Show menu

CKV-activiteiten voor het vmbo

CKV op het vmbo

Jij als docent weet het als de beste: elke leerling is weer anders. Zo hebben leerlingen op het vmbo andere behoeften op het gebied van onderwijs dan een vwo leerling. En voor cultuureducatie geldt dit ook; de ene ckv activiteit sluit beter aan bij het vmbo, de andere beter bij het vwo. Binnen Kleinkunstig vinden we het belangrijk dat elke workshop die we organiseren zo goed mogelijk aansluit op de behoeftes van jouw leerlingen. Hierdoor krijgt de leerling de beste kunstervaring. Door vooraf een persoonlijk gesprek met de ckv docent te hebben, kunnen we deze afstemming bereiken. Uitgangspunt is de vraag: Wat past goed bij jouw school, leerlingen en visie op onderwijs? Neem gerust contact op met jouw persoonlijke contactpersoon van Kleinkunstig om hier verder over te praten.

Hoe past Kleinkunstig de workshops aan voor het vmbo?

Dit begint door informatie vergaren bij jou, de docent! Wat is jullie doel? Hoe ziet de doelgroep eruit? Zijn er specifieke aandachtspunten? Door goed te overleggen met jou, weten wij je wensen. Dit gebruiken wij om de juiste workshops te adviseren en ook de juiste workshopdocenten te koppelen aan de workshops die we gaan geven. Vooraf geven wij ook alle wensen rondom de workshops en/of de aandachtspunten met betrekking tot de doelgroep door aan de workshopdocent. Hierdoor kan hij/zij zich goed voorbereiden en komen we beslagen ten ijs. CKV-vmbo-activiteiten

Welke workshops zijn geschikt als CKV activiteit op het vmbo?

Veelal worden vmbo-leerlingen getypeerd als “doeners”. Workshops die het populairst zijn, zijn dan ook workshops waar je sneller aan de slag kan gaan en ook sneller een resultaat ziet. Enkele leuke suggesties voor workshops die ingezet kunnen worden bij CKV op het vmbo zijn:
Workhop Vloggen: Youtube staat er vol mee: vlogs! Maar hoe maak je nu eigenlijk een goede vlog? De leerlingen ontdekken het in deze workshop.
Workshop Free Running: Wanneer de leerlingen vol energie zitten, is deze workshop perfect! Het is een bijzondere manier van bewegen waarbij ritme centraal staat en je lekker fysiek aan de slag kan gaan.
Workshop Cajon: Deze percussie workshop is heel gaaf om te doen in een grote groep. Met zijn alle in een kring aan de slag met het maken van leuke ritmes!CKV-vmbo-activiteiten-2

Afwisselende activiteiten

Kleinkunstig is een kei in het organiseren van ckv activiteiten op het vmbo waarbij de nadruk ligt op diversiteit. We organiseren bijvoorbeeld Cultuurdagen: een dag vol met kunstworkshops in verschillende disciplines, zoals workshops Hiphop Dance, 3D printerpen tekenen, Allround Circus of Zeefdrukken. Leerlingen kunnen zelf kiezen aan welke ckv activiteiten ze deel willen nemen. Wij faciliteren dit met ons gratis online inschrijfsysteem. Vooraf hebben we een gesprek over de opzet van de workshops, zodat we deze zo goed mogelijk op jouw leerlingen kunnen laten aansluiten. We organiseren ook losse ckv workshops en deze kan je zo inplannen dat meerdere klassen achter elkaar deze workshops kunnen volgen.

Presenteren

Kan het resultaat van een workshop aan het einde ook gepresenteerd worden?

Bij veel workshops is dit inderdaad mogelijk! Het kan een enorme meerwaarde hebben om aan het eind van de dag af te sluiten met een presentatie. Podiumkunsten en muziekworkshops lenen zich hier erg goed voor. Indien je interesse in een presentatie hebt, geef het dan even aan, dan kiezen we mooie workshops uit waarbij dit goed kan!

Workshops hebben van zichzelf al een enorme kracht en kunnen een leerling levenslang bijblijven. Maar hoe leuk is het als anderen ook kunnen genieten van de nieuw verworven kunstzinnige vaardigheden? Een presentatie voor enkel de leerlingen die de Cultuurdag ook hebben meegemaakt, of juist voor de hele school of zelfs voor alle ouders. Bij een presentatie worden de leerlingen begeleidt door een energieke workshopdocent. Voor alle vmbo-leerlingen een memorabele afsluiting van CKV.