Show menu

CKV Opdrachten

Culturele activiteiten CKV en CKV opdrachten

Het belangrijkste om leerlingen betrokken te houden bij CKV is door voor jongeren relevante inhoud aan te bieden. Wanneer je als organisatie, of als docent, met CKV aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen, dan ontstaat er interactie tussen de lesstof en de leerlingen. Kleinkunstig houdt dit altijd in het achterhoofd. Daarom blijven we vernieuwende en relevante workshops ontwikkelen. We streven ernaar om telkens weer goed aan te sluiten bij de doelgroep en bij jullie als CKV docenten in het voortgezet onderwijs.

Hoe kan ik mijn leerlingen motiveren voor culturele activiteiten voor CKV?

Dit kan zeker lastig zijn, niet alle leerlingen vinden CKV een leuk vak. Dat komt mede door een aantal vooroordelen over kunst. Regelmatig horen we “dat kan ik niet” of “dat vind ik saai” langskomen. Als wij met docenten CKV ideeën bespreken, kijken wij altijd naar hoe we een divers, relevant en actueel CKV programma kunnen opzetten. Je hebt dan meer kans dat er iets tussen zit wat elke leerling leuk vindt. Daarnaast is het ook minder vervelend als je bijvoorbeeld eerst iets met moderne dans “moet” doen en daarna iets met Game Design “mag” doen. Zo proberen we leerlingen zo sterk mogelijk intrinsiek te motiveren voor de CKV-dag. CKV-opdrachten-activiteiten-1

Hoe sluiten jullie culturele activiteiten CKV aan op de belevingswereld van de leerlingen?

Door relevante CKV workshops aan te bieden die we aanpassen op hedendaagse thema’s die onder jongeren leven. Denk aan een workshop NFT-tekenen, waarin jongeren leren over crypto currencies en tegelijk digitaal leren tekenen. Ook maatschappelijke thema’s zoals klimaatverandering, racisme en vrijheid verwerken we in CKV activiteiten. Hiervoor werken we bijvoorbeeld ook samen met Movies That Matter. Een andere populaire CKV activiteit is de workshop Choreografie met Tik Tok. Met deze workshops is ons doel om jongeren op de korte termijn een leuke ervaring meegeven en op de lange termijn te inspireren voor kunst en cultuur!CKV-opdrachten-activiteiten

Welke culturele activiteiten en opdrachten zijn geschikt voor CKV vwo?

De culturele activiteiten voor CKV vwo stimuleren niet alleen creativiteit en expressie, maar dragen ook bij aan een beter begrip van de samenleving en verschillende culturen. Organiseer bijvoorbeeld de workshops stepdance, cajon en capoeira voor meer kennis over de slavernij. Of combineer CKV muziek en het thema duurzaamheid bij de workshop Klimaat Mix. Kleinkunstig organiseert workshops voor alle CKV kunstdisciplines en heeft workshops bij nog veel meer thema’s. Neem contact op voor meer informatie! We denken graag mee.

Hoe vind ik vernieuwende ideeën voor CKV kunstactiviteiten?

Je wilt je leerlingen in aanraking brengen met de nieuwste technieken én aansluiten bij hun belevingswereld. Organiseer bijvoorbeeld een workshop NFT-tekenen, waarin leerlingen meer ontdekken over crypto currencies en digitale kunst. De workshop interactieve installatie combineert kunst en techniek. Kleinkunstig zoekt constant naar vernieuwende workshops. Dat betekent soms ook: terug naar ambachtelijke technieken, zoals breien, haken en tuften. Zo organiseer je CKV kunst activiteiten die een aanvulling vormen op de culturele activeiten CKV die je al op school hebt.

Kleinkunstig ontzorgt bij culturele activiteiten CKV

Voordeel van een samenwerking met Kleinkunstig voor een CKV activiteit in het voortgezet onderwijs is dat wij alle organisatie uit handen nemen en ook alle materialen regelen. Een etspers, zeefdrukramen en/of katoenen tasjes voor monotype design, we nemen het allemaal mee. Hierdoor ontstaat ruimte voor een CKV docent om te doen waar de focus hoort te liggen: lesgeven! Daarnaast stemmen wij vooraf altijd de opzet en verwachtingen van de workshop af. Heb je dus een specifieke CKV opdracht waar de workshop bij moet aansluiten, dan is dat geen enkel probleem.

CKV muziek opdrachten en voorbereidend lesmateriaal

Bij alle culturele activiteiten CKV van Kleinkunstig is voorbereidend lesmateriaal aanwezig met CKV opdrachten. De CKV workshop, maar ook de CKV werkbladen zijn ontworpen voor verschillende niveaus en hebben uiteenlopende thema’s. Zo kun je aan de slag met Urban Culture voorafgaand aan de CKV workshop Hiphopdance. Zo haal je het meeste uit een workshop met Kleinkunstig! Muziek is een populaire activiteit tijdens de CKV-dag. Leerlingen worden aangemoedigd om hun eigen muzikale vaardigheden te ontwikkelen en te tonen. Natuurlijk gaan ze ook breed kennismaken met verschillende muziekstijlen en technieken. Dit kan variëren van een workshop beatmaking tot braziliaanse percussie tot songwriting.