Show menu

Activiteiten middelbare school

Activiteiten middelbare school workshop

Creatieve activiteiten voor de hele middelbare school

Ontdekken en maken voor ieder leerjaar

Festivals zijn helemaal van deze tijd; er is veel te ontdekken, te maken, te zien, te luisteren, en bovendien iets wat je met elkaar beleeft. Allemaal facetten waarmee Kleinkunstig tegen kunsteducatie aankijkt. Het workshopaanbod moet voor iedere leerling van elk leerniveau deze ervaring kunnen geven. Een activiteit moet de hele middelbare school kunnen aanspreken. Als wij een cultuurdag organiseren, dan maken we vaak een combinatie tussen de meest innovatieve technologieën zoals de in 3D geprinte Protopipers, bijzondere ambachten zoals etsen of een urban workshop graffiti.

Kennismaken met verschillende kunstvormen op de middelbare school is belangrijk voor het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, creatief denken en daagt uit tot het maken van werk dat prikkelt.

Kunst geeft je een andere kijk op de wereld en jouw omgeving en is daarom niet los te zien van de samenleving. Ook dat wil Kleinkunstig leerlingen laten ervaren in hun workshops, zoals bij de workshop Social Design.

Het ontdekken gaat natuurlijk ook over het doen. Bewegen met de workshop Stage Fight, workshop Free Running of workshop Schimmenspel. Zelf aan de slag met acteren, filmen en monteren in de workshop Filmtechnieken. Zo nemen we jouw leerlingen mee in ons enthousiasme over de verschillende vormen van kunst, waarbij ze uitdagen hun grenzen te verleggen.

Workshop Mixed Reality: de Hololens

Een kijkje kunnen nemen in de toekomst is dichterbij dan je denkt. Met de Hololens kun je een hologram bekijken in de echte ruimte waar je staat. Wat dacht je van chemische reacties tussen moleculen of een levensgrote dinosaurus in de klas.

Tijdens de workshop Hololens maken de leerlingen kennis met de scheidslijn tussen een virtuele wereld en de echte wereld. Met een HoloLens – een semi-transparante bril – bouwen zij zelf een wereld vol hologrammen. Daarnaast animeren de leerlingen een virtuele wereld op de computer, om deze vervolgens in 360 graden te kunnen bekijken met Virtual Reality brillen.

Activiteiten rondom mode: Zeefdrukken

Jouw eigen ontwerp kunnen drukken op kleding, hout of papier. Zeefdrukken is een bijzondere techniek waarbij je de handen uit de mouwen moet steken. Leerlingen weten vaak niet dat veel van de tekeningen op hun kleding worden gedrukt met deze techniek. Wij leren het ze! Ze maken hun eigen ontwerpen en meerdere afdrukken. De resultaten zijn uniek!

Film de middelbare school: Workshop Vloggen

Vloggen is het nieuwe Bloggen. Tijdens de workshop Vloggen leren de leerlingen alle technieken die komen kijken bij het maken van een simpele korte film, waarbij de focus ligt op het vertellen van een eigen verhaal voor de camera. Hoe houd je de aandacht van de kijker vast?