Show menu

Cultuurdag organiseren op jouw school

 

Cultuurdag op school kleinkunstig

Gun jezelf het gemak van Kleinkunstig

Hoe fijn zou het zijn om het jezelf eens heel erg makkelijk te maken? Als docent en/of cultuurcoördinator op een middelbare school is het al druk genoeg! Kleinkunstig biedt de mogelijkheid om een geheel complete cultuurdag op maat te organiseren.

Wat is een cultuurdag?

Een cultuurdag is een fantastische dag vol variatie aan kunst- en cultuurworkshops. Elke leerling kiest door middel van een online inschrijfprogramma een, twee of drie workshops die hij of zij die dag wil volgen. Zo kan de leerling in de ochtend bijvoorbeeld een muziekworkshop op school volgen, daarna in een workshop kennismaken met de Hololens om vervolgens ‘s middags te gaan zeefdrukken. De school hoeft verder niets te regelen aan materialen of instrumenten. Kleinkunstig neemt alles uit handen. Van etspers tot iPads, van slagwerkinstrumenten tot complete doka en van circusattributen tot microfoons om een podcast op te nemen. Alleen nog een geschikt lokaal en workshops op school kunnen van start!

Workshopdocenten van hoog niveau

Kleinkunstig werkt niet zomaar samen met de eerste de beste kunstenaar of artiest die “kinderen ook wel leuk vindt”. Elke workshopdocent wordt aan een uitgebreide screening onderworpen. Niet alleen moeten zij afgestudeerd zijn aan een erkende kunstopleiding, ook moeten zij aantoonbare didactische ervaring hebben. Een VOG is daarbij natuurlijk ook een vereiste. Om een theaterworkshop op school te mogen geven via Kleinkunstig is uiteraard ook een behoorlijke dosis enthousiasme en passie voor het vak nodig! Op de dag zelf wordt ook direct duidelijk dat je te maken hebt met professionals. elke workshopdocent arriveert ruim op tijd, namelijk een half uur van tevoren. Zo hebben zij de tijd om de workshopruimte gereed te maken. Een workshopdocent wordt ook uitbetaald voor de voorbereidingstijd hetgeen dan ook garant staat voor een workshop die goed aansluit bij de school, leerlingen, niveau en eventueel een thema.

Hoe kom je tot het perfecte programma?

Kleinkunstig organiseert geen standaard Cultuurdagen op school. Elke school en elke leerling heeft zijn eigen identiteit. Om tot een programma te komen dat goed aansluit bij jullie wensen en verwachtingen, zal altijd de contactpersoon van de desbetreffende regio langskomen op school. Tijdens deze kennismaking wordt dieper ingegaan op waarde wensen, eisen en mogelijkheden liggen. Een Cultuurprofielschool zal een andere invulling geven aan een cultuurdag dan een praktijkschool. Ook de regio kan daarin bepalend zijn; de Randstad heeft vaak al andere cultuuractiviteiten in het standaard curriculum dan bijvoorbeeld Noord Groningen. Uiteraard speelt ook budget een belangrijke rol. Kleinkunstig probeert altijd te kijken naar de manieren waarop het budget zoveel mogelijk beperkt kan worden. Zo kan er bewust gekozen worden voor een meer voordelige dansworkshop op een middelbare school in plaats van een workshop waar veel materiaalkosten aan verbonden zijn.