Show menu

Activiteiten voortgezet onderwijs

Activiteiten voortgezet onderwijs workshp capoeria

Creatieve activiteiten voor het voortgezet onderwijs

Rembrandt van Rijn was behalve een briljant schilder ook een magisch etser. In de zeventiende eeuw was wat hij met een naald en zinken plaat voor elkaar kreeg behoorlijk vernieuwend. Innovatieve technieken vandaag de dag, zoals de tekenrobot of de hololens, zijn nauwelijks te vergelijken met wat Rembrandt deed. Of toch wel? Als je aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs vraagt wat innovatief is dan zullen ze de geschiedenis er niet snel bij halen, laat ze dat ontdekken tijdens een bijzondere activiteit!

Overeenkomsten zijn er zeker: creatief denken, nieuwe vaardigheden uitproberen en iets maken dat prikkelt. Kleinkunstig is voortdurend bezig om de nieuwste technieken van de 21e eeuw in te zetten bij bijzondere workshops. Maar ook oude technieken kun je op een verfrissende manier leren kennen. Workshops Etsen, workshops virtual reality of bijvoorbeeld de workshop robotische origami zijn daar voorbeelden van.

Kunst kun je niet los zien van de samenleving. Kunst leert je anders kijken en laat je verbindingen maken die invloed hebben op de maatschappij. Ook dat wil Kleinkunstig leerlingen laten ervaren, zoals in de workshop Social Design.

Niet alleen maken staat centraal. Het gaat ook om doen. Bewegen met de workshops Capoeira, Breakdance of Acrobatiek. Zelf aan de slag met acteren en presenteren. Zo brengen we jouw leerlingen in aanraking met allerlei vormen van kunst, waarbij ze niet zelden hun eigen grenzen durven verleggen.

Innovatieve activiteiten op het voortgezet onderwijs

De Hololens (Mixed Reality) heeft de toekomst. En die is dichterbij dan je denkt. Met mixed reality combineer je letterlijk de werkelijke en virtuele wereld, waar je kunt rondkijken en waar je zelf deel van uitmaakt. Deze technologie wordt nog volop onderzocht en wij doen dat in het onderwijs!

Tijdens activiteiten met de Hololens maken leerlingen hun eigen holografische kunstwerk. Leerlingen beleven op deze manier de mogelijkheden van digitale werkelijkheden. Ze leren wat de impact van augmented reality op hun leven is en op welke manier ze dat creatief kunnen toepassen.

Daarnaast bedenken de leerlingen in deze workshop ook een eigen virtual reality animatiefilm. Na het maken van de film en de holografische kunstwerken bekijken de leerlingen de animaties terug met een virtual reality bril en een smartphone. Zo zien ze het effect van de techniek.

Muzikale activiteiten – Workshop Sound Design

Als je denkt aan geluid bij een film, denk je al snel aan muziek en tekst. Maar er zijn nog heel veel andere geluidseffecten bij films die je misschien niet heel bewust waarneemt. Als je er eenmaal op gaat letten valt het niet meer te missen. Het is fascinerend om te ontdekken hoe je met geluid een fictieve wereld kunt creëren.

Tijdens de workshop Sound Design leren de leerlingen alles over het inzetten van geluid en effecten bij filmbeelden, zoals reverbs, delays en modulation. Leerlingen kijken naar een korte documentaire en krijgen zo een idee hoe Sound Design werkt, van de eerste tekenfilms tot populaire games. Met hulp van iPads en een kist vol attributen gaan de leerlingen vervolgens zelf aan de slag. Ze maken een script en nemen al hun zelfbedachte geluiden op. Aan het einde van de les bekijken en beluisteren ze elkaars verrassende werk.