Show menu

Workshops in Amsterdam Kleinkunstig organiseert het!

Kleinkunstig bij jou in Amsterdam

Op zoek naar een creatieve en energieke workshop voor jouw leerlingen in Amsterdam? Kleinkunstig biedt meer dan tachtig workshops in wel 7 kunstdisciplines en gaat graag voor je aan de slag. We komen door heel Nederland en hebben al vaker positieve samenwerkingen gehad rondom de hoofdstad van Nederland, zoals op het Barlaeus Gymnasium, het Cartesius Lyceum, Havo de Hof en nog veel meer. Sommige scholen komen al langer dan 10 jaar bij ons terug!

De kracht van onze samenwerkingen? We praten veel met jullie, de leerkrachten: wat willen jullie bereiken met het cultuurprogramma? Kleinkunstig helpt om de ambities op dit vlak werkelijkheid te laten worden. Dankzij onze professionele workshopdocenten maken van elke workshop een succes.

Komen jullie altijd op school? Of geven jullie ook wel eens workshops op een andere locatie?

We kunnen zeker ook workshops geven op een andere locatie. Indien jullie een mooi theater of cultuurcentrum tot jullie beschikking hebben komen wij onder andere ook daar langs. Kleinkunstig heeft alleen geen eigen locaties waar de leerlingen naartoe kunnen komen. Dus we komen wel altijd naar jullie toe – wat voor locatie dat ook mag zijn.Workshop-school-Amsterdam

Biedt Kleinkunstig naast ‘klassieke’ ambachten ook modernere workshops aan?

Kleinkunstig biedt ook workshops rondom digitale media aan, en probeert zo up-to-date mogelijk te zijn. Daarom hebben we bijvoorbeeld workshops zoals de workshop Game Design of de workshop Virtual Reality. Perfect voor jongeren die geen zin hebben in schilderen of dansen, maar juist getriggerd worden door technologie en digitale kunst!Workshop-school-Amsterdam-1

CKV workshops Amsterdam

Kleinkunstig werkt veel met scholen samen aan de perfecte invulling van het CKV-programma. De activiteiten die wij vanuit Kleinkunstig organiseren sluiten namelijk perfect aan bij de eisen van CKV. Hierdoor kan je enerzijds een heel leuke dag organiseren, waarbij Kleinkunstig de voornaamste zaken regelt, en anderzijds dit eindexamen onderdeel afvinken.

Een van de voordelen van (CKV) workshops organiseren met Kleinkunstig is dat je leerlingen kunt blootstellen aan materialen die je zelf niet in huis hebt. Sommige kunstvormen of activiteiten vereisen namelijk nogal wat specifieke materialen. Hierbij kun je denken aan iPads, bepaalde muziekinstrumenten, ets materialen of een zeefdruk. Je kunt dit soort zaken natuurlijk zelf aanschaffen, maar voor eenmalig gebruik is dat vaak een grote investering. Kleinkunstig biedt hiervoor de oplossing door de materialen mee te nemen voor tijdens de workshop! Mocht jij toevallig wél beschikken over djembés of een zeefdruk die we kunnen gebruiken? Geef het dan vooral eventjes aan, dat is alleen maar handig.

Culturele dagen met Kleinkunstig

Leerlingen in één onvergetelijke dag onderdompelen in de wereld van theater, dans, beeldende kunst en nog veel meer: dat kan met een Cultuurdag op school. Kleinkunstig kan de Cultuurdag voor scholen van A tot Z organiseren, waardoor veel werk uit handen wordt genomen. Op deze spetterende dag leren leerlingen veel verschillende disciplines kennen. Ze ontdekken nieuwe talenten, maar bovenal is het een dag waarop ze met veel plezier en energie samen bezig zijn. Een dag als deze is perfect als start van het schooljaar, of juist om een vakantie in te luiden! Benieuwd wat Kleinkunstig voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op!