijn ook nooit hetzelfde. Voor onze activiteitendagen op scholen bouwen wij voort op de ervaring en verhalen van leerkrachten. Een leerkracht kent de leerlingen en weet dus waar hun interesses liggen en waar eventuele moeilijkheden kunnen ontstaan. Om dit goed boven tafel te krijgen hebben wij voorafgaand aan een workshop of Cultuurdag een gesprek op school. We komen langs om de dag door te spreken en het te hebben over de opzet van onze workshops en onze workshopleiders. We werken inmiddels samen met meer dan 250 workshopleiders uit heel Nederland. Doordat we een groot netwerk hebben kunnen we een goede match maken tussen de workshopleider en de leerlingen. Niet iedereen kan namelijk lesgeven in het praktijkonderwijs of aan bijvoorbeeld gymnasium leerlingen. Elke activiteitendag op school is dan ook maatwerk.

School activiteiten op maat voor mijn lessen

Schoolactiviteiten die aansluiten op wat leerlingen tijdens de lessen leren zijn van grote waarde. Een losstaande workshop is interessant en ook zeker goed om te organiseren. Echter als een leerling voorafgaand of na afloop door kan gaan met wat hij/zij heeft geleerd, dan is de impact van de workshop vele malen groter. Activiteiten op school worden op deze manier ook meer ingebed in het curriculum, lesplan en jaarrooster. Het mooie is dat wij voor veel van onze workshops ook voorbereidend lesmateriaal hebben. Wil je dus activiteiten voor het vmbo organiseren? Kijk dan eens op de pagina workshops met voorbereidend lesmateriaal.

Activiteiten voor school

Activiteiten voor buiten school

Met name in de zomer is iedereen op zoek naar activiteiten die ook buiten gegeven kunnen worden. We hebben een mooi overzicht van alle activiteiten voor buiten school gemaakt. Maar bij slecht weer blijft het noodzakelijk toch naar binnen te kunnen gaan. Nou kan dat natuurlijk bij elke workshop. Onze meest georganiseerde activiteiten voor binnen school staan in een mooi overzicht op deze pagina.

Activiteiten voor school 7

Activiteiten binnen het vak CKV

Het vak CKV is de laatste jaren veel veranderd. Vooral voor leerlingen en leerkrachten uit havo en vwo. Het nieuwe CKV heeft haar intrede gedaan en veranderd de rol van de leerkracht. In grote lijnen wordt je als leerkracht meer een coach, dan dat je leerlingen echt een techniek leert. Leerlingen gaan met activiteiten voor CKV op onderzoek uit. Ze worden gestimuleerd op een thema in te duiken en dat zich helemaal eigen te maken. Maar om leerlingen niet alleen maar reflectief en receptief bezig te laten zijn, is het juist ook interessant om CKV activiteiten op school te organiseren. Laat leerlingen tijdens een activiteit maar aan de slag gaan met hun thema! Maar zelf een theatervoorstelling of magazine. Of bedenk je eigen film en maak daar een trailer voor. De activiteiten voor CKV die wij organiseren richten zich allemaal op actieve deelname van leerlingen.

Activiteiten voor middelbare scholen uit heel Nederland

Elke middelbare school organiseert activiteiten. De ene school in het kader van een activiteitendag ter afsluiting van het schooljaar, de andere luidt er een themaperiode mee in en weer een andere school gebruikt het om een CKV-dag mee vorm te geven. Elke middelbare school activiteit die we vanuit Kleinkunstig organiseren is in de kern actief. We laten leerlingen een kunstdiscipline of kunstvorm echt ervaren. Bij theater studeren ze een stuk in, bij dans een choreografie en bij beeldende kunst maken ze een eigen kunstwerk. Om ze nauw mogelijk aan te kunnen sluiten bij de wensen van de school hebben we vooraf altijd een voorgesprek. We komen graag langs! Onze activiteiten voor het voortgezet onderwijs zijn zo eigenlijk altijd maatwerk.

 • Direct contact

 • Waarom Kleinkunstig

  •   We werken op locatie in heel NL
  •   Voor één klas of hele school
  •   14 jaar ervaring in het VO
  •   Vernieuwend aanbod
  •   Kennismaken? Wij komen bij u langs!
  Meer informatie »
 • Klantbeoordelingen

  Kleinkunstig verzorgt worskhops, voorstellingen, cultuurdagen en projecten door heel Nederland. Onze workshops worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3.