Show menu

Cultuurdag havo & vwo

Cultuurdag havo vwo workshop zine

Een Cultuurdag is een dag vol plezier,  leren over allerlei kunstdisciplines en kennis maken met al deze kunstdisciplines. Ons aanbod is enorm, er valt te kiezen uit meer dan 70 workshops. Elke workshop passen wij aan aan de wensen van de school en de behoeftes van de leerlingen. Een Cultuurdag voor de havo en het vwo bevat veelal workshops waarbij we de lat hoger hebben gelegd; de leerlingen dagen we op een andere manier uit, dan leerlingen van bijvoorbeeld het vmbo.

Uitdagende workshops voor de havo en het vwo

Ons aanbod is enorm en divers; het is belangrijk dat leerlingen workshops volgen die passen bij hun niveau. We zoeken dit in bijvoorbeeld vakoverstijgende workshops. Onze innovatieve workshops zijn bijvoorbeeld een mooie aanvulling op technische vakken. De workshop Pinhole Fotografie is een goed voorbeeld van zo’n workshop waarbij techniek van analoge fotografie (denk aan lenzen en de chemische processen van ontwikkelen) en de geschiedenis van deze kunstdiscipline samenkomen.

Het mooie aan een Cultuurdag is dat leerlingen en leerkrachten voor verschillende kunstdisciplines kunnen kiezen. Naast innovatieve workshops kunnen de leerlingen op dezelfde dag ook kennismaken met bijvoorbeeld het maken van een choreografie of een literatuurworkshop volgen, zoals de workshop Serieuze Satire. Tijdens deze workshop maken leerlingen van de havo en het vwo kennis met satirisch schrijven en leren over het maatschappelijk belang van satire. Uitdaging genoeg dus!

Cultuurdag havo vwo workshop hololens

Zelf kiezen!

De leerlingen kiezen zelf welke workshops ze willen volgen op de Cultuurdag. Dat gaat heel makkelijk via onze online inschrijving. Leerlingen krijgen de gelegenheid om workshops te volgen die aansluiten op hun interesses. Zo halen wij het optimale uit de leerlingen en hebben de leerlingen de leukste Cultuurdag.

Een Cultuurdag organiseren voor de havo en het vwo

Het organiseren van een Cultuurdag bij jou op school gaat heel eenvoudig, je hoeft namelijk als school bijna niets te doen! Het begint bij een gesprek. Wij komen bij jouw school langs en gaan samen aan tafel zitten om jouw wensen te bespreken. Wij hebben alle kennis en ervaring in huis om samen met jou een perfecte selectie van workshops te maken. Een Cultuurdag kan verschillende vormen aannemen. Zo kunnen we er een themadag van maken of een gezamenlijk kunstwerk maken met alle leerlingen. Elke school heeft zijn eigen identiteit en behoeftes en wij willen daar zo nauw mogelijk op aansluiten.We zorgen ervoor dat er een Cultuurdag wordt georganiseerd die perfect past bij de school en jullie leerlingen.