Show menu

Workshops en activiteiten voor binnen

Workshop school onderwijs Schimmenspel

Workshops voor binnen!

Stijgt het kwik tot ongekende hoogten? Of is het juist typisch Nederlands weer vol regenbuien? Kleinkunstig biedt een schat aan fantastische workshops die binnen gegeven kunnen worden om deze perikelen te ontlopen. Op deze manier ben je niet afhankelijk van het weer en sommige van deze workshops kunnen nog steeds van binnen naar buiten verhuisd worden, mocht het opeens toch gewenst zijn!

Welke binnen workshops zijn geschikt voor reguliere klaslokalen?

Hoewel bij theater en dansworkshop het prettig is lekker veel ruimte te hebben, zijn veel van onze beeldende workshops prima geschikt voor in een regulier klaslokaal. Ook zijn onze poëzie workshops of LOB workshops perfect te geven in een klaslokaal. Twijfel je? Vraag het dan vooral eventjes na.

Wat is de top 3 activitieten om binnen te geven?

1. Songwriting: de leerlingen gaan aan de slag met het creeren van hun eigen song. Ervaring is niet vereist; onder begeleiding van een ervaren muzikant / muziekdocent van Kleinkunstig kan íedereen songs schrijven!
2. Schimmenspel: Samen gaan de leerlingen een scene bedenken en uitspelen achter een scherm met een lamp waardoor het spel in schaduwen tot leven komt op het scherm.
3.Vloggen : De leerlingen ervaren onder leiding van een topvlogger wat nou écht werkt bij Vloggen.
Hoe zit een goede vlog in elkaar, welke filmtechnieken kan je toepassen en hoe vertel je jouw verhaal? Met een iPad gaan ze hun eigen vlog opnemen. En…. Actie!

Muzikaal aan de slag!

Een perfecte binnen activiteit is een muziekworkshop. Bij kunsteducatie wordt vaak aan muziek gedacht: en terecht! Het is een prachtige discipline waarin heel veel mogelijk is. Een van de workshops die Kleinkunstig wel erg bijzonder maakt is de workshop Sound Design. Als je denkt aan geluid bij een film, denk je al snel aan muziek en tekst. Maar er zijn nog heel veel andere geluidseffecten bij films die je misschien niet heel bewust waarneemt. Als je er eenmaal op gaat letten valt het niet meer te missen. Het is fascinerend om te ontdekken hoe je met geluid een fictieve wereld kunt creëren.

Tijdens de workshop Sound Design leren de leerlingen alles over het inzetten van geluid en effecten bij filmbeelden, zoals reverbs, delays en modulation. Leerlingen kijken naar een korte documentaire en krijgen zo een idee hoe Sound Design werkt, van de eerste tekenfilms tot populaire games. Met hulp van iPads en een kist vol attributen gaan de leerlingen vervolgens zelf aan de slag. Ze maken een script en nemen al hun zelfbedachte geluiden op. Aan het einde van de les bekijken en beluisteren ze elkaars verrassende werk. Perfect dus als het buiten snikheet of juist hartstikke koud is.

Wie regelt de Ipads bij digitale media workshops?

Sommige workshops die altijd binnen gegeven worden zijn van digitale media. Hierbij zijn geregeld Ipads voor nodig. Kleinkunstig heeft zelf een aantal Ipadsets die mee gaan met de workshopdocent naar jou school indien nodig. Wil je juist liever je eigen Ipads gebruiken? Geef dit dan aan, dan brengen we geen kosten in rekening voor de Ipads en kunnen jullie je eigen gebruiken. Twijfel je over iets rondom het materiaal? Vraag het eventjes aan je contactpersoon, zodat alles duidelijk is!