Show menu

Aan de slag met kunst in de periode voor de herfstvakantie

Wat wil jij nog doen voor de herfstvakantie?

Met nog één been in de zomervakantie, staat de volgende vakantie alweer te trappelen.  Wil jij ook mooie activerende workshops of indrukwekkende voorstellingen voor jouw leerlingen in de periode voor de herfstvakantie? Wacht dan niet te lang, want het belooft een drukke tijd te worden! Kleinkunstig wordt de twee weken voor de herfstvakantie veel ingezet voor workshops rondom groepsbinding, maar ook voor CKV-activiteiten. Aanraders zijn bijvoorbeeld No Story, Just Life; het inspirerende levensverhaal van rapper en dichter Georgios Lazakis of workshops braziliaanse percussie. 

Inspireer jouw klas met een voorstelling op school

In de eerste fase van het schooljaar is het fijn om de leerlingen iets blijvends mee te geven in de vorm van een theaterervaring. De voorstelling Het is geen wedstrijd van Piepschuim zet leerlingen ertoe aan om stil te staan bij onnodig competitief gedrag. En, de voorstelling No Story, Just Life neemt de leerlingen mee in het indrukwekkend verhaal van Georgios. Je geeft ze iets om over na te denken en na te praten. Neem contact op met jouw vaste contactpersoon van Kleinkunstig over jouw wensen voor jouw leerlingen en laat je adviseren welke voorstelling daar het beste bij past. Zelf alvast rondkijken? Dat kan natuurlijk: voorstellingen Kleinkunstig. Tip: maak gebruik van de ‘filters’ aan de linkerkant van de pagina en vindt precies de voorstelling waar je naar op zoek bent.  

Wil jij jouw klas de periode voor de herfstvakantie positiviteit meegeven?

Kleinkunstig helpt graag bij het organiseren van activiteiten voor groepsbinding op school. In september en oktober zijn de klassen net gevormd; iedereen probeert zijn draai nog te vinden. Kunstworkshops op school zijn dè manier om leerlingen van individu naar groep te bewegen. Met slagwerkworkshops zoals de braziliaanse percussie, streetbeats, djembé of cajon stimuleer je leerlingen om naar elkaar te luisteren, geef je ze zelfvertrouwen om van zich te laten horen en wordt samenwerken leuk. Wil je nog actiever aan de slag? Denk dan eens aan de workshop Stepdance. Hier gaan leerlingen aan de slag met body rhythms. Deze stoere dansvorm vindt zijn oorsprong in de slavernij waarbij deze ritmes gebruikt werden om te communiceren. Een mooie levensles én workshop waarbij ze leren samenwerken in één!  

Wees de drukte voor!

Wil jij ook nog de komende weken iets moois organiseren voor jouw leerlingen? Wacht dan niet te lang! De ervaring leert dat sommige workshops volgeboekt raken in de periode voor de herfstvakantie en als je op tijd contact met ons opneemt is de workshop of voorstelling van jouw keuze vást nog beschikbaar. En, mocht je toch onverhoopt achter het net vissen, dan heeft jouw contactpersoon ongetwijfeld nog wel een mooi alternatief voor je in gedachten.