Show menu

Uitdagende opdrachten voor CKV

Interessante CKV opdrachten

Nu vinden we bij Kleinkunstig natuurlijk al onze workshops interessant, maar wij hebben wel een speciale plek in ons hart voor kunst in combinatie met innovatie en techniek. Wij bieden met Kleinkunstig een aantal workshops die leerlingen (en ckv docenten!) mooie mogelijkheden bieden als interessante ckv opdrachten. Hier vindt u enkele workshops die goed binnen deze lijn liggen: Workshop Wearables, Workshop Hololens, Workshop Filmtechnieken.

Innovatieve workshops

De wereld verandert razendsnel, technieken en rages volgen elkaar snel op. Wat 5 jaar geleden misschien nog hip was onder jongeren, kan nu alweer verouderd zijn. En daar weet je natuurlijk alles van! Hoe zorg je er nu voor dat je programma aantrekkelijk blijft onder de (kritische) jongeren? Jongeren onderwijzen in zowel oude ambachten als in nieuwe technieken, dat is hoe we het bij Kleinkunstig graag doen. Nieuw èn oud. Wil je ook graag ambachtelijke kunstvormen in je programma verwerken? Wil je leuke ckv workshops op school te laten geven door workshopdocenten van Kleinkunstig? Dan hebben we in aanvulling op de innovatievere workshops die hierboven staan nog een paar leuke ideeën voor je:

Ambachtelijke CKV workshops
Workshop Zeefdrukken
Workshop Monotype Design

Een workshop waarin oud en nieuw elkaar omarmen  is in de workshop Robotische Origami. Een workshop waarbij de oude kunstvorm origami wordt gecombineerd met innovatieve small materials, waardoor de kraanvogels bijna onzichtbaar gaan bewegen.

CKV opdrachten workshop school

Afwisselende opdrachten; van ambachten tot digitale media

Maar naast oude ambachten tegenover innovatieve technieken heeft Kleinkunstig ook nog andere CKV activiteiten die een extra dimensie geven aan je jaarprogramma. Kleinkunstig staat namelijk garant voor een divers programma waar er voor elke leerling wat wils is. Wat dacht je van het volgende:

De workshop (maga)zine: Een superleuke manier om je leerlingen een eigen (maga)zine te laten maken als cultureel portfolio!
Het dagproject ’t Podium Op!: Hierbij maken leerlingen van A tot Z hun eigen voorstelling.

Workshops aansluitend op CKV opdrachten

Voordeel van een samenwerking met Kleinkunstig voor een ckv activiteit op school is dat wij alle organisatie uit handen nemen en ook alle materialen regelen. Een etspers, zeefdrukramen en/of katoenen tasjes voor monotype design, we nemen het allemaal mee. Hierdoor ontstaat ruimte voor een ckv docent om te doen waar zijn of haar focus hoort te liggen: lesgeven! Daarnaast stemmen wij vooraf altijd de opzet en verwachtingen van de workshop af. Heb je dus een specifieke CKV opdracht waar de workshop bij moet aansluiten, dan is dat geen enkel probleem!