Show menu

Diverse CKV activiteiten op school

CKV activiteiten op school

CKV activiteiten zijn een leuke en praktische manier om jongeren met een kunstvorm te laten kennismaken. We organiseren activiteiten in verschillende kunstdisciplines en binnen allerlei thema’s, zoals:

Mode

Bij een project of ckv-dag rondom mode kan je onder andere denken aan de workshop Monotype design (het bedrukken van tasjes, of t-shirts), de workshop Wearables en de workshop Grime. Maar je kan het ook breder organiseren. Tijdens de workshop Presenteren leren de leerlingen hoe ze zich kunnen presenteren op een catwalk. Of tijdens de workshop Fotografie leren de leerlingen hoe ze de modeshow kunnen vastleggen.

CKV activiteiten over de digitale werkelijkheid

Tijdens een ckv activiteit rondom mixed reality maken de leerlingen kennis met de verschillende vormen van digitale werkelijkheden. Door het volgen van de verschillende workshops ontdekken de leerlingen de verschillende mogelijkheden en toepassingen waarvoor je de technieken kan gebruiken. Ze gaan tijdens de workshops zelf ook aan de slag met het maken van diverse objecten en animaties in virtual, augmented of mixed reality. De workshops waarmee we met deze techniek aan de slag kunnen gaan, zijn workshop Hololens, workshop Virtual Reality en de workshop Augmented Reality.

CKV activiteiten spoken word school

Cultuurdag vol met activiteiten

Op een Cultuurdag volgen leerlingen diverse workshops die zelf hebben uitgekozen. Ze stellen dus hun eigen workshopprogramma samen op deze ckv dag. Hier heb je als school geen werk aan, want het inschrijven kunnen de leerlingen via het online inschrijfsysteem van Kleinkunstig. Wij maken vervolgens ook de presentielijsten en roosters. Het is een dag waarin we je als ckvdocent of andere leerkracht graag ontzorgen.

Het programma van deze ckv activiteiten stemmen we samen met jullie af. Wellicht heb je zelf een hoop ideeën voor workshops tijdens deze dag en anders komen we samen tot een mooi programma. Ckv workshops op deze dag kunnen zijn: workshop Vloggen, workshop Spoken Word, workshop Serieuze Satire en de workshop 3d Printer Pen. De samenstelling van het programma is (vaak) afhankelijk van het niveau en het leerjaar van de leerlingen.