Show menu

Activiteiten middelbare school

Creatieve activiteiten voor de hele middelbare school

Festivals zijn helemaal van deze tijd; er is veel te ontdekken, te maken, te zien, te luisteren, en bovendien is het iets wat je met elkaar beleeft. Allemaal aspecten die Kleinkunstig ook belangrijk vindt in kunsteducatie. Onze workshops moeten voor iedere leerling van elk leerniveau een festivalervaring kunnen geven. Een activiteit moet de hele middelbare school kunnen aanspreken. Als wij een Activiteitendag organiseren, dan maken we vaak een combinatie tussen verschillende soorten workshops. Zoals een dag waarin zowel innovatieve technologieën centraal staan, zoals Augmented Reality, als ambachtelijke workshops, zoals etsen, en andere culturele uitingen zoals de urban workshop graffiti.

Zijn de activiteiten van Kleinkunstig geschikt voor alle leerjaren van de middelbare school?

Ja, de activiteiten van Kleinkunstig kunnen voor de hele school georganiseerd worden. Dit doen we meestal onder de noemer: Activiteitendag. Voorafgaand aan de Activiteitendag is er veel ruimte voor overleg. Wie is de doelgroep? En wat is het doel van de activiteit? Op basis daarvan geeft Kleinkunstig jullie een advies over bepaalde activiteiten. Door jarenlange expertise zijn we hier ondertussen zeer goed in geworden. We kennen onze doelgroep door en door en weten precies welke activiteit waarbij aansluit. Als de Activiteitendag voor verschillende jaarlagen is kunnen we hier zeker rekening mee houden! Hetzelfde geldt voor verschillende niveaus. Activiteiten-middelbare-school-1

Hoe kan je collega’s van andere vakgroepen motiveren voor een dag vol activiteiten?

Op een Activiteitendag kan je leerlingen laten proeven van diverse workshops. Kennismaken met verschillende kunstvormen op de middelbare school is belangrijk voor het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, creatief denken en daagt uit tot het maken van werk dat prikkelt. Kunst geeft je een andere kijk op de wereld en jouw omgeving en is daarom niet los te zien van de samenleving. Echter nemen deze inhoudelijke overwegingen niet weg dat je collega’s het als een extra belasting kunnen ervaren. Om dit zoveel mogelijk weg te nemen, regelen wij bijna alles voor de dag. Het enige wat vanuit jullie hoeft te gebeuren is het regelen van lokalen en een aantal kleine zaken, zoals de wifi. Daarnaast is een tip van ons dat je jouw collega’s mee laat beslissen over welke workshops we gaan organiseren. Hierdoor kunnen ze workshops uitkiezen die hun aanspreken of die ze willen inzetten tijdens hun lessen. Mocht dat allemaal niet helpen, dan komen we natuurlijk graag een keer langs om tijdens een overleg met jou en je collega’s te bespreken hoe we het kunnen aanpakken. We denken graag mee in het verkleinen van de weerstand.Activiteiten-middelbare-school

Een divers aanbod aan activiteiten

Zoveel leerlingen als er op jullie school zitten, zoveel uiteenlopende interessegebieden zijn er waarschijnlijk ook. Juist daarom is het fijn dat je bij ons workshops uit wel 7 verschillende disciplines kunt kiezen. Op deze manier geef je een gevarieerd karakter aan kunsteducatie en zit er altijd wel iets tussen dat de leerlingen aanspreekt.

Wat voor activiteiten hebben jullie voor middelbare scholen?

Het aanbod van Kleinkunstig is erg divers en vertegenwoordigt wel 7 kunstdisciplines. We hebben futuristische workshops zoals de workshop Programmeren met Algoritmes, maar juist ook workshops die ambachtelijker zijn, zoals de workshop Zeefdrukken. Wil je juist eventjes uit het klaslokaal en actief aan de slag met je leerlingen? Kijk dan eens bij onze theater en dansworkshops. Van een workshop moderne dans tot aan een workshop stage fighting, wij bieden het allemaal aan! Onze workshops zijn altijd aangepast op het niveau en leerjaar van de leerlingen, zodat het goed aansluit op hun belevingswereld.