Show menu

CKV-activiteiten voor het vmbo

CKV op het vmbo

Een docent weet het als geen ander: elke leerling is weer anders. Zo hebben leerlingen op het vmbo ook andere behoeften op het gebied van onderwijs dan een vwo leerling. En voor cultuureducatie geldt dit ook; de ene ckv activiteit sluit beter aan bij het vmbo, de andere beter bij het vwo. Binnen Kleinkunstig vinden we het belangrijk dat elke workshop zo goed mogelijk aansluit op de behoeftes van jouw leerlingen. Hierdoor krijgt de leerling de beste kunstervaring. Door vooraf een persoonlijk gesprek met de ckv docent te hebben, kunnen we deze afstemming bereiken. Uitgangspunt is de vraag: Wat past goed bij jouw school, leerlingen en visie op onderwijs? Neem gerust contact op met jouw persoonlijke contactpersoon van Kleinkunstig om hier verder over te praten.

CKV vmbo workshop streetbeats

Afwisselende activiteiten

Kleinkunstig is een kei in het organiseren van ckv activiteiten op het vmbo waarbij de nadruk ligt op diversiteit. Wat kan Kleinkunstig voor je doen?

  • We organiseren Cultuurdagen: een ckv dag vol met kunstworkshops in verschillende disciplines, zoals workshops Hiphop Dance, 3D printer pen tekenen, Allround Circus, Muziek Producer of Zeefdrukken. Leerlingen kunnen zelf kiezen aan welke ckv activiteiten ze deel willen nemen door het online inschrijfsysteem wat we hebben. Vooraf hebben we een gesprek over de opzet van de workshops, zodat we deze zo goed mogelijk op je vmbo leerlingen kunnen laten aansluiten.
  • We organiseren ook losse ckv workshops en deze kan je zo inplannen dat meerdere klassen achter elkaar deze workshops kunnen volgen.

Enkele leuke suggesties voor workshops die ingezet kunnen worden bij CKV op het vmbo zijn:

Presenteren

Workshops hebben van zichzelf al een enorme kracht en kunnen een leerling levenslang bijblijven. Maar hoe leuk is het als anderen ook kunnen genieten van de nieuw verworven kunstzinnige vaardigheden van de leerling? Het kan een enorme meerwaarde zijn om aan het eind van de dag af te sluiten met een presentatie. Voor enkel de leerlingen die de Cultuurdag ook hebben meegemaakt, of juist voor de hele school of zelfs voor alle ouders. Bij een presentatie worden de leerlingen begeleidt door een energieke workshopdocent. Voor alle vmbo-leerlingen een memorabele afsluiting van CKV.