Show menu

CJP voor schooljaar 20/21

CJP voor schooljaar 20/21 – vast goed voorbereid

Vooral nu is het goed om als school goed voorbereid te zijn op de toekomst. Het aanvragen van de CJP-kaart voor volgend jaar is iets wat je nu al kan doen voor jouw school, wij adviseren om dit tijdig te doen. Waarschijnlijk heb je al een oproep vanuit het CJP gekregen om je hiervoor aan te melden. Via deze oproep kan je jouw CJP-kaart voor volgend jaar aanvragen.

Het aanvragen van de CJP-kaart kan al vanaf mei en heeft meerdere aanbiedingen. Bij elke vorm krijgt je school een budget die je kan besteden aan kunst- en cultuuractiviteiten. Het budget is afhankelijk van het formaat van de school.

De CJP-kaart

Zoals je misschien al weet krijg je met de CJP-kaart, naast andere verschillende voordelen, minimaal vijf euro per leerling om te besteden aan kunst- en cultuuractiviteiten. Wij van Kleinkunstig zijn een zogenaamde CJP-acceptant, dat wilt dat zeggen dat wij als culturele organisatie ingeschreven staan bij het CJP. Omdat Kleinkunstig CJP-acceptant is kan je het CJP-budget bij ons gebruiken om verschillende kunst- en cultuuractiviteiten te laten organiseren.

De afgelopen maanden zijn wij hard bezig geweest met het aanpassen van ons aanbod. De tijd van nu vraagt om meer digitaliseren van educatie en het houden van afstand wanneer digitalisatie niet kan. Hierdoor zijn een aantal van onze workshops niet momenteel niet mogelijk, echter hebben we nu een breed digitaal aanbod die je gemakkelijk kan boeken.

Kunst- en Cultuuractiviteiten

Om rekening te houden met het “nieuwe normaal” hebben wij vernieuwende maar nog altijd creatieve activiteiten in ons aanbod die je nu voor jouw leerlingen kan boeken. Zo hebben wij onze CKV-dag omgetoverd tot de online CKV-dag, deze is in samenwerking met het Kröller-Müller museum, het Holland Opera, Scapino Ballet en the Handsome Poets. We hebben de handen ineen gestoken met deze organisaties omdat zij veel te bieden hebben als het gaat om kunst- en cultuureducatie.

Bij de online CKV-dag krijgen de leerlingen een online tour in het Kröller Müller, een blik achter de schermen bij een optreden van the Handsome Poets op Pinkpop of gaan ze diepte in met een muzikant van Holland Opera. Deze workshops worden volledig op afstand gegeven en vragen weinig voorbereiding voor de leerlingen.

Online workshops

Met het CJP-budget is het ook mogelijk om losse online workshops te boeken bij ons. We zetten ons in om het aanbod te blijven vergroten zodat je altijd een passende workshop kan vinden voor jouw school.

Een aantal online workshops kan je zelfs nu al boeken. De workshop beatmaking is een workshop die erg leuk is om vanuit huis te volgen. De leerlingen krijgen vooraf de opdracht om een gratis account aan te maken voor een online muziekprogramma op hun computer. Als de workshop van start gaat kan de workshopdocent op afstand de leerlingen uitleggen hoe ze hun eigen beats kunnen maken.

Naast beatmaking zijn er nog veel meer online workshop varianten die interessant zijn om nu al op school te organiseren. Neem vooral contact met ons op na het aanvragen van de CJP-kaart, we staan je graag te woord!