Show menu

Kunstdisciplines en CKV

Wanneer je leerlingen vraagt welke kunstdisciplines allemaal onder CKV vallen zullen ze een aantal voor de hand liggende noemen, zoals beeldende kunst, muziek, misschien wel dans. Maar er is natuurlijk nog veel meer! Dat weet je als vakdocent, maar nu nog je leerlingen. Wat is er nou doeltreffender dan de leerlingen zelf die verschillende kunstdisciplines te laten ervaren? De disciplines digitale media, literatuur en theater zijn ook het onderzoeken waard. Samen met de workshops van Kleinkunstig kan je de leerlingen van alles laten uitproberen!

Kan ik meerdere disciplines combineren in één workshop?

Dit kan. Kleinkunstig biedt verschillende multidisciplinaire activiteiten aan, zoals de dagprojecten Het Podium Op en Live Magainze, of de workshops Cartoontekenen of Superimpose fotografie. Wil je echter meer ruimte inroosteren per discipline, dan raden wij een Cultuurdag aan, waarbij de leerling meerdere workshops volgt. Kunstdisciplines-ckv

Uitdagende workshops rondom digitale media

Digitale media is niet een officiële kunstdiscipline, al is veel nieuwe kunst er wel onder te scharen. Kijk alleen al naar de kunstenaar Rafaël Rozendaal die websites als kunst verkoopt. In deze tak van kunst is het de uitdaging om de grenzen op te zoeken van wat artistiek en technologisch kan. Digitale media spreekt veel leerlingen aan, omdat ze hiermee opgroeien en het dichtbij hen staat. CKV workshops die we hierin aanbieden zijn onder andere de workshop Programmeren met Algoritmes en de workshop Augmented Reality.

Zijn jullie workshops ook inzetbaar voor docenten?

Onze workshops kunnen ook aan docenten gegeven worden. De workshops worden verzorgd door dezelfde workshopdocenten als die we inzetten voor de workshops voor leerlingen. Zij laten zien hoe je een techniek kan overbrengen op de leerlingen. Workshops voor docenten zijn dus hands-on workshops die je als docent direct kan inzetten in je les.

Onbekend maakt onbemind, kunstdisciplines ontdekken bij CKV

Kunstdisciplines CKV Workshop Circus

Circus is een kunstdiscipline die we vaak vergeten. Het lijkt vaak meer vermaak dan dat er een artistieke boodschap bij komt kijken. Niets is minder waar. Circus kan prachtig zijn in het theater met ongelooflijke acrobatische acts of een optreden van een slangenmens, wat grenst aan dans. Inmiddels is er in Nederland ook een officiële HBO opleiding tot circusartiest. In onze workshops rondom de discipline circus laten wij leerlingen kennismaken met deze kunstvorm. Probeer eens de workshop Acrobatiek of de workshop Goochelen. Het zal je verrassen.