Show menu

Kleinkunstig in Almere

Workshop Almere

Al 15 jaar is Kleinkunstig actief op middelbare scholen. We zijn de grootste cultuureducatieve organisatie van Nederland. Ons aanbod bestaat uit meer dan zestig workshops in alle kunstdisciplines. Inmiddels zijn we op honderden scholen geweest. Ook in Almere, zoals op het Oostvaarders College, The International School, Het Baken, het Buitenhout College, Echnaton en het Arte College. Onze workshops worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3 en sommige scholen komen al ruim 10 jaar bij ons terug!

We praten veel met leerkrachten. Wat willen zij met hun cultuurprogramma bereiken? Kleinkunstig helpt mee om de doelen die zij voor ogen hebben werkelijkheid te laten worden. Onder meer met workshops die we aanbieden door heel het land, zoals de workshop Allround Circus, de workshop Vloggen of de workshop Anti-face. Van elke workshop maken onze 200 workshopleiders een succes!

CKV-activiteiten Almere

Kleinkunstig werkt graag samen met scholen aan de invulling van het CKV-programma door middel van CKV-workshops. Met deze workshops voldoe je als school helemaal aan de diverse eisen die aan CKV worden gesteld en kun je deze mooi ‘afvinken’.

Er zijn kunstvormen en activiteiten waar je specifieke materialen voor nodig hebt, zoals 3d-printerpennen, een hololens of muziekinstrumenten. Materialen en instrumenten die je als school niet zomaar zelf voor handen hebt. Het aanschaffen ervan is voor eenmalig gebruik vaak een flinke investering. Kleinkunstig heeft hiervoor de oplossing.

Wij brengen alles mee wat je nodig hebt om er een geslaagde CKV-activiteit van te maken. Of het nu gaat om klassieke ambachten als etsen en zeefdrukken of juist om moderne technieken als 3d-printen en het maken van interactieve wearables. Voorbeelden van workshops met bijzondere materialen zijn verder de workshop Slagwerk en de workshop Augmented Reality.

Workshop Kleinkunstig School Almere

Schoolactiviteiten Almere

Ook als het gaat om schoolactiviteiten bieden we volop mogelijkheden. Naast workshops zijn dat voorstellingen, dagprojecten en cultuurdagen. Voorbeelden van voorstellingen zijn de voorstelling Maak je dromen waar, die een mix is van cabaret, jongleren en goochelen en de voorstelling Multiple Choice, die zich richt op examenleerlingen.

Het nieuwe schooljaar goed en energiek laten beginnen voor nieuwe en/of terugkerende leerlingen? Dat kan met een Startdag! Dit is een van de dagprojecten die we op scholen verzorgen. Andere dagprojecten zijn het maken van een lipdub, een live magazine of een animatiefilm. Ook een voorstelling maken in één dag of een theatersportbattle behoren tot de mogelijkheden. In onze dagprojecten komen creativiteit, actie, energie, samenwerken en plezier samen!

Cultuurdag en CKV-dag Almere

Leerlingen in één dag kennis laten maken met de wereld van kunst, cultuur en techniek: dat bereik je met de Cultuurdag op school. Tijdens deze dag verzorgt Kleinkunstig in verschillende rondes workshops voor leerlingen, waarbij zij zelf kiezen welke ze willen volgen. De workshops worden gegeven door professionele artiesten en kunstenaars die tevens gekwalificeerd docent zijn. De dag kan afgesloten worden met een voorstelling, die op verzoek aansluit op een thema van de school.

De organisatie van de Cultuurdag kun je volledig aan Kleinkunstig uitbesteden: van de online inschrijving tot een duidelijk draaiboek. Zo wordt veel werk uit handen genomen. Op de Cultuurdag ontdekken leerlingen nieuwe kunstvormen en talenten, maar bovenal is het een dag waarop ze met veel plezier en energie samen bezig zijn!

Benieuwd wat Kleinkunstig voor jou kan betekenen? Ik kom graag langs om kennis te maken.

Fleur Zuidhoek-de Groot

Accountmanager Almere
fleur@kleinkunstig.nl
06 – 159 538 42