Show menu

Cultuurdag: afronding schooljaar

De laatste weken van het schooljaar; de toetsen zijn geweest, de boeken worden ingeleverd, het zonnetje straalt… Een perfect moment om het schooljaar gezamenlijk positief af te sluiten met een Cultuurdag! Gericht op een gedeelde herinnering, een terugblik of juist vooruitkijken, met een Cultuurdag heb je gegarandeerd een onvergetelijke dag. Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden waarbij jouw contactpersoon natuurlijk graag met jou in gesprek gaat over wat jij wil organiseren voor jouw leerlingen:

Team-art

Een gezamenlijk kunstwerk en mooie groepsworkshops

Wat is er nou mooier dan het schooljaar afsluiten met een gezamenlijk kunstwerk? Team Artwork is geschikt vanaf 20 tot 2000 leerlingen. Kunstenaar Dennie schildert een gave basis naar aanleiding van jullie wensen en de leerlingen voegen daar hun creaties aan toe. Een mooie herinnering om in de hal of aula op te hangen! Deze workshop is heel goed te combineren binnen het programma van een Cultuurdag met workshoprondes van 60,75 of 90 minuten. Hoe gaaf is het dan als de leerlingen verder ook workshops volgen waar de nadruk ligt op workshops in groepsverband? Bijvoorbeeld Stepdance, Streetbeats, Theatersport of Acrobatiek?

Dans de zomer in! Voorstelling en dansworkshops

De voorstelling ‘Dansen Dansen Dansen’ neemt de leerlingen mee naar alle dansstijlen van vroeger én nu! En hoe tof is het om vervolgens in workshops deze opgedane kennis zelf te ervaren? Maak er een dansdag van en ga na de voorstelling workshops volgen als Battle Dance, Moderne Dans, Breakdance en Streetdance

Terugkijken en vooruitblikken

Vind jij het leuk om met de leerlingen terug te kijken naar wat ze dit jaar gedaan hebben? Laat ze het vertellen of zien middels kunst! Workshops als Vloggen, Podcast Maken, Illustratie of Rap zijn een heel inspirerende en laagdrempelige manier om leerlingen op positieve wijze te laten terugblikken. Het is natuurlijk ook mogelijk om hen juist te laten nadenken over hun verwachtingen van komend jaar. En hoe vang je dat in een mooie Cartoon of surrealistische foto van de workshop Superimpose Fotografie. Wil je de leerlingen hier eerst even gezamenlijk wat inspiratie voor bieden? Dat kunnen de jongens van Tune In als geen ander! Zij bieden met hun interactieve voorstelling over schoolervaringen de perfecte basis voor deze Cultuurdag rondom terugkijken of vooruitblikken!