Show menu

Activiteiten middelbare school

Activiteiten middelbare school workshop

Creatieve activiteiten voor de hele middelbare school

Festivals zijn helemaal van deze tijd; er is veel te ontdekken, te maken, te zien, te luisteren, en bovendien iets wat je met elkaar beleeft. Allemaal facetten waarmee Kleinkunstig tegen kunsteducatie aankijkt. Het workshopaanbod moet voor iedere leerling van elk leerniveau deze ervaring kunnen geven. Een activiteit moet de hele middelbare school kunnen aanspreken. Als wij een cultuurdag organiseren, dan maken we vaak een combinatie tussen de meest innovatieve technologieën zoals de in 3D geprinte Protopipers, bijzondere ambachten zoals etsen of een urban workshop graffiti.

Is een cultuurdag geschikt voor alle leerjaren?

Voorafgaand aan de cultuurdag is er veel ruimte voor overleg. Wie is de doelgroep? En wat is het doel van de activiteit? Op basis daarvan geeft Kleinkunstig jullie een advies over bepaalde workshops. Door jarenlange expertise zijn we hier ondertussen zeer goed in geworden. We kennen onze doelgroep door en door en weten precies welke workshop waarbij aansluit. Als de activiteitendag voor verschillende jaarlagen is kunnen we hier zeker rekening mee houden! Hetzelfde geldt voor verschillende niveaus.

Waarom is een creatieve activiteit belangrijk op middelbare scholen?

Kennismaken met verschillende kunstvormen op de middelbare school is belangrijk voor het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, creatief denken en daagt uit tot het maken van werk dat prikkelt.
Kunst geeft je een andere kijk op de wereld en jouw omgeving en is daarom niet los te zien van de samenleving. Ook dat wil Kleinkunstig leerlingen laten ervaren in hun workshops, zoals bij de workshop Social Design.
Het ontdekken gaat natuurlijk ook over het doen. Bewegen met de workshop Stage Fight, workshop Free Running of workshop Schimmenspel. Zelf aan de slag met acteren, filmen en monteren in de workshop Filmtechnieken. Zo nemen we jouw leerlingen mee in ons enthousiasme over de verschillende vormen van kunst, waarbij ze uitdagen hun grenzen te verleggen.

Een divers aanbod aan activiteiten

Zoveel leerlingen als er op jullie school zitten, zoveel uiteenlopende interessegebieden zijn er waarschijnlijk. Juist daarom is het fijn aan Kleinkunstig dat je bij ons workshops uit wel 7 verschillende disciplines kunt kiezen. Op deze manier geef je een gevarieerd karakter aan kunsteducatie en zit er altijd wel iets dat iemand aanspreekt.

Wat voor activiteiten hebben jullie voor middelbare scholen?

Het aanbod van Kleinkunstig is erg divers! We hebben futuristische workshops zoals de workshop Hololens, maar juist ook workshops die ambachtelijker zijn, zoals de workshop Zeefdrukken. Wil je juist eventjes uit het klaslokaal en actief aan de slag met je leerlingen? Kijk dan eens bij onze theater en dansworkshops. Van een workshop moderne dans tot aan een workshop stage fighting!