Show menu

Cultuurdag vmbo

Cultuurdag vmbo capoeira workshop

Een Cultuurdag is een dag vol leerzame en creatieve workshops op jouw school. Wij hebben een enorm aanbod aan diverse workshops in alle kunstdisciplines. Tijdens de Cultuurdag gaan leerlingen kennismaken met deze verschillende kunstdisciplines en aan de slag met hun creativiteit. Een Cultuurdag op maat voor het vmbo!

Leren door te doen op het vmbo

Leerlingen op het vmbo hebben doorgaans meer behoefte aan praktisch onderwijs. Ze leren veel door te doen. Onze workshops zijn daar perfect voor. Veel van onze workshops zijn hands on en als ze dat in eerste instantie niet zijn, dan kunnen we ze meestal aanpassen. Ook bieden we op de website verschillende filters aan die je kan gebruiken in het selecteren/samenstelling van je Cultuurdag. Je kan bijvoorbeeld selecteren op dat een workshop laagdrempelig is of fysiek. Er is ontzettend veel keus en op een Cultuurdag wordt er van zoveel mogelijk workshops geproefd en geleerd.

Voor elke leerling wat wils

Leerlingen op het vmbo hebben natuurlijk allemaal hun eigen individuele interesses en talenten. Op een Cultuurdag gaan de leerlingen zelf kiezen welke workshops zij willen volgen. De ene leerling is de andere niet. De ene leerling wil bijvoorbeeld het liefst met zijn of haar lijf bezig zijn, een workshop zoals  Hiphopdance is voor die leerling interessant om te volgen. Ben je benieuwd naar welke fysieke workshops er nog meer worden aangeboden, kijk dan bij ons overzicht aan workshops en filter op dat criterium.

Elke workshop heeft theoretische componenten in de opbouw. Bij sommige workshops ligt de nadruk echter meer op het beschouwen dan bij andere workshops. Tijdens de workshop Filmtechnieken leren ze bijvoorbeeld hoe ze een film kunnen maken en monteren. Dit doen ze door het maken van een korte film, maar ook door te kijken naar bestaande filmbeelden en daar met elkaar over te discussiëren.

Cultuurdag vmbo theatersport workshop

Een Cultuurdag organiseren op het vmbo

Een Cultuurdag organiseren is veel werk en dat nemen wij allemaal uit handen van de school. Het begint met een gesprek waarin wij de wensen bespreken om samen tot een prachtige Cultuurdag te komen. Wij hebben alle kennis en ervaring in huis om de juiste passende workshops te selecteren voor vmbo leerlingen. Samen met jouw school gaan wij kijken wat de specifieke wensen zijn en wat de behoeftes zijn van de leerlingen. Willen jullie bijvoorbeeld een eindproduct maken waarbij alle leerlingen tijdens de workshops van alles leren en aan het eind van de dag samen een prachtig eindproduct hebben gemaakt? Wil je er een themadag van maken met workshops rondom het thema? Of wil je een divers programma waarbij allerlei kunstdisciplines voorbij komen waar de leerlingen van kunnen proeven? Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om er een onvergetelijke en leerzame cultuurdag van te maken voor jouw leerlingen!