Show menu

Workshops en activiteiten voor buiten

capoera 1

Buitenworkshops

Wat is nou lekkerder om samen met de leerlingen even die school uit te gaan en lekker buiten aan de slag te gaan met kunst en cultuur workshops. Meer dan 20 workshops van Kleinkunstig kunnen buiten plaatsvinden. Lekker in de frisse lucht!

Kan een deel van een cultuurdag buiten plaatsvinden?

Buitenworkshops zijn ook heel geschikt voor een cultuurdag. Cultuurdagen staan bij veel scholen ieder jaar op het programma. Tijdens de cultuurdag volgen leerlingen een aantal verschillende workshops die zij zelf mogen kiezen. Kiezen doen ze middels een door Kleinkunstig verzorgde (gratis) online inschrijving. Ze krijgen direct hun rooster voor de dag opgestuurd en als docent ontvang je presentielijsten per workshop. In overleg kunnen we dan kijken welke workshops buiten kunnen plaatsvinden en waar: zodat de juiste locatie ook op het rooster van de leerling staat.

Wat is de top 3 workshops om buiten te geven?

1. Capoeira: Deze actieve workshop is een combinatie van dans- en vechtkunst. In de open lucht met veel ruimte komt deze erg goed tot zijn recht!
2. Streetbeats: Met zijn allen in een grote kring zitten en dan samen ritmes trommelen. Deze percussie workshop is perfect in de buitenlucht en met het zonnetje op je kop.
3. Fotografie: Deze workshop kan prima binnen, maar hoe leuk is het om juist inspiratie buiten de schoolmuren op te zoeken?

Capoeira 2

Veel kunst komt oorspronkelijk ook van de straat, denk bijvoorbeeld aan graffiti. Deze kunnen natuurlijk ook hartstikke goed buiten. We merken bij Kleinkunstig dat de leerlingen in een nieuwe omgeving vaak ook nieuwe inspiratie krijgen om mee aan de slag te gaan met de kunstvorm. Win-win dus!

Hoe zit het met veiligheid als een activiteit buiten plaatsvindt?

Een docent van Kleinkunstig begeleid de leerlingen terwijl ze buiten aan de slag zijn. Er wordt net als bij binnen workshops goed opgelet dat alles veilig verloopt. Ook is het aangeraden dat er een docent van jullie school aanwezig is. Hier hoef je je als school dus helemaal geen zorgen over te maken!

Of een workshop nou binnen of buiten is, de school ontvangt gewoon een draaiboek met daarin alle informatie per workshop. We nemen graag zoveel mogelijk werk uit handen. Kleinkunstig heeft veel ervaring met het organiseren van cultuurdagen voor grote groepen, bijvoorbeeld met 500 leerlingen. Daardoor kan de cultuurdag ook makkelijk worden ingezet voor een jubileum of andere feestelijke gebeurtenis en is het soms alleen maar fijn dat een aantal van de workshops lekker in de buitenlucht kan plaatsvinden!