Show menu

Buiten workshops en activiteiten

Buitenworkshops

Wat is er fijner dan samen met de leerlingen even die school uit te gaan en buiten aan de slag te gaan met kunst en cultuur! Meer dan 25 workshops van Kleinkunstig kunnen buiten plaatsvinden. Lekker in de frisse lucht!

Kan een cultuurdag gedeeltelijk buiten plaatsvinden?

Dat is geen probleem! Buitenworkshops zijn ook heel geschikt voor een Cultuurdag. Tijdens de Cultuurdag volgen leerlingen verschillende workshops die zij zelf mogen kiezen. We hebben hiervoor een gratis online inschrijfsysteem ontwikkeld. Leerlingen kunnen na het inschrijven hun rooster voor de dag downloaden en als docent ontvang je klassenlijsten en presentielijsten per workshop. Vooraf overleggen we welke workshops buiten plaatsvinden en waar precies. We verwerken dan de juiste locatie in het rooster van de leerling. Zo weet iedereen waar ze moeten zijn. Daarnaast krijg je van ons een aangepast draaiboek met daarin exact omschreven wat er geregeld moet worden voor de workshops die binnen en buiten plaatsvinden. Let wel: er moet altijd een regenplan zijn, mocht het weer omslaan.Workshop-activiteit-buiten-1

Wat is de top 3 workshops om buiten te geven?

1. Capoeira: Deze actieve workshop is een combinatie van dans- en vechtkunst. In de open lucht met veel ruimte komt deze erg goed tot zijn recht!
2. Streetbeats: Met z’n allen in een grote kring samen ritmes trommelen. Deze percussieworkshop is perfect in de buitenlucht met het zonnetje op je hoofd.
3. Fotografie: Hoe leuk is het om inspiratie buiten de schoolmuren op te zoeken voor dat ene perfecte plaatje? Ook kan je deze workshop goed thematiseren, bijvoorbeeld door de nadruk op landschapsfotografie te leggen. Deze workshop is daarom prima buiten te geven. Workshop-activiteit-buiten

Hoe zit het met veiligheid als een activiteit buiten plaatsvindt?

Een docent van Kleinkunstig begeleidt de leerlingen terwijl ze buiten aan de slag zijn. Er wordt net als bij workshops in school goed opgelet dat alles veilig verloopt. Ook is het (net zoals bij workshops binnen) een vereiste dat er een docent van jullie school aanwezig is, zodat de workshopdocent assistentie kan inschakelen als dat nodig is.

Ongeacht waar de activiteit georganiseerd wordt, de school ontvangt altijd een draaiboek met daarin alle informatie per workshop. Deze wordt ook aangepast als we de workshops buiten geven. We nemen graag zoveel mogelijk werk uit handen. Kleinkunstig heeft veel ervaring met het organiseren van cultuurdagen voor grote groepen, bijvoorbeeld met 500 leerlingen. Daardoor kan de cultuurdag ook makkelijk worden ingezet voor een jubileum of andere feestelijke gebeurtenis en is het soms alleen maar fijn dat niet alle workshops binnen plaatsvinden.