Een Cultuurdag is een inspirerende dag vol workshops bij jullie op school. Nieuwe ervaringen opdoen, boeiende optredens zien of spannende technieken uitproberen. Kleinkunstig heeft een enorm gevarieerd aanbod, dat helemaal af te stemmen is op jullie wensen. We komen graag langs om dat te bespreken.

Wat regelen wij voor de Cultuurdag

Een groot voordeel als je Kleinkunstig inschakelt, is dat wij een groot deel van de organisatie uit handen nemen. Natuurlijk kiezen jullie zelf welke workshops op de Cultuurdag gegeven worden. Nadat de keuzes zijn gemaakt regelen wij vrijwel alles, van workshopleiders, tot materialen en een online inschrijving waarin leerlingen hun eigen programma kiezen. En wat wij niet kunnen regelen staat helder omschreven in het draaiboek, vaak beperkt zich dit tot lokalen en wifi codes. Op de Cultuurdag zelf komt er vanuit ons een coördinator die ’s ochtends alle lokalen langsloopt en bij wie je terecht kan met al je vragen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jij als docent de leukste dag van het jaar mee kunt beleven. Wil je meer weten over hoe wij een Cultuurdag organiseren? Lees dan via deze link verder.

Cultuurdag op school

“De wereld aan keuzes”

Een jaar geleden is Sytse Vijver, docent bij Singelland Burgum, geïnterviewd over de Cultuurdag bij hun op school. “Sinds een paar jaar vragen we Kleinkunstig om de Cultuurdag met ons vorm te geven. Het aanbod is zo enorm gevarieerd, je kunt van alles uitproberen. Je hebt de wereld aan keuzes. Dit jaar wilden we iets gaan maken met de leerlingen; een echt eindproduct. Zo kwamen we uit bij de workshop Vloggen, workshop Monotype Design en workshop Protopiper. Geweldige technieken voor de leerlingen om te ontdekken. Maar ook wilden we de leerlingen aan het bewegen zetten met Capoeira. Deze mix zorgt voor een breed en divers programma.”

De organisatie wordt gedaan

Sytse vindt het ook een groot voordeel dat Kleinkunstig de organisatie van de Cultuurdag op zich neemt. “Kleinkunstig komt vooraf langs en kijkt ook naar alle praktische zaken als ruimtes die geschikt zijn voor de verschillende workshops. De inschrijving wordt online geregeld, het rooster krijgen we en de draaiboeken worden gemaakt. Dat scheelt een hoop tijd, geregel en gedoe. Wij hoeven alleen nog maar na te denken over wat we écht leuk vinden om te doen.”

Gemak van online inschrijven

Sinds een aantal jaren regelen wij voor Cultuurdagen de online inschrijving. We bepalen samen met de school de planning en stellen het workshopprogramma samen. Je leerlingen kunnen vervolgens op Cultuurdag.nl inloggen in het online inschrijfsysteem en kiezen uit het workshopaanbod dat je zelf hebt samengesteld. In dit online inschrijfsysteem kunnen we ook de lokalen verwerken, waardoor deze in de roosters en presentielijsten zijn verwerkt. Elke leerling kan na de inschrijving zijn/haar eigen programma downloaden. Regelmatig krijgen we ook vragen over hoe wij de privacy van leerlingen waarborgen. Dit staat uitgebreid omschreven in ons privacystatement. Het belangrijkste uitgangspunt is dat wij de dag nadat de workshops hebben plaatsgevonden alle gegevens van de leerlingen verwijderen. Daarnaast worden alle gegevens ook veilig en encrypted opgeslagen.

Cultuurdag op school 2

Hoe start ik de organisatie van een Cultuurdag op mijn school?

Het startpunt is vrijwel altijd dat we op school langskomen om te bespreken wat de wensen zijn. Vaak komen er in het gesprek ervaringen, verhalen of twijfels naar voren waar we het gelijk over kunnen hebben. Hierdoor zorgen we ervoor dat we zo nauw mogelijk kunnen aansluiten bij jullie wensen en verwachtingen. Soms komen we ook achter verrassende invullingen. Een van onze leukste workshops is de workshop Gospel. We hebben maar weinig workshopleiders die dit goed kunnen, maar als we het organiseren, dan is het altijd feest. Wil je graag de mogelijkheden van een Cultuurdag bespreken? Neem dan contact met ons op!