Show menu

Workshops in Almere: Kleinkunstig organiseert het!

Workshops in Almere

Al 15 jaar is Kleinkunstig actief op middelbare scholen. We zijn de grootste cultuureducatieve organisatie van Nederland. Ons aanbod bestaat uit meer dan tachtig workshops in alle kunstdisciplines, en inmiddels zijn we op honderden scholen geweest. Ook in Almere, zoals op het Oostvaarders College, The International School, Het Baken, het Buitenhout College, Echnaton en het Arte College. Onze workshops worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3 en sommige scholen komen al ruim 10 jaar bij ons terug!

Heb ik een vast contactpersoon bij Kleinkunstig?

Jazeker! We werken binnen Kleinkunstig met een regioverdeling, waardoor jij zo goed als altijd één contactpersoon hebt. Als je dus workshops op een school in Almere wilt organiseren, dan heb je altijd te maken met dezelfde contactpersoon. Op deze manier gaat de organisatie het efficiëntste en kunnen we een fijn warm contact opbouwen waarbij rekening gehouden wordt met jullie wensen en deze ook onthouden worden voor een volgende keer: wel zo gemakkelijk! Wanneer je ons contactformulier invult linken wij jou aan de contactpersoon van jouw regio. Hij/zij pakt het dan verder met jou op!Almere-workshops-school

Meerdere jaren samenwerken met Kleinkunstig, hoe ziet dit eruit?

Hoe vaker we samenwerken, hoe meer we voor elkaar kunnen betekenen. Omdat we met vaste contactpersonen werken, zal je, wanneer je na het organiseren van één evenement weer bij ons terugkomt, weer aan de slag gaan met een oude bekende. Ideaal: diegene weet al wat er bij jullie op school speelt en hoe jullie graag werken. Daarnaast kan jullie vaste accountmanager een oogje in het zeil houden qua passende workshops die we aanbieden. Zo blijf je op de hoogte van ons aanbod. Mocht je een meerjaren samenwerking willen afsluiten, neem dan even contact met ons op, dan bespreken we alle mogelijkheden!

Wie regelt de materialen van een workshop bij Kleinkunstig?

Kleinkunstig verzorgt de meeste materialen van de workshops. Er zijn kunstvormen en activiteiten waar je specifieke materialen voor nodig hebt, zoals 3d-printerpennen of muziekinstrumenten. Materialen en instrumenten die je als school niet zomaar zelf voor handen hebt. Het aanschaffen ervan is voor eenmalig gebruik vaak een flinke investering. Kleinkunstig heeft hiervoor de oplossing. Wij brengen alles mee wat je nodig hebt om er een geslaagde activiteit van te maken. Of het nu gaat om klassieke ambachten als etsen en zeefdrukken of juist om moderne technieken zoals 3d-printen. In het draaiboek zie je wat de school wel zelf moet regelen, bijvoorbeeld wat voor soort lokaal, de wificode of A4-papier.

Multidisciplinaire Cultuurdag

Een zeer populaire mogelijkheid die we bieden is onze Cultuurdag. Meermaals is dit al een groot succes geweest op de scholen waar we kwamen, ook in Almere. Tijdens een Cultuurdag op school dompel je de leerlingen in één dag volledig onder in de wereld van kunst. Tijdens deze dag verzorgt Kleinkunstig in verschillende rondes workshops voor leerlingen, waarbij zij zelf kiezen welke ze willen volgen. De workshops worden gegeven door professionele artiesten en kunstenaars die tevens met een enorme passie voor de klas staan. De organisatie van de Cultuurdag kun je volledig aan Kleinkunstig uitbesteden: van de online inschrijving tot een duidelijk draaiboek. Zo wordt veel werk uit handen genomen. Op de Cultuurdag ontdekken leerlingen nieuwe kunstvormen en talenten, maar bovenal is het een dag waarop ze met veel plezier en energie samen bezig zijn! Deze en alle andere activiteiten van Kleinkunstig zijn daarnaast erg geschikt als CKV-programma.

Benieuwd wat Kleinkunstig voor jou kan betekenen? De accountmanager in de regio van Almere is Fleur Zuidhoek-de Groot. Je kunt haar bereiken op fleur@kleinkunstig.nl of 06 – 159 538 42.