Show menu

Activiteiten voortgezet onderwijs

Activiteiten voortgezet onderwijs workshp capoeria

Creatieve activiteiten voor het voortgezet onderwijs

Het organiseren van workshops op het voortgezet onderwijs is ontzettend leuk omdat je door een mooi aanbod de kijk van de leerling kunt verbreden op wat kunst is en relaties kunt laten vinden tussen kunst van vroeger en van nu. Rembrandt van Rijn was behalve een briljant schilder ook een magisch etser. In de zeventiende eeuw was wat hij met een naald en zinken plaat voor elkaar kreeg behoorlijk vernieuwend. Innovatieve technieken vandaag de dag, zoals de tekenrobot of de hololens, zijn nauwelijks te vergelijken met wat Rembrandt deed. Of toch wel? Als je aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs vraagt wat innovatief is dan zullen ze de geschiedenis er niet snel bij halen, laat ze dat ontdekken tijdens een bijzondere activiteit!

Hoe ziet een diverse cultuurdag eruit?

Dit ligt volledig aan wat jullie als school willen! Maar we kunnen wel al beloven dat er veel variatie mogelijk is zonder dat de rode draad verloren gaat. Overeenkomsten tussen onze uiteenlopende workshops zijn er zeker: creatief denken, nieuwe vaardigheden uitproberen en iets maken dat prikkelt. Kleinkunstig is voortdurend bezig om de nieuwste technieken van de 21e eeuw in te zetten bij bijzondere workshops. Maar ook oude technieken kun je op een verfrissende manier leren kennen. Hoe leuk is het om eerst een workshop Etsen te volgen en vervolgens een workshop virtual reality?

Bieden jullie ook maatschappelijke workshops aan?

Kunst kun je niet los zien van de samenleving. Kunst leert je anders kijken en laat je verbindingen maken die invloed hebben op de maatschappij. Thema’s die veel spelen in de maatschappij adresseert Kleinkunstig door middel van kunstvormen. Bijvoorbeeld de klimaat crisis in de workshop Klimaat Mix of het thema racisme in de workshop Storyboard maken.

Even niet in de schoolbanken

Kunstonderwijs is een prettige en belangrijke afwisseling ten opzichte van het reguliere onderwijs. De workshops geven succeservaringen aan de leerlingen uit het voortgezet onderwijs en laten zien dat het niet altijd om cijfers of goed of fout gaat: er is een heel grijs gebied. Laat je leerlingen dit zelf ervaren bij diverse workshops van ons en bouw zo mee aan hun manier van denken én aan hun zelfvertrouwen.

Zijn er ook actieve kunstworkshops?

Jazeker! Niet alleen maken staat centraal. Het gaat ook om doen. Bewegen met de workshops Capoeira, Breakdance of Acrobatiek. Zelf aan de slag met acteren en presenteren. Zo brengen we jouw leerlingen in aanraking met allerlei vormen van kunst, waarbij ze geregeld hun eigen grenzen durven verleggen. En, niet onbelangrijk, even uit de schoolbanken mogen en lekker actief aan de slag!