Show menu

Workshop Etsen

In de workshop Etsen staat de techniek van het etsen met een droge naald centraal. Etsen is een vorm van grafiek, oftewel een druktechniek. Vrijwel iedereen kent Rembrandt en zijn etswerken. Maar wat komt er kijken bij het maken van een ets? Welke materialen heb je nodig? Hoe druk je je tekening? Onder begeleiding van een professionele kunstenaar maken leerlingen kennis met deze techniek.

Opbouw van de workshop Etsen

De workshop begint met een inleiding over de verschillende vormen van grafiek en diens oorsprong. De workshopleider laat oude en nieuwe kunstwerken zien en toont ook de verschillende ets-techniek. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Leerlingen gaan een eigen ontwerp maken, waarna ze deze overzetten op een etsplaat. Ze gaan met de droge naald-techniek werken. Na een oefen-ets gaan de leerlingen hun ontwerp definitief drukken. Afsluitend worden alle resultaten bekeken en is er tijd om kort elkaars ervaringen te bespreken.

Tips

Op zoek naar andere workshops binnen dit thema? Kijk eens bij de workshops Zeefdrukken, Monotype Design of Magazine Maken.