Show menu

Een spetterende Cultuurdag organiseren

Een Cultuurdag organiseren

Voor veel scholen is het organiseren van het jaarlijkse cultuuraanbod een behoorlijke opgave. Hoe zorg je voor een leuk aanbod? Welk aanbod kan je zelf aanbieden en is er nog iets wat je door een externe partij wil laten doen? Wellicht wil je naast een workshopprogramma ook een voorstelling op school organiseren? Of wil je juist er nog op uit met de leerlingen, naar een museum bijvoorbeeld? Wij kunnen een volledige Cultuurdag inclusief voorstelling voor jullie verzorgen.

Ik zou graag tijdens een Cultuurdag zelf ook een workshop geven, kan dit?

Natuurlijk kan dit! Als jijzelf, of een van je collega’s, een toffe activiteit kan verzorgen tijdens een Cultuurdag moet je dat vooral doen. Laat ons dit wel even weten, dan kunnen we deze activiteit meenemen in de gratis online inschrijving en houden we er rekening mee in het aanbod dat wij verzorgen.Cultuurdag-organiseren

Online inschrijven

Om de motivatie van de leerlingen zo hoog mogelijk te houden wil je het liefst dat ze het door jou gekozen aanbod leuk vinden, of dat zie zelf kunnen kiezen wat ze willen doen. Het kiezen uit de verschillende workshops en vervolgens het organiseren van deze inschrijving is veel werk, zeker naast alle taken die je als leerkracht al hebt. Wij als Kleinkunstig helpen je graag en bieden daarom ons gratis online inschrijfsysteem aan. De leerlingen kunnen zich inschrijven bij de workshops die hun leuk lijken met een persoonlijke code en het systeem en Kleinkunstig zorgt voor presentielijsten en de persoonlijke roosters van de leerlingen. Geen moeite dus voor jou als docent!

Cultuurdag organiseren: de inhoud

Hoe zorg je voor een goede invulling van de Cultuurdag? Kleinkunstig biedt geen standaard Cultuurdagen aan, wij zorgen altijd voor een op maat gemaakt aanbod. Elke school heeft andere leerlingen en bij elke school passen andere workshops. Als Kleinkunstig proberen wij voor verbreding en verdieping te zorgen. Krijgen de leerlingen op school dramalessen? Dan zijn verdiepende theaterworkshops wellicht wel een goed idee! Of wat dacht je van onze workshops op het gebied van Digitale Media? Het is ook mogelijk om een gedeelte van de workshops als school te organiseren. Zo kan de docent Biologie toch nog zijn passie voor fotografie delen met de leerlingen! Uitgangspunt bij elk programma is dat wij een zo complementair mogelijk programma organiseren ten opzichte van jullie curriculum.

Ik heb maar een beperkt budget, hoe kan hier rekening mee gehouden worden?

Wij vinden het zonde als een beperkt budget roet in het eten zou gooien van een Cultuurdag. Daarom hebben we diverse manieren om de organisatie zo goedkoop mogelijk te houden. Denk hierbij aan efficiënte roosters waarbij zo min mogelijk docenten nodig zijn en workshops zonder materiaalkosten zoals theater of dans. Laat weten wat je budget is en dan kijken we samen wat mogelijk is.Cultuurdag-organiseren-1

De praktische kant

Een Cultuurdag organiseren kan wat haken en ogen hebben. Het kiezen van de invulling van de Cultuurdag op school is al een grote opgave, laat staan de daadwerkelijke organisatie! Wij kijken graag met je mee en nemen zo nodig alle organisatie van je over! Het begint met een afspraak bij jullie op school. Daar bespreken we jullie ideeën over de Cultuurdag. Misschien kunnen wij nog een mooie aanvulling bedenken? Bijvoorbeeld die ene verdiepende muziekworkshop? We kijken naar de planning en maken een prijsopgave op maat. Na de goedkeuring van jullie kant gaan wij op zoek naar de juiste docent voor jullie school. Voor elke school hebben we een passende workshopdocent, van gymnasium tot speciaal onderwijs! De online inschrijving regelen we voor jullie in een beveiligde omgeving die helemaal voldoet aan de AVG. Jullie hoeven alleen maar de presentielijsten te downloaden. Wat we aan jullie vragen is een geschikt lokaal per workshop. Bij de dansworkshops zijn dit bijvoorbeeld gymlokalen. Wij zorgen voor de materialen per workshop en een coördinator. Voor de organisatie heb je een aanspreekpunt bij wie je altijd terecht kan met je vragen. Laat de organisatie voor die succesvolle Cultuurdag maar beginnen!

Wat regelt de school voor een Cultuurdag en wat regelt Kleinkunstig?

Dit hangt een beetje af van de activiteiten die gekozen worden. In principe regelt Kleinkunstig alles: een draaiboek, de workshopdocent, het materiaal, de online inschrijving met de presentielijsten, noem maar op. Jullie hoeven alleen geschikte lokalen te regelen, toegang tot de wifi en wat klein materiaal indien vermeld (wit A4-papier bijvoorbeeld).