Show menu

Creatieve workshops voor het voortgezet onderwijs

Filter op

Duur workshops

Onze workshops zijn vrijwel allemaal voor alle tijdsduren beschikbaar. Uitzondering hierop zijn workshops voor 60 minuten of korter, dan is er minder keuze. Wij adviseren graag welke tijdsduur het beste aansluit bij jouw wensen. Neem contact op met jouw adviseur.

Creatieve workshops voor het voortgezet onderwijs

Ben je op zoek naar creatieve workshops voor het voortgezet onderwijs? Hieronder vind je alle workshops die Kleinkunstig organiseert voor jongeren. Dat zijn dansworkshops, maar ook in theater, literatuur, muziek, beeldende kunst, circus en digitale media bieden we allerlei actieve en leuke workshops aan. Bekijk al onze workshops hieronder!
Je gekozen filters Filters wissen
94 workshops geselecteerd

De kracht van creatieve workshops scholen

Bij Kleinkunstig begrijpen we dat creativiteit een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van jongeren. Creativiteit stimuleert het oplossen van problemen, bevordert de emotionele expressie en bevordert het welzijn van leerlingen. Daarom zijn we gespecialiseerd in het aanbieden van creatieve workshops voor scholen, Deze workshops zijn ontworpen om de vindingrijkheid van leerlingen te voeden en te versterken. Onze workshops op locatie zijn niet alleen leuk, ze moedigen ook aan tot innovatief denken en verbeteren het zelfvertrouwen van jongeren.

Creatieve workshops op locatie

Een essentieel onderdeel van onze dienstverlening is het geven van creatieve workshops op locatie. We geven de workshops dus op scholen! We geloven dat de vertrouwde omgeving van de eigen middelbare school de jongeren helpt om zich volledig te focussen op hun creatieve ontwikkeling. Daarom nemen we alle benodigde materialen voor de workshop mee naar school, van verf en penselen tot muziekinstrumenten en digitale apparatuur. We creëren een inspirerende leeromgeving tijdens de creatieve workshop op jullie school, waardoor de leerlingen zich tijdens de workshop volledig kunnen richten op het creatieve proces.

Verbreedt de horizon met jongeren workshops

Onze jongeren workshops zijn erop gericht de vaardigheden en interesses van jongeren in de middelbare schoolleeftijd te verbreden. Of leerlingen nu hun muzikale talent willen ontwikkelen, geïnteresseerd zijn in dans, of meer willen weten over theater of digitale media, wij hebben een passende creatieve workshop op locatie. Onze muziek, dans, theater en digitale media workshops zijn niet alleen leerzaam. Ze bieden jongeren ook de kans om hun creatieve passies te ontdekken en te ontwikkelen.

Workshops voor jongeren op locatie

Niet alleen oudere leerlingen kunnen van onze diensten profiteren. Onze workshops voor jongeren op locatie passen we aan op het niveau en de leeftijd van de klas. Zo zijn sommige workshops, zoals de circus workshops, specifiek ontworpen om jonge leerlingen te betrekken en hun verbeelding te stimuleren. We bieden een scala aan workshops die jongeren helpen om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen, van beeldende kunst tot theater. Door kunst te integreren in het leerproces worden jongeren aangemoedigd om nieuwe ideeën en perspectieven te verkennen.

Ontwikkelen van talent met creatieve workshops voor middelbare scholen

Elke leerling heeft unieke talenten. Onze workshops voor middelbare scholen bieden de kans om deze talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Of het nu gaat om beeldende kunst, hiphop of circusvaardigheden, wij hebben voor iedere jongere iets passends. Wij geloven dat door het bieden van een verscheidenheid aan workshops op locatie, we leerlingen de mogelijkheid geven om hun passies en talenten te ontdekken.

Maak van jouw school een cultuurprofielschool

Daarnaast bieden we uitgebreide ondersteuning voor scholen die willen uitgroeien tot cultuurprofielschool. Met onze cultuurdagen en LOB activiteiten bieden we een op maat gemaakt programma dat aansluit bij de behoeften en interesses van jongeren. We helpen je bij het ontwikkelen van een rijke cultuur van creativiteit en innovatie op jouw school. We werken nauw samen met docenten om een cultuurprogramma op maat te maken dat aansluit bij de unieke behoeften van de school. Docenten van cultuurprofielscholen volgen zelf ook vaak creatieve workshops van Kleinkunstig, om nieuwe kennis de school in te halen. Denk bijvoorbeeld aan innovatieve workshops, zoals podcast maken, vloggen, augmented reality of juist de meer ambachtelijke zoals breien en tuften.

Verrijken van het CKV-programma

Ten slotte zijn onze creatieve workshops een uitstekende aanvulling op het CKV curriculum van jouw school. Ze bieden praktische ervaring en een dieper inzicht in verschillende kunstvormen. Van beeldende kunst tot dans, muziek en theater, onze creatieve workshops op school ondersteunen de doelstellingen van het CKV-programma. Bovendien bieden ze jongeren de kans om hun creativiteit op verschillende manieren te uiten en hun begrip van verschillende kunstvormen te verdiepen.

Bij Kleinkunstig zijn we trots op onze bijdrage aan het onderwijs. Samen met docenten maken we van elke school een plek waar creativiteit en kunst hoog in het vaandel staan. Ons doel is om iedere leerling te helpen ontdekken hoe creativiteit zijn of haar leven kan verrijken. Dit doen we door workshops op locatie op school aan te bieden en door muziekvoorstellingen te organiseren.

Innovatie door digitale media workshops

In een steeds meer gedigitaliseerde wereld is het van cruciaal belang dat leerlingen niet alleen consumenten zijn van digitale media, maar ook actieve makers en denkers. Onze digitale media workshops geven leerlingen de mogelijkheid om digitale technologieën te verkennen, begrijpen en toe te passen. Of het nu gaat om coderen, grafisch ontwerp of het maken van digitale muziek, we helpen jongeren om de digitale wereld te begrijpen en de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om succesvol te zijn in de 21e eeuw.

Verbinding door muziekworkshops

Muziek brengt mensen samen en kan helpen om een sterke gemeenschap op school te creëren. Onze muziekworkshops geven jongeren de mogelijkheid om hun muzikale talenten te ontdekken en te ontwikkelen, ongeacht hun eerdere ervaring of muzikale achtergrond. Van zingen tot instrumentale vaardigheden en muziekproductie, we bieden een scala aan workshops die aansluiten bij de muzikale interesses en ambities van de leerlingen. De muziekworkshops geven we op locatie bij jullie op school! Mocht je echter een leuke andere locatie weten, bijvoorbeeld het lokale theater of een museum, dan geven we de workshop natuurlijk met veel plezier daar! Creatieve workshops zijn eenvoudig en snel te organiseren!

Actieve participatie door dansworkshops

Dans is een krachtige manier voor jongeren om zichzelf te uiten en hun fysieke vaardigheden te ontwikkelen. Onze dansworkshops stimuleren actieve deelname en bevorderen gezondheid en welzijn. We bieden een scala aan dansstijlen aan, van hiphop en streetdance tot modern en ballet. Onze professionele dansinstructeurs geven leerlingen de kans om nieuwe vaardigheden te leren, hun zelfvertrouwen te vergroten en hun creativiteit te uiten door beweging. De dansworkshops geven we op locatie. Dansworkshops kunnen in de aula, kantine, gymlokaal of in een gewoon lokaal gegeven worden. Zo hoeven je jongeren niet te reizen en volgen ze dansworkshops op school!

Het circus op locatie in de klas

Onze circusworkshops zijn een unieke en opwindende en energiek manier om leerlingen nieuwe vaardigheden te laten leren. Of het nu gaat om jongleren of acrobatiek, we zorgen voor een veilige en ondersteunende omgeving waarin jongeren hun grenzen kunnen verleggen. Circusvaardigheden zijn niet alleen leuk, ze helpen ook bij het ontwikkelen van fysieke coördinatie, balans en concentratie. Bovendien bevorderen ze teamwerk en zelfvertrouwen. De circusworkshops geven we gewoon op locatie bij jullie op de middelbare school! Een gymlokaal volstaat, maar als die niet beschikbaar is, kan de workshop vaak ook in een gewoon lokaal worden gegeven. We denken graag met je mee over hoe we jullie voorkeursworkshops mogelijk maken!