Show menu

Activiteitendag op school

Activiteitendag school

Creativiteit tijdens een Activiteitendag

Een Activiteitendag is een creatieve dag vol met kunstzinnig workshops voor school. Actie en reactie, onderzoeken en kennismaken met nieuwe technologieën. Kunst- en cultuureducatie was nog nooit zo veelzijdig! Continu zoeken we bij Kleinkunstig de grenzen op van wat haalbaar is binnen een workshop. Tijdens de workshop Robotische Origami laten we  leerlingen origami bewegen, we maken een eigen VR-film in de workshop Virtual Reality of een volledige vlog in de workshop Vloggen!

Culturele activiteiten op school

In de afgelopen jaren merken we dat het programma van de Activiteitendagen steeds gevarieerder gekozen wordt door scholen; de culturele activiteiten op school worden steeds diverser. Dit loopt onder andere samen met de steeds meer variërende interesses van leerlingen. Het gaat niet langer alleen om het maken van een creatief product, maar ook om het plezier in het creatieve proces. Nieuwsgierigheid en ontdekken voeren de boventoon! Maar ook fysieke workshops waarbij leerlingen er op los kunnen improviseren blijven populair. Zo blijven de workshop Theatersport, workshop Capoeira en workshop Djembé onmisbaar tijdens een Activiteitendag op school. De kern van alle workshops blijft daarbij hetzelfde: Een workshop is altijd gericht op plezier beleven aan kunst en jongeren inspireren.

Geen gedoe – wij helpen je met de volledige organisatie van de activiteitendag op school

Veel docenten lopen er tegenaan: tijd vinden om zo’n Activiteitendag te organiseren naast het docent zijn. Wij pakken het werk graag van je aan! Een van onze accountmanagers komt langs om te luisteren naar jullie ideeën. Op basis daarvan gaan wij aan de slag en organiseren de dag van A tot Z. Dat wil zeggen dat we een online inschrijving regelen, we maken roosters, presentielijsten en draaiboeken en regelen natuurlijk workshopleiders. Op de Activiteitendag zelf regelen wij vanuit ons team een coördinator, hij zij komt een uur eerder naar school om alles door te spreken. Het enige dat jij hoeft te regelen zijn de lokalen en een paar praktische zaken, zoals wificodes en water. Zo hopen we werk uit handen te nemen en tijd voor je vrij te maken voor de echt leuke dingen.

Wat doen we voor jou?

  • Ten eerste komen wij langs om persoonlijk kennis te maken.
  • Tijdens dat gesprek bespreken we vaak ook de workshops. We nemen ook eventuele bijzonderheden of wensen door.
  • Wij regelen en organiseren alles rondom de Activiteitendag.
  • Wij zorgen voor een innovatief en uitgebreid aanbod aan workshops voor jouw school.
  • Vanuit ons team komt er een coördinator op locatie tijdens de dag zelf.
  • En tot slot evalueren we de Activiteitendag.