Show menu

Een spetterende cultuurdag organiseren

 

Cultuurdag organiseren op school

Een cultuurdag organiseren

Voor veel scholen is het organiseren van de jaarlijkse cultuurdag een behoorlijke opgave. Hoe zorg je voor voldoende aanbod? Welk aanbod kan je zelf aanbieden en is er nog iets wat je door een gastdocent wil laten doen? Veel scholen hebben een paar vakdocenten kunst, maar zoeken voor een activiteitendag op school nog een mooie aanvulling. Wellicht wil je naast een workshopprogramma ook een voorstelling op school organiseren? Wij kunnen een Cultuurdag inclusief voorstelling voor jullie verzorgen.
Om de motivatie van de leerlingen zo hoog mogelijk te houden wil je het liefst dat ze een workshop volgen die ze leuk vinden. Het kiezen uit de verschillende workshops en vervolgens het organiseren van deze inschrijving is veel werk, zeker naast alle taken die je als leerkracht al hebt. Wij als Kleinkunstig helpen je graag!

Invulling van de Cultuurdag

Hoe zorg je voor een goede invulling van de cultuurdag? Kleinkunstig biedt geen standaard cultuurdagen aan, wij zorgen voor een persoonlijk aanbod. Elke school heeft andere leerlingen en bij elke school passen andere workshops. Als Kleinkunstig proberen wij voor verbreding of verdieping te zorgen. Krijgen de leerlingen op school dramalessen? Dan zijn verdiepende theaterworkshops wellicht wel een goed idee! Of wat dacht je van onze workshops op het gebied van Digitale Media? Laat de leerlingen kennismaken met een workshop Hololens of laat ze wereld van radio ontdekken tijdens de workshop Podcast maken. Het is ook mogelijk om een gedeelte van de workshops als school te organiseren. Zo kan de docent Biologie toch nog zijn passie voor fotografie delen met de leerlingen!

Organisatie van de Cultuurdag

Het kiezen van de invulling van de activiteitendag op school is al een grote opgave, laat staan de daadwerkelijke organisatie! Wij kijken graag met je mee en nemen zonodig alle organisatie van je over! Het begint met een afspraak bij jullie op school. Daar bespreken we jullie ideeën over de Cultuurdag. Misschien kunnen wij nog een mooie aanvulling bedenken? Bijvoorbeeld die ene verdiepende muziekworkshop? We kijken naar de planning en maken een prijsopgave op maat. Na de goedkeuring van jullie kant gaan wij op zoek naar de juiste docent voor jullie school. Voor elke school hebben we een passende docent, van Gymnasium tot speciaal onderwijs! De Online Inschrijving regelen we voor jullie in een beveiligde omgeving die helemaal voldoet aan de AVG. Jullie hoeven alleen maar de presentielijsten te downloaden! Wat we aan jullie vragen is een geschikt lokaal per workshop. Bij de dansworkshops zijn dit bijvoorbeeld gymlokalen. Wij zorgen voor de materialen per workshop en een coördinator. Voor de organisatie heb je een aanspreekpunt bij wie je altijd terecht kan met je vragen. Laat de organisatie voor die succesvolle Cultuurdag maar beginnen!