Show menu

Workshops en activiteiten voor binnen

 

Workshop school onderwijs Schimmenspel

Buiten té warm? Workshops voor binnen!

Stijgt het kwik tot ongekende hoogten? Of is er juist een zomerse (onweers)bui?
Kleinkunstig biedt een schat aan fantastische workshops die binnen gegeven kunnen worden om deze perikelen te ontlopen. Hieronder vind je de top 5 aan binnenworkshops:

Songwriting

‘Summer’ van Calvin Harris, ‘Summer of 69’ van Bryan Adams, ‘Malibu’ van Miley Cyrus. Niks fijner dan liedjes over de zomer! Bij de workshop songwriting gaan de leerlingen aan de slag met het creeren van hun eigen song. Ervaring is niet vereist; onder begeleiding van een ervaren muzikant / muziekdocent van Kleinkunstig kan íedereen songs schrijven!

Schimmenspel

Lekker in het donker: dus koeler (en cooler!) dan dat wordt het niet! De workshop schimmenspel is een geweldige theaterworkshop op school.
Samen gaan de leerlingen een scene bedenken en uitspelen achter een scherm met een lamp waardoor het spel in schaduwen tot leven komt op het scherm.

Social Design

Geen storm buiten? Dan maar een storm in je hoofd! Een workshop gericht op brainstormen en creatieve oplossingen verzinnen voor problemen in de dagelijkse realiteit.
Leerlingen gaan eerst met elkaar nadenken over welke problemen er op school spelen: ‘fietsen worden buiten de rekken gestald’, ‘er wordt kauwgom geplakt onder de tafels’, ‘er wordt te laat gereageerd op de bel’, ‘leerlingen gaan allemaal op dezelfde plek in school pauze houden i.p.v. verspreid door school’… Maar hoe kan je hier nou op creatieve manier invloed op uitoefenen? Denk aan het geweldige experiment waar reizigers worden gestimuleerd om de trap te nemen door er een muzikaal spel van te maken. Dát is Social Design!

Vloggen

Heb jij de beste tips voor komende zomer? Wil jij de meeste volgers op YouTube?
Bij onze workshop Vloggen ervaren leerlingen onder leiding van een topvlogger wat nou écht werkt bij Vloggen.
Hoe zit een goede vlog in elkaar, welke filmtechnieken kan je toepassen en hoe vertel je jouw verhaal? Met een iPad gaan ze hun eigen vlog opnemen.
Annndd..Action!