CKV dag Cultuurdag workshops 2

Wat is een CKV-dag?

Kleinkunstig komt graag in actie om CKV een extra verdiepingsslag te geven door middel van een CKV-dag op school. Door middel van een keur aan verschillende workshops op school kunnen de leerlingen op actieve wijze kunst en cultuur ervaren. En dat op zo’n manier dat het een waardevolle toevoeging is op de CKV-lessen!

Gedurende een CKV-dag volgt een leerling een, twee of drie verschillende workshops op school in carousselvorm. Deze workshops kunnen ze in klasverband volgen, of zelf kiezen door middel van het online inschrijfsysteem van Kleinkunstig.

Heel veel keuze!

Ons aanbod workshops is enorm. Een ckv-dag is ideaal om van allerlei kunstdisciplines te proeven. Samen met jou gaan wij de dag vormgeven. We maken samen een selectie van workshops die bij de leerlingen en de school passen. Leerlingen kunnen zich vervolgens zelf inschrijven voor de workshops die zij graag willen volgen. De leerlingen kiezen dus zelf de workshops die zij het liefst gaan doen. Zo zorgen wij ervoor dat leerlingen een workshop volgen die het beste bij hun interesses past en ze zijn ook nog eens extra enthousiast!

Hoe ga ik de ckv-dag invullen?

Er zijn zoveel workshops om uit te kiezen en ze zijn allemaal leuk en interessant. Dat is moeilijk kiezen. Een goede beginvraag om te stellen bij het organiseren van een ckv dag is ‘wat zijn onze wensen?’. Wil je een ckv-dag die aansluit op het lesprogramma? Heeft de ckv-dag een thema? Wat zijn de behoeftes van onze leerlingen als het gaat om kunsteducatie? Dit zijn allemaal vragen die wij samen bespreken en een antwoord op vinden om uiteindelijk een succesvolle en onvergetelijke ckv-dag te organiseren.

CKV dag Cultuurdag workshops

Hoe verhoudt zo’n CKV-dag zich tot het Nieuwe CKV?

Alle Havo-vwo scholen zijn in schooljaar 2017/2018 in de vierde klas begonnen met het Nieuwe CKV. Zoals gezegd zijn de activiteiten op school die door Kleinkunstig worden georganiseerd een mooie aanvulling hierop.

Een CKV-dag onderscheidt zich van een gewone workshopdag door de manier waarop het inspeelt op de vier samenhangende domeinen waarop het Nieuwe CKV is gebaseerd: verkennen, verbreden, verdiepen en verbinden. Daarbij kan het goed worden verbonden aan de verschillende dimensies die de aspecten van het artistieke proces uitlichten binnen het domein Verbreden. Met een CKV-dag op school van Kleinkunstig kan een docent op gemakkelijke wijze leerlingen hierin (laten) onderwijzen en toetsen.

Naast dat er workshops op school worden gegeven door didactief vaardige professionals uit de kunstsector, kunnen de leerlingen gedurende een eerdere CKV-les ook gebruik maken van het gratis te downloaden voorbereidend lesmateriaal. Hierdoor wordt de aanstaande workshopervaring nog meer ingebed in het curriculum.

Praktisch: hoe ziet een CKV-dag eruit?

‘s Ochtends arriveert als eerste de coördinator van Kleinkunstig. Deze is op de dag zelf de contactpersoon voor de workshopdocenten van Kleinkunstig maar ook voor de school. Een half uur voordat de workshops op school starten, arriveren de workshopdocenten om hun workshop voor te bereiden / op te bouwen. Kleinkunstig verzorgt alle materialen; van etspers, tot iPads, zeefdrukramen of slagwerkinstrumenten. Dat scheelt!

Workshops kunnen 50,60,75,90, 100 of 120 minuten duren. Meestal wordt tijdens een CKV-dag gekozen voor een opzet waarin de leerling 2 of 3 workshops van 75 of 90 minuten volgt.

Workshops kunnen ook gecombineerd worden met het bekijken van een voorstelling op school. De voorstellingen van Kleinkunstig zijn altijd interactief van aard. Leerlingen participeren en gaan op interactieve wijze de voorstelling ervaren.

Waarom in samenwerking met Kleinkunstig organiseren?

Kleinkunstig heeft al ruim 14 jaar ervaring met het organiseren van workshops en activiteiten op middelbare scholen. Ze zijn voorloper op het gebied van innovatieve workshops op school op het snijvlak van kunst en techniek. Daarnaast zijn ze een betrouwbare partner die zo veel mogelijk werk uit handen neemt en rust creëert gedurende de organisatie.

Een van de zaken die het proces voor een school vergemakkelijkt is het eerder genoemde online inschrijfsysteem Dit systeem biedt een school de mogelijkheid om veel van de organisatie uit handen te geven. De leerling kiest op een afgesproken moment de gewenste workshop en vervolgens print de school met een druk op de knop een klassenlijst en presentielijst uit. Makkelijker wordt het niet!

Ook een spetterende dag op jouw school?

Wil je meer informatie over het organiseren van een CKV-dag op school? Neem gerust contact op met een van onze adviseurs.

Elke regio heeft zijn eigen Kleinkunstig-adviseur. Hierdoor treed je met iemand in contact die weet wat er speelt in jouw regio en die graag bij jullie school langs komt om meer te horen over wat er speelt, welke wensen en verwachtingen jullie hebben en hoe Kleinkunstig daar het beste op kan inspelen.