Show menu

CJP-budget aanvragen of niet? 5 redenen om dat wél te doen

Cultuurkaart budget: hoe werkt het?

In het kort bestaat de CJP Cultuurkaart uit twee onderdelen:

 • Geoormerkt budget voor het cultuuronderwijs
 • Digitale CJP-pas voor leerlingen en docenten

Met het Cultuurkaart budget kan je culturele en kunstzinnige activiteiten betalen die door geaccrediteerde aanbieders worden georganiseerd. Kleinkunstig is daar natuurlijk een van!

Schoolbijdrage of niet?

Een school kan kiezen of ze het CJP Cultuurkaart-budget aanvullen met een eigen bijdrage of niet. Het basistegoed wordt beschikbaar gesteld door het Ministerie van OCW en bestaat uit € 5,25 per leerling. Een school kan dan (minimaal) €10,50 per leerling zelf aanvullen. Dit brengt veel voordelen met zich mee waaronder een gratis CJP (à € 2,50) en toegang tot de herverdeling van januari waarbij het bedrag van Ministerie van OCW dat niet is geclaimd opnieuw wordt verdeeld.

CJP-logo

5 redenen om voor CJP te kiezen

Soms twijfelen scholen nog wel eens of het echt voordelen biedt om zich te binden aan CJP. Kleinkunstig kan hier volmondig ‘ja!’ op zeggen en noemt graag hieronder 5 redenen om als school wél aan te sluiten bij CJP.

 1. Helder overzicht van alle culturele activiteiten en uitgaven
  Met CJP krijg je online toegang tot al jouw culturele activiteiten en uitgaven. Je ziet hier een heldere weergave welke leerlingen wat hebben ondernomen en hoeveel dat kostte. In plaats van allerlei verschillende facturen aan verschillende aanbieders waar je zelf het overzicht moet zien te houden in een begroting, maakt CJP jou dit heel gemakkelijk.

 2. Tegoed geoormerkt voor kunst en cultuur
  Met Cultuurkaart-budget verzeker je jouw leerlingen van een ‘potje’ dat beschikbaar wordt gesteld om kunstverrijking op school te realiseren. Waar kunst al snel een ‘ondergeschoven kindje’ wordt waarbij het benodigde geld soms plots toch wordt ingezet voor andere doeleinden, zorgt het Cultuurkaart-budget voor een garantie dat jouw leerlingen kunst en cultuur gaan ervaren. Het geld kan alléén daaraan besteed worden. Dat gun je toch elke leerling?

 3. Budget kan centraal worden uitgegeven
  Leg jij als school € 10,50 (of meer) bij? Dan kan je het totale bedrag van € 15,75 per leerling niet alleen individueel uitgeven, maar ook centraal. Zo maak je al gauw nóg meer mogelijk voor al jouw leerlingen.

 4. Het hele systeem is ‘AVG-proof’.
  Soms ontstaat hier bij scholen nog wel eens verwarring over; ‘is het wel in lijn met de privacywetgeving?’ Ook daar kunnen wij volmondig ‘ja’ op antwoorden. Ze leggen het heel helder uit in dit document.

 5. Toegang voor scholen tot voordeelwebschop met oa NS-/GVB- Schooltoer-tickets
  Kleinkunstig regelt natuurlijk héél graag workshops en voorstellingen bij jullie op school. Maar sómmige dingen kan je echt alleen in musea of theaters ervaren. Dit wordt een stuk bereikbaarder dankzij de kortingen op vervoer voor leerlingen dankzij CJP.
Workshop-mbo-Stencil-graffiti-4

Wil jij weten van de hoed en de rand?

Eigenlijk zijn er nog veel meer redenen om CJP Cultuurkaart-budget voor jullie leerlingen aan te vragen. Wat dacht je van korting voor docenten en onderwijsondersteunend personeel of dankzij CJP toegang tot culturele events? Wil je écht alle ins-en-outs weten en nog meer redenen lezen om jullie school aan te sluiten? Dan kan dat natuurlijk ook gewoon hier op de website van CJP.

Als school kun je je het hele jaar door aanmelden voor de CJP Cultuurkaart. Cultuurkaartbudget bestellen voor 2024 kan vanaf september 2023.