Show menu

Cultuurdag van de Chef: ons verassingsprogramma

Wellicht heb je ons al eens eerder horen spreken over een Cultuurdag van de Chef of Carte Blanche Verrassingsprogramma. Misschien hoor je hier nu voor het eerst over. De afgelopen periode, toelopend naar de zomervakantie, was er sprake van enorme piekdrukte in aanvragen. Scholen schoven hun activiteiten door corona door naar de laatste periode voor de zomer en wilden veelal twee of drie keer zo grote evenementen dan voorgaande jaren. Deze ongekende piekperiode heeft er voor gezorgd dat onze 300 workshopleiders in ‘no-time’ bijna volgeboekt waren. Om zo veel mogelijk scholen tóch nog van mooie workshops te voorzien ontstond daar de Cultuurdag van de Chef!

Verrassingsprogramma’s: voorkeuren en vastleggen

Cultuurdagen van de Chef / verrassingsprogramma’s geven ons de mogelijkheid een inspirerend en divers programma te kunnen realiseren bij jou op school, desondanks de drukte. Wij sluiten geen mogelijkheden uit en zoeken naar beschikbare workshopdocenten voor jouw gewenste data.

Het boeken van een verassingsprogramma houdt in dat je met ons afspreekt wanneer en hoeveel workshops je georganiseerd wil hebben, voor welke doelgroep, wat er lokaaltechnisch mogelijk is en waar jouw voorkeuren qua kunstdisciplines liggen. Vervolgens geef je ons vrije hand welke workshops wij voor jullie organiseren. We proberen hierin rekening te houden met jouw voorkeuren, maar het is afhankelijk van welke workshopdocenten op die datum nog beschikbaar zijn.

Zodra we weten welke workshopdocenten beschikbaar zijn nemen we contact met je op. Veelal kan de workshopdocent verschillende workshops geven. Wanneer we weten wíe de workshop bij jullie kan geven, gaan we met jullie kijken welke van de workshops dat definitief gaat worden. Gaat de docent Zeefdrukken, Etsen of 3D printer pen tekenen geven? En de ander Game Design, Augmented Reality of Virtual Reality? Zo hou je toch ook nog enige controle over welke workshops het worden. 

Passende docenten en online inschrijving

Ook goed om te weten, met Verrassingsdagen zijn de beschikbare workshopdocenten het uitgangspunt in plaats van de workshops. Zo kijken we écht wie goed bij jullie school en de doelgroep past. Zo wordt het een dag die nog beter aansluit bij jullie wensen.

Daarbij kan er natuurlijk gewoon nog door leerlingen gebruik gemaakt worden van ons gratis online inschrijfprogramma waarin de leerlingen zelf hun workshop kiezen.

Onze ervaring met Cultuurdagen van de Chef is dat scholen heel blij verrast zijn met welke workshops er gegeven zullen worden.

Specifieke plannen voor komende startweken?

Wil jij een spetterende Cultuurdag, gave workshops of inspirerende voorstellingen organiseren voor jullie leerlingen na de zomervakantie, maar heb je specifieke workshops in je hoofd die je graag wil boeken? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op om alvast jouw programma naar wens te kunnen bespreken en te boeken.