Show menu

Workshop Improvisatietheater

In deze basisworkshop zullen leerlingen kennis maken met improvisatietheater. Door aan de slag te gaan met improviseren worden drempels verlaagd met originele resultaten als gevolg. Improviseren is de vaardigheid om ter plekke iets te bedenken of creëren. Een lekker spontaan en actieve theatervorm die zorgt voor een leuke dynamiek! Het doel hiervan is de drempel om te improviseren bij de leerlingen te verlagen. De leerlingen leren dat niets fout is en dat alles iets kan opleveren, alles is waardevol. De leerlingen gaan aan de slag met verschillende spelvormen, hierbij komen creativiteit, samenwerking, fantasie en flexibiliteit kijken. Met verrassende invalshoeken en grappige onverwachte wendingen maken de leerlingen elkaar aan het lachen door continu te improviseren. De basis van het improvisatietheater ligt bij humor!

Opzet

De opzet van de workshop improvisatietheater is als volgt. Omdat de workshop erg actief is beginnen we natuurlijk met een goede warming-up bij als start. Hierna beginnen leerlingen door middel van eenvoudige spelvormen met improviseren. Hierbij wordt vooral klassikaal geoefend op ‘niet denken, maar doen!’, dit is een van de allerbelangrijkste punten van het improviseren. Na deze eerste spelvormen gaan de leerlingen in groepjes met opdrachten aan de slag en leren ze verhalen en scènes te improviseren. Improvisatietheater biedt ook de mogelijkheid om de werkelijkheid op een speelse manier in beeld te brengen en om verschillende situaties te uit te spelen. Je kunt er dus alle kanten mee op!

Online Workshop

Deze workshop improvisatietheater kunnen wij zowel online als hybride verzorgen. Hiervoor is het noodzakelijk dat leerlingen toegang hebben tot internet, een webcam, speakers en een microfoon. Ook is het belangrijk dat ze voldoende bewegingsruimte hebben.

Al wat ervaring met improvisatietheater? Misschien is dan de workshop Theatersport meer iets voor jullie! Een en al improvisatie met verrassende en hilarische resultaten. Daarnaast bevat het ook een competitief element.