Show menu

Cultuurdag vmbo

Een Cultuurdag is een dag vol leerzame en creatieve workshops op jouw school. Wij hebben een enorm aanbod aan diverse workshops in alle kunstdisciplines. Tijdens een Cultuurdag gaan leerlingen zich onderdompelen in verschillende kunstdisciplines en aan de slag met hun creativiteit.

Is het mogelijk een Cultuurdag volledig te richten op vmbo leerlingen?

Jazeker, hartstikke leuk juist! We hebben uiteenlopende workshops en voorstellingen die perfect aansluiten op de vmbo doelgroep. Bij het overzicht van workshops staan typeringen van leerlingen. Heb je bijvoorbeeld leerlingen die vooral graag met hun handen werken, dan kan je dat daar selecteren. Je kan zo zelf kijken wat past bij jouw leerlingen. Neem vooral contact op als je vragen hebt.Cultuurdag-vmbo-school-1

Welke voorstelling is leuk tijdens een Cultuurdag voor het vmbo?

Al onze voorstellingen zijn geschikt voor vmbo leerlingen, dus je kunt hierin helemaal zelf kiezen wat jij denkt dat de leerlingen het meeste aanspreekt. We hebben gemerkt dat de voorstelling van de Handsome Poets altijd een groot succes is en dat de voorstelling van de East Side Crew ook altijd veel losmaakt bij de leerlingen. Cultuurdag-vmbo-school

Voor elke leerling wat wils

Leerlingen op het vmbo hebben natuurlijk allemaal hun eigen individuele interesses en talenten. Op een Cultuurdag gaan de leerlingen zelf kiezen welke workshops zij willen volgen. De ene leerling is de andere niet. Door ons online inschrijfsysteem kan je de intrinsieke motivatie van de leerlingen stimuleren door hen zelf te laten kiezen welke workshops ze willen volgen. Iemand die erg beeldend ingesteld is kan dan bijvoorbeeld een workshop filmtechnieken volgen, terwijl een andere leerling veel liever de dag invult met fysieke activiteiten zoals een workshop hiphop dance.

Een Cultuurdag organiseren op het vmbo

Een Cultuurdag organiseren is veel werk om de school hier niet mee te belasten nemen wij zo veel mogelijk uit handen. Het begint met een gesprek waarin wij de wensen bespreken om samen tot een prachtige Cultuurdag te komen. Wij hebben alle kennis en ervaring in huis om de juiste passende workshops te selecteren voor vmbo leerlingen. Samen met jou gaan wij kijken wat de specifieke wensen zijn en wat de behoeftes zijn van de leerlingen. Willen jullie bijvoorbeeld dat er een eindproduct is? Of juist bepaalde workshops rondom een thema? Of wil je een divers programma waarbij allerlei kunstdisciplines voorbij komen? Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om er een onvergetelijke en leerzame Cultuurdag van te maken voor jouw leerlingen!