Show menu

Cultuurdag organiseren op jouw school

Gun jezelf het gemak van Kleinkunstig

Een Cultuurdag op school kan veel stress geven. Kleinkunstig is zich erg bewust van de druk die er ligt op (ckv) docenten en cultuurcoördinatoren van middelbare scholen. Er wordt steeds meer van je gevraagd en uitbesteden voelt misschien als een gemakzuchtige oplossing. Wat nou als wij je vertellen dat het uitbesteden aan Kleinkunstig inderdaad het voor jou een stuk gemakkelijker maakt, zonder dat het programma ook maar enigszins inlevert op kwaliteit. Kleinkunstig biedt de mogelijkheid om een geheel complete Cultuurdag op maat te organiseren van hoge kwaliteit.

Wat is een Cultuurdag?

Een Cultuurdag is een fantastische dag vol variatie aan kunst- en cultuurworkshops. Leerlingen kiezen door middel van een gratis online inschrijfprogramma een, twee of drie workshops die ze die dag willen volgen. Zo kan de leerling in de ochtend bijvoorbeeld een muziekworkshop op school volgen, daarna een digitale media workshop – zoals Vloggen – om vervolgens ‘s middags te gaan zeefdrukken. De school hoeft verder niets te regelen aan materialen of instrumenten. Kleinkunstig neemt alles uit handen. Van etspers tot iPads, van slagwerkinstrumenten tot een complete doka en van circusattributen tot microfoons om een podcast op te nemen. Alleen nog een geschikt lokaal en wifi codes en de workshops kunnen van start!

Wat is het online inschrijfprogramma van Kleinkunstig? En hoe werkt dit?

Kleinkunstig heeft een online inschrijfprogramma om de roostering, presentielijsten en keuzemogelijkheid van de leerlingen te organiseren zonder jou hiermee te belasten. De leerlingen krijgen hierdoor de mogelijkheid om zelf te kiezen welke workshops ze willen volgen tijdens een Cultuurdag. Ze krijgen een inlogcode voor de website waar ze zich kunnen inschrijven. Nadat ze zich hebben ingeschreven kunnen ze hun persoonlijke programma downloaden. Na de inschrijving controleren wij deze en maken wij de klassenlijsten en presentielijsten.

Kan een voorstelling van Kleinkunstig ook deel zijn van de Cultuurdag?

Dit kan! Onze interactieve voorstellingen zijn een mooie toevoeging aan een cultuurdag vol workshops. Als ze gecombineerd worden, dan volgen leerlingen meestal twee workshops en één voorstelling.Cultuurdag-op-school

Workshopdocenten van hoog niveau

Wat is de achtergrond van de Kleinkunstig workshopdocenten?

Elke workshopdocent wordt aan een uitgebreide screening onderworpen. We begrijpen dat je als school wilt weten wie je voor de klas neerzet. Onze screening bestaat uit meerdere gesprekken met verschillende collega’s. We voeren jaarlijks met ongeveer honderd potentiële workshopdocenten gesprekken. We kijken daarbij in eerste instantie vooral naar de didactische kwaliteiten. Als deze goed zijn, dan kijken we verder naar of de workshopdocent ook een stuk van de kunstenaarswereld de klas in kan brengen. Dat vinden wij één van de grootste toegevoegde waardes van een workshopdocent. Natuurlijk is een VOG ook een vereiste.

Het perfecte programma voor een Cultuurdag op school

Kleinkunstig organiseert geen gestandaardiseerde Cultuurdagen op school. Elke school en elke leerling heeft een eigen identiteit. Om tot een programma te komen dat goed aansluit bij jullie wensen en verwachtingen, voeren we altijd eerst oriënterende gesprekken met jullie, op jullie school of digitaal. Een Cultuurprofielschool zal een andere invulling geven aan een Cultuurdag dan bijvoorbeeld een praktijkschool. Ook de regio kan daarin bepalend zijn. Scholen die gevestigd zijn in de Randstad hebben vaak andere cultuuractiviteiten in het standaard curriculum dan bijvoorbeeld scholen uit de achterhoek. Er is vaak simpelweg minder cultureel aanbod in de landelijkere regio’s. Uiteraard speelt ook budget een belangrijke rol. Kleinkunstig probeert altijd te kijken naar de manieren waarop het budget zoveel mogelijk beperkt kan worden.