Show menu

Workshops en activiteiten voor binnen

Workshops voor binnen!

Daalt het kwik weer enorm? Is het typisch Nederlands weer vol regenbuien en wind? Kleinkunstig biedt een schat aan fantastische workshops die binnen gegeven kunnen worden om deze perikelen te ontlopen. Op deze manier ben je niet afhankelijk van het weer en sommige van deze workshops kunnen nog steeds van binnen naar buiten verhuisd worden, mocht het weer toch beter zijn geworden en dit gewenst zijn!

Welke workshops zijn geschikt voor reguliere klaslokalen?

Veel van onze beeldende workshops zijn prima geschikt voor in een regulier klaslokaal. Ook zijn voor onze poëzieworkshops of LOB-workshops geen ‘bijzondere’ lokaal wensen. Twijfel je? Vraag het dan vooral eventjes na. Wanneer de stoelen en tafels aan de kant gaan, kunnen veel theaterworkshops of dansworkshops ook in een regulier klaslokaal gegeven worden. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt!Workshops-activiteiten-binnen

Wat is de top 3 activiteiten om binnen te geven?

1. Workshop Cajon: de leerlingen gaan aan de slag met het maken van een groepscompositie met cajons. Veel leerlingen kennen dit geweldig instrument nog niet. Gaandeweg de workshop leren ze niet alleen muziek te maken, maar leren ze ook over de geschiedenis van het instrument.
2. Schimmenspel: Samen gaan de leerlingen een scene bedenken en uitspelen achter een scherm met een lamp waardoor het spel in schaduwen tot leven komt op het scherm.
3.Vloggen: De leerlingen ervaren onder leiding van een topvlogger wat nou écht werkt bij Vloggen.
Hoe zit een goede vlog in elkaar, welke filmtechnieken kan je toepassen en hoe vertel je jouw verhaal? Met een iPad gaan ze hun eigen vlog opnemen. En…. Actie!Workshops-activiteiten-binnen-1

Muzikaal aan de slag!

Een perfecte activiteit voor binnen is een muziekworkshop. Bij kunsteducatie wordt vaak aan muziek gedacht: en terecht! Het is een prachtige discipline waarin heel veel mogelijk is. Een van de workshops die Kleinkunstig wel erg bijzonder maakt is de workshop Sound Design. Als je denkt aan geluid bij een film, denk je al snel aan muziek en tekst. Maar er zijn nog heel veel andere geluidseffecten bij films die je misschien niet bewust waarneemt. Als je er eenmaal op gaat letten valt het niet meer te missen. Het is fascinerend om te ontdekken hoe je met geluid een fictieve wereld kunt creëren.

Tijdens de workshop Sound Design leren de leerlingen alles over het inzetten van geluid en effecten bij filmbeelden, zoals reverbs, delays en modulation. Leerlingen kijken naar een korte documentaire en krijgen zo een idee hoe Sound Design werkt, van de eerste tekenfilms tot populaire games. Met hulp van iPads en een kist vol attributen gaan de leerlingen vervolgens zelf aan de slag. Ze maken een script en nemen al hun zelfbedachte geluiden op. Aan het einde van de les bekijken en beluisteren ze elkaars verrassende werk. Perfect dus als het buiten snikheet of juist hartstikke koud is.