Show menu

Activiteitendag op school

Activiteitendag school

Een culturele activiteitendag

Een activiteitendag is een creatieve dag vol met kunstzinnige workshops voor school. Een dag bomvol kunst- en cultuureducatie. Eentonig? Zeker niet! De workshops van Kleinkunstig zijn enorm uiteenlopend waardoor een activiteitendag met gemak gevarieerd in te vullen is. Van dans en theater tot aan beeldende kunst en techniek, wij hebben het allemaal!

Hoe ziet een activiteitendag eruit?

Een activiteitendag georganiseerd met Kleinkunstig kan er op allerlei manieren uitzien. Wat voorop staat is dat we luisteren naar de behoefte van de school en kijken wat past bij de leerlingen. Omdat Kleinkunstig in 7 disciplines workshops heeft kunnen we in overleg een mooi programma hiervan samenstellen. Continu zoeken we bij Kleinkunstig de grenzen op van wat haalbaar is binnen een workshop. Tijdens de workshop Robotische Origami laten we  leerlingen origami bewegen, we maken een eigen VR-film in de workshop Virtual Reality of een volledige vlog in de workshop Vloggen!

Hoe zien de creatieve workshops eruit?

Kleinkunstig biedt uiteenlopende workshops aan omdat de interesses van de leerlingen ook een grote diversiteit kent. Daarnaast gaat het bij een workshop niet langer alleen om het maken van een creatief product, maar ook om het plezier in het creatieve proces. Nieuwsgierigheid en ontdekken voeren de boventoon! Maar ook fysieke workshops waarbij leerlingen er op los kunnen improviseren blijven populair. Zo blijven de workshop Theatersport, workshop Capoeira en workshop Djembé onmisbaar tijdens een Activiteitendag op school. De kern van alle workshops blijft daarbij hetzelfde: Een workshop is altijd gericht op plezier beleven aan kunst en jongeren inspireren.

Het organiseren van een activiteitendag

Het klinkt allemaal leuk en aardig, maar zo’n activiteitendag is veel werk. Zeker omdat dit vaak nog naast de reguliere werkzaamheden van jou als docent komt. Kleinkunstig is zich hier bewust van en biedt precies daarom allerlei services aan. Ten eerste komen wij langs om persoonlijk kennis te maken.
Tijdens dat gesprek bespreken we vaak ook de workshops. We nemen ook eventuele bijzonderheden of wensen door. Wij regelen en organiseren alles rondom de activiteitendag. Wij zorgen voor een innovatief en uitgebreid aanbod aan workshops voor jouw school. Vanuit ons team komt er een coördinator op locatie tijdens de dag zelf.
En tot slot evalueren we de activiteitendag. Zo is de cirkel weer rond en hebben jullie geen stress gehad omtrent een dag die zo leuk moet zijn!

Hoe werkt het samen organiseren van een activiteitendag?

Wij helpen graag bij het organiseren van een activiteitendag! Een van onze accountmanagers komt langs om te luisteren naar jullie ideeën. Op basis daarvan gaan wij aan de slag en organiseren de dag van A tot Z. Dat wil zeggen dat we een online inschrijving regelen, we maken roosters, presentielijsten en draaiboeken en regelen natuurlijk workshopleiders. Op de activiteitendag zelf regelen wij vanuit ons team een coördinator, die komt een uur eerder naar school om alles door te spreken. Het enige dat jij hoeft te regelen zijn de lokalen en een paar praktische zaken, zoals wificodes en water. Zo hopen we werk uit handen te nemen en tijd voor je vrij te maken voor de echt leuke dingen.

Vragen? Neem contact op.

Is dit iets voor bij jullie op school? Neem dan contact met ons op! We staan altijd klaar voor een vrijblijvend overleg om te kijken wat voor jullie goed werkt.