Show menu

Activiteitendag op school

Een culturele activiteitendag

Een activiteitendag is een creatieve dag vol met kunstzinnige workshops voor school. Een dag bomvol kunst- en cultuureducatie dus. Eentonig? Zeker niet! De workshops van Kleinkunstig zijn enorm uiteenlopend waardoor een activiteitendag met gemak gevarieerd in te vullen is. Van dans en theater tot aan beeldende kunst en techniek, wij hebben het allemaal!

Wat staat centraal bij een activiteitendag van Kleinkunstig?

Een activiteitendag georganiseerd met Kleinkunstig kan er op allerlei manieren uitzien. Wat voorop staat is dat we luisteren naar de behoefte van de school en kijken wat past bij de leerlingen. Omdat Kleinkunstig in 7 disciplines workshops heeft, kunnen we in overleg een mooi programma hiermee samenstellen. Continu zoeken we bij Kleinkunstig de grenzen op van wat haalbaar is binnen een workshop. Tijdens de workshop Interactieve Installatie maken leerlingen bijvoorbeeld kennis met het maken van een interactief kunstwerk, we maken een eigen VR-film in de workshop Virtual Reality of een volledige vlog in de workshop Vloggen! De behoefte van de school en het karakter van de doelgroep zijn hierin leidend.Activiteitendag-school-3

Wat doet Kleinkunstig allemaal voor de organisatie van een activiteitendag?

Het klinkt allemaal leuk en aardig, maar zo’n activiteitendag is veel werk. Zeker omdat dit vaak nog naast de reguliere werkzaamheden van jou als docent komt. Wij nemen veel van de praktische organisatie uit handen. Een van onze accountmanagers komt langs om te luisteren naar jullie ideeën. Op basis daarvan gaan wij aan de slag, stellen we samen een programma en organiseren de dag van A tot Z. Dat wil zeggen dat we een online inschrijving regelen, we maken roosters, presentielijsten en draaiboeken én regelen natuurlijk workshopdocenten. Op de activiteitendag zelf regelen wij vanuit ons team een coördinator, die komt een uur eerder naar school om alles door te spreken. Het enige dat jij hoeft te regelen zijn de lokalen en een paar praktische zaken, zoals wificodes. Zo hopen we werk uit handen te nemen en tijd voor je vrij te maken voor de echt leuke dingen.Activiteitendag-school-1

Wat staat centraal in de workshops van Kleinkunstig?

Kleinkunstig biedt uiteenlopende workshops aan omdat de interesses van de leerlingen ook een grote diversiteit kent. Bij onze workshops werken leerlingen altijd toe naar een creatief product. Dat kan een theaterscène zijn of een choreografie, maar ook een ets of een korte film. Daarnaast gaat het bij een workshop niet alleen om het maken van een creatief product, maar óók om het plezier in het creatieve proces. Nieuwsgierigheid en ontdekken voeren de boventoon! We kunnen afhankelijk van de workshops ook de nadruk verleggen. Bijvoorbeeld door meer fysieke workshops te organiseren, zoals Free Running en Stage Fighting. Of workshops te organiseren waarbij leerlingen heel snel aan de slag kunnen gaan, zoals bij de workshop Djembé. De kern van alle workshops blijft daarbij hetzelfde: Een workshop is altijd gericht op plezier beleven aan kunst en jongeren inspireren.

Vragen? Neem contact op.

Is dit iets voor bij jullie op school? Neem dan contact met ons op! We staan altijd klaar voor een vrijblijvend overleg om te kijken wat voor jullie goed werkt.