Show menu

Kunstdisciplines en CKV

Als leerlingen op zoek zijn naar informatie over wat voor kunstdisciplines allemaal onder CKV vallen, dan komen ze al snel uit bij Beeldend, Theater en Dans. Maar er is natuurlijk nog veel meer! Dat weet je als vakdocent, maar nu nog je leerlingen. Ze kunnen natuurlijk verder het internet induiken en dan vinden ze uiteindelijk nog veel meer informatie. Maar wat is er nou doeltreffender dan de leerlingen zelf die verschillende kunstdisciplines te laten ervaren? Laat ze bijzondere gedichten maken in de workshop Blackout Poetry, in de workshop Column Schrijven een eigen artikel schrijven, in de workshop Hololens een holografisch kunstwerk bouwen of in de workshop Interactieve Installatie hun eigen inkledingstuk met elektronica!

Populaire kunstdisciplines bij CKV: Beeldend en Digitale Media

Beeldende kunst

In de kunstdiscipline Beeldend hebben we een gemixt aanbod. Zo hebben we workshops waar oude ambachten centraal staat, zoals de workshop Etsen en de workshop Zeefdrukken. Ook hebben we beeldende workshops waarin we op zoek gaan naar nieuwe ontwikkelingen, zoals de workshop Game Design of de workshop Interactieve installatie. Het aanbod bestaat uit workshops die geschikt zijn voor alle leerjaren en niveaus.

Digitale media

Digitale media is niet echt een discipline, maar toch valt er veel nieuwe kunst onder. Kijk alleen al naar de kunstenaar Rafaël Rozendaal die websites als kunst verkoopt. In deze kunstdiscipline is het de uitdaging om de grenzen op te zoeken van wat artistiek en technologisch kan. Het is een kunstdiscipline die veel leerlingen aanpreekt, omdat ze hiermee zijn opgegroeid. CKV workshops die we hierin aanbieden zijn onder andere de workshop Hololensworkshop Programmeren met Algoritmes, en workshop Augmented Reality . Wil je met je docententeam aan de slag? Dan kan dat natuurlijk ook. Vaak combineren we een Cultuurdag voor leerlingen met een workshop voor het docententeam.

Onbekend maakt onbemind, kunstdisciplines ontdekken bij CKV

Kunstdisciplines CKV Workshop Circus

Circus

Circus is een kunstdiscipline die vaak niet zo wordt gezien. Het lijkt vaak meer vermaak dat dat er een artistieke boodschap bij komt kijken. Niets is minder waar. Circus kan prachtig zijn in het theater met ongelooflijke acrobatische acts of een optreden van een slangenmens wat grenst aan dans. Inmiddels is er in Nederland ook een officiële HBO opleiding tot circusartiest. In onze workshops rondom de discipline circus laten wij leerlingen kennismaken met deze kunstvorm. Probeer eens de workshop Acrobatiek of de workshop Goochelen. Het zal je verrassen.

Fysiek aan de slag

Dans

Bij dansworkshops gaan leerlingen fysiek aan de slag. We hebben een divers aanbod aan dansworkshops. Zo komen er verschillende culturen aanbod; de workshop Capoeira heeft roots in de Braziliaanse cultuur en Free Running vindt zijn oorsprong in Frankrijk. Ook zijn er workshops die vanuit verschillende kunststromingen komen, zoals de workshop Hiphopdance en de workshop Streetdance die uit de urbancultuur komen.

Andere kunstdisciplines waarin wij workshops aanbieden die aansluiten bij CKV zijn muziek, theater en literatuur.