Show menu

CKV-dag op school

Filter op

Duur workshops

Onze workshops zijn vrijwel allemaal voor alle tijdsduren beschikbaar. Uitzondering hierop zijn workshops voor 60 minuten of korter, dan is er minder keuze. Wij adviseren graag welke tijdsduur het beste aansluit bij jouw wensen. Neem contact op met jouw adviseur.

CKV-dag op school

Organiseer jij de CKV-dag op school? Dan staan hieronder workshops uit alle kunstdisciplines om uit te kiezen. Dans, theater, muziek, beeldende kunst, maar ook circus en natuurlijk digitale media. Je kunt zowel innovatieve workshops organiseren als ambachtelijke. Bij elke workshop is voorbereidend lesmateriaal te downloaden en we denken graag mee over hoe leerlingen de verslaglegging gaan doen. Bekijk hieronder alle CKV-workshops van Kleinkunstig!
Je gekozen filters Filters wissen
94 workshops geselecteerd

Dag bomvol kunst en cultuur

De CKV-dag is een interactieve dag bomvol met CKV activiteiten. De leerlingen gaan zelf kunst creëren en maken kennis met enkele bijzondere culturele belevenissen die Nederland rijk is!

Hebben leerlingen na een CKV-dag een eindresultaat voor hun dossier?

Alle activiteiten hebben een eindproduct, bijvoorbeeld een zelfgemaakte dance track, een animatie of een eigen cartoon. Bij workshops waar het eindresultaat niet tastbaar is, zoals een choreografie, maken de leerlingen foto’s. Het is altijd handig om bij je aanvraag specifiek aan te geven dat het eindresultaat opgenomen wordt in het CKV-dossier. Onze docenten letten er dan extra goed op dat leerlingen hun werk opslaan of naar hun docent mailen. CKV-dag-school

Een museum bezoeken vanuit de klas

Kleinkunstig werkt veel samen met interessante partners zoals het Van Abbemuseum en Museum De Lakenhal! Het mooie aan deze samenwerkingen is dat je workshops of voorstellingen kan combineren met een museumbezoek. Samen met het Van Abbemuseum hebben we online workshop/museumbezoek ontwikkeld, die je in je eigen school kan organiseren. Wil je er graag op uit, maar is het het niet waard om een busreis te ondernemen voor een museumbezoek van 60 minuten? Organiseer dan samen met ons het bezoek bij Museum de Lakenhal. De leerlingen zijn minstens 120 minuten bezig in het museum. Ze bezoeken het museum én bekijken ook nog een voorstelling in het museum!

Hoe moet ik me een online museum bezoek voorstellen?

Er zal een digitale tour gestart worden die in hoge kwaliteit is opgenomen. Dit bezoek wordt live begeleid door een workshopdocent. De workshopdocent stelt prikkelende vragen tijdens de tour en geeft de leerlingen ook opdrachten om uit te voeren. Neem voor meer informatie en vragen vooral contact met ons op.CKV-dag-school-1

Hoeveel leerlingen kunnen tegelijkertijd een CKV-activiteit volgen?

Voor CKV-activiteiten houden we een normale klassengrootte aan. Leerlingen volgen de workshop of online tour met een groep van ongeveer 25 leerlingen. Je kunt natuurlijk wel meerdere CKV activiteiten tegelijkertijd organiseren! Op school geven wij CKV-dagen soms wel aan 1.500 leerlingen tegelijkertijd. Zijn jullie klassen groter? In overleg komen we vaak tot een oplossing om hiermee om te gaan, dus schroom niet en benader ons vooral.

Wat is er nodig voor een CKV-dag?

Voor de workshops op school ontvang je vooraf een draaiboek met daarin precies wat je voor elke workshops nodig hebt. Dit zijn basis materialen, zoals potloden of wit papier. Onze workshopdocenten nemen veel zelf mee! Er staat in dat draaiboek ook waaraan het lokaal moet voldoen, bijvoorbeeld of er een wasbak nodig is. Tijdens de workshops van de CKV-dag vragen we een medewerker van school aanwezig te zijn in de les. Voor de online museumworkshop maken we gebruik van jullie online omgeving. Dit is meestal Teams, maar soms ook Google Meet of Zoom. Als je je zorgen maakt over lokalen, materialen of andere praktische zaken willen we vooral adviseren dit vooraf goed door te spreken met jouw contactpersoon van Kleinkunstig. Wij kunnen je dan zoveel mogelijk inzicht geven in wat er nodig is, wat er door ons geregeld wordt en wat jij als docent zelf nog moet doen.