Laat leerlingen op één dag kennis maken met de wereld van kunst en cultuur. De Cultuurdag van Kleinkunstig is een spetterende dag vol workshops en/of voorstellingen bij u op school.

Op een Cultuurdag volgen leerlingen in verschillende rondes diverse workshops die ze zelf hebben uitgekozen. Deze workshops worden gegeven door professionele artiesten en kunstenaars die tevens gekwalificeerd docent zijn. De workshops komen uit de hele breedte van de kunsten en laten deze prachtige wereld aan leerlingen zien en vooral ervaren.

Naast de workshops kan de dag afgesloten worden met een voorstelling, al dan niet gekoppeld aan een thema passend bij de school en de jongeren. Kenmerkend van een Cultuurdag is de diversiteit aan workshops, waardoor iedere leerling een discipline kan ontdekken die bij hem of haar past. Dit maakt dat een Cultuurdag een bruisende dag is waar leerlingen nieuwe ervaringen opdoen, talenten ontdekken, zich ontwikkelen en bovenal genieten!

Een Cultuurdag lijkt vaak veel werk om te organiseren. Dat klopt, alleen nemen wij dat werk bijna volledig uit handen. We hebben zelfs een online inschrijving (zie kopje hierboven) waarmee leerlingen zelf kunnen kiezen aan welke workshops ze deelnemen. Aan de hand van de inschrijving maken wij de roosters, klassenlijsten en presentielijsten. Het enige dat u hoeft te regelen zijn lokalen en leerkrachten die surveilleren. Als er voor een workshop specifieke benodigdheden zijn, dan staat dat op onze website en u krijgt van ons een draaiboek met al deze informatie daarin opgenomen.