Show menu

Kleinkunstig in Amsterdam

Workshop Amsterdam

Op zoek naar een creatieve en energieke workshop voor jouw leerlingen in Amsterdam? Kleinkunstig biedt meer dan zestig workshops in alle kunstdisciplines en gaat graag voor je aan de slag.

Kleinkunstig is al 15 jaar actief op middelbare scholen. We zijn de grootste cultuureducatieve organisatie van Nederland. We zijn inmiddels al op honderden scholen geweest. Ook in Amsterdam en omgeving, zoals op het Barlaeus Gymnasium, het Cartesius Lyceum, Havo de Hof en nog veel meer. Sommige scholen komen al langer dan 10 jaar bij ons terug!

We praten veel met leerkrachten: wat willen ze met hun cultuurprogramma? Kleinkunstig helpt om de ambities op dit vlak werkelijkheid te laten worden. Met workshops die we aanbieden door heel het land, zoals de workshop Social Design, workshop Theatersport of workshop Streetbeats. Van Groningen tot Amsterdam: onze 250 workshopleiders maken van elke workshop een succes.

CKV-activiteiten Amsterdam

Kleinkunstig werkt graag met scholen samen aan de perfecte invulling van het CKV-programma door middel van CKV-workshops. Dit zijn workshops die je als school kunt inzetten om te voldoen aan de diverse eisen die aan CKV worden gesteld.

Sommige kunstvormen of activiteiten vereisen specifieke materialen. Hierbij kun je denken aan iPads, een hololens of bepaalde muziekinstrumenten. Als school heb je deze materialen niet altijd zomaar zelf in huis. Je kunt ze aanschaffen, maar voor eenmalig gebruik is dat vaak een grote investering. Kleinkunstig biedt hiervoor de oplossing.

Wij zorgen bij een CKV-activiteit voor alle benodigde materialen. Of het nu gaat om klassieke ambachten als de workshop etsen of workshop zeefdrukken of juist om moderne technieken als bij de workshop Game Design of workshop Hololens. Voorbeelden van workshops met bijzondere materialen zijn verder de workshop Hololens, workshop Virtual Reality en workshop Pinhole fotografie.

Schoolactiviteiten Amsterdam

Kleinkunstig biedt een breed palet aan schoolactiviteiten. Naast workshops zijn dat ook voorstellingen, dagprojecten en cultuurdagen. Voorbeelden van voorstellingen zijn de voorstelling East Side Crew waarin hiphop centraal staat of de voorstelling Maak je dromen waar, die een mix is van cabaret, jongleren en goochelen.

Op het gebied van dagprojecten voor school kun je denken aan een Startdag om het nieuwe schooljaar creatief en energiek met elkaar te beginnen, zowel voor de nieuwe als terugkerende leerlingen. Of wat dacht je van een voorstelling maken in één dag? Dat kan met Het Podium Op. Ook het maken van een tijdschrift in één dag, bijvoorbeeld bij een bijzondere gelegenheid op school, behoort tot de mogelijkheden.

Workshop Kleinkunstig School Amsterdam

Cultuurdag en CKV-dag Amsterdam

Leerlingen in één onvergetelijke dag kennis laten maken met de wereld van kunst, cultuur en techniek: dat kan met een Cultuurdag op school. Tijdens deze Cultuurdag verzorgt Kleinkunstig in verschillende rondes workshops voor leerlingen, waarbij zij zelf kunnen kiezen welke ze willen volgen. De workshops worden gegeven door professionele artiesten en kunstenaars die tevens gekwalificeerd docent zijn. Naast de workshops kan de dag afgesloten worden met een voorstelling, al dan niet gekoppeld aan een thema dat past bij de school.

Kleinkunstig kan de Cultuurdag voor scholen van A tot Z organiseren, waardoor veel werk uit handen wordt genomen. Op deze spetterende dag leren leerlingen veel verschillende disciplines kennen. Ze ontdekken nieuwe talenten, maar bovenal is het een dag waarop ze met veel plezier en energie samen bezig zijn!

Benieuwd wat Kleinkunstig voor jou kan betekenen? Ik kom graag langs om kennis te maken.

Sarah Evers

Accountmanager Amsterdam sarah@kleinkunstig.nl 06 – 408 442 59