Show menu

Introductieweek vol cultuur!

Een goed begin is het halve werk!

Organiseer daarom samen met Kleinkunstig creatieve en verbindende activiteiten voor de introductieweek! Dit scheelt jou als docent heel wat kopzorgen en verzekert de leerlingen van een fantastische start van het schooljaar. Door zo spetterend te beginnen start je het schooljaar met een positieve sfeer en vol enthousiasme. Wie wil dat nou niet?

Wat zijn geschikte workshops voor een introductieweek?

De introductieweek is natuurlijk per jaarlaag heel anders: begin je als leerling net in de brugklas of is het juist je laatste jaar? Hier houdt Kleinkunstig vanzelfsprekend rekening mee. Kennen de leerlingen elkaar al? Hoe is de groepsdynamiek? Is alles inclusief het gebouw nog nieuw voor ze? Op basis hiervan kunnen we overleggen wat past. Bijvoorbeeld een workshop Vloggen zodat de brugklassers het gebouw spelenderwijs leren kennen. Het dagproject Theatersportbattle, waarbij de nadruk ligt op groepsbinding. Of een workshop infographic waarin de examenleerlingen vertellen wat ze verwachten van dit laatste jaar of juist van de toekomst!Introductieweek-activiteit-school

Welke voorstellingen zijn geschikt als ‘ijsbrekers’?

Wanneer je elkaar nog niet zo goed kent, of een hele zomervakantie lang niet hebt gezien, is het fijn even het ijs te breken door middel van een energieke voorstelling. Dit soort activiteiten biedt een uitstekende gelegenheid om op een informele en leuke manier kennis met elkaar te maken. Je kan een beetje de kat uit de boom kijken en toch ook weer iets leren over de school en je nieuwe omgeving.

Een energieke voorstelling creëert een ontspannen sfeer waarin iedereen zich comfortabel kan voelen. Het helpt om eventuele nervositeit of terughoudendheid te verminderen, waardoor leerlingen zich sneller op hun gemak voelen. Bovendien kunnen dergelijke evenementen een gemeenschappelijk gespreksonderwerp bieden, wat de interactie en het gevoel van samenhorigheid versterkt.

Voorstellingen die hier uitermate geschikt voor zijn, zijn Kick Start en Piepschuim breekt de tent af. Deze voorstellingen staan bekend om hun levendige en interactieve karakter, wat zorgt voor een geweldige start van het schooljaar.A5_Liggend_Geniet.indd

De start van het schooljaar is altijd spannend!

Elke start van het schooljaar is weer spannend, ongeacht welk niveau of jaar dat je doet. Dit geldt niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor jullie! Hoe gaat alles weer lopen, zijn er veranderingen in het programma, welke leerlingen krijg je dit jaar? Naast het geven van veel informatie over het komende schooljaar, is het ook leuk om deze start een beetje speels met elkaar te vieren. Lekker bijkletsen, elkaar leren kennen en gewoon de spanning eraf schudden, zowel voor jou als voor de leerlingen. Diverse workshops en voorstellingen van Kleinkunstig zijn hier heel geschikt voor. Wil je overleggen over de mogelijkheden en onze aanpak? Neem contact op en we lichten het toe.