Show menu

Eerste Hulp Bij Kunst Beleven - dagproject van Kleinkunstig en Museum De Lakenhal

Samen met Museum De Lakenhal in Leiden ontwikkelde Kleinkunstig een spannend nieuw programma: Eerste Hulp Bij Kunst Beleven. Tijdens deze inspirerende dag komen kunst, verhalen, muziek en creativiteit samen op een bijzondere locatie. De jongeren gaan met een deskundige en enthousiaste rondleider op avontuur door Museum De Lakenhal en brengen de collectie met al hun zintuigen op een speelse manier tot leven. Daarnaast wonen ze een voorstelling van de band Handsome Poets bij, waarin leadzanger Tim de jongeren meeneemt op een muzikale en persoonlijke reis.

Hoe is dit dagproject opgebouwd?

Eerste Hulp Bij Kunst Beleven is een dagproject dat zich helemaal afspeelt in Museum De Lakenhal in Leiden. De dag bestaat uit twee onderdelen: een spannende rondleiding door Museum De Lakenhal en een interactieve voorstelling van de band Handsome Poets. Het dagproject biedt plek voor in totaal 120 jongeren, die in twee groepen verdeeld worden. De ene groep begint met de rondleiding en eindigt met de voorstelling, de andere groep volgt het programma precies andersom.

Wat gaan jullie beleven?

Tijdens de rondleiding staan kunst kijken, erover praten en vooral kunst beleven centraal. De jongeren gaan samen met een professionele rondleider op reis door de kunstgeschiedenis. Ze zetten hun zintuigen aan het werk en ontdekken hoe ze hun ervaringen met elkaar kunnen bespreken.
De interactieve voorstelling van Handsome Poets gaat onder andere over het muzikale en creatieve maakproces. Leadzanger en singer-songwriter van de band Tim gaat met de jongeren in op de vraag: hoe kom je op creatieve ideeën? Ook vertelt hij hoe het is om plotseling beroemd te zijn. Hij deelt zijn verhaal op openhartige en aansprekende wijze met de jongeren.

Op maat

Dit dagproject is geschikt voor jongeren van alle niveaus en leeftijden. In samenspraak stemmen we zowel de rondleiding als de voorstelling af op jouw doelgroep. Want kunst kijken, bespreken én beleven is voor iedereen!