Show menu

Goedkope Cultuurdag organiseren 

Hoe organiseer ik een goedkope Cultuurdag?

Soms is budget nu eenmaal een leidende factor in wat een leerling aangeboden kan worden aan kunsteducatie. Kleinkunstig kan, ook voor een kleiner budget, een fantastische kunstervaring bieden. We maken graag een prijsopgave op maat voor je, maar hieronder lees je vast welke ‘bouwstenen’ een rol spelen in het organiseren van een goedkope Cultuurdag.

Welke bouwstenen kan je gebruiken om een goedkope Cultuurdag te organiseren?
* Ochtend- en middagprogramma
* Geen materiaalkosten
* Grote(re) groepen
* Kortere tijdsduur

Ochtend- en middagprogramma

Het meest voordelig is een programma waarbij we de totaalgroep in tweeën splitsen: de ene helft volgt ‘s ochtends twee workshops, de andere helft volgt hetzelfde programma ‘s middags. Dit hangt samen met onze prijsopbouw waarin het altijd voordeliger is om een workshopdocent een 2e, 3e of 4e ronde te geven. Met een ochtend- en middagprogramma heb je maar de helft van het aantal workshopdocenten nodig, omdat zij dan 4 rondes geven in plaats van 2. Klink dat als abracadabra? Neem contact op met jouw adviseur, die licht het graag toe!

Geen/nauwelijks materiaalkosten

Wist je dat je op onze website handige filters hebt waarmee je kan zoeken naar geschikte workshops voor jouw situatie? Als je naar de pagina www.kleinkunstig.nl/workshops gaat, heb je aan de linkerkant een menu ‘Aan de slag met…’ waar je kan kiezen voor ‘workshops zonder materiaalkosten’ Zo heb je snel overzicht over de workshops die voor jou haalbaar zijn als jouw budget beperkt is.

Goedkope Cultuurdag

Maar voor het gemak, hebben we ze hieronder ook even voor je op een rij gezet. Daar kan je nog een heel mooie gevarieerde dag mee organiseren!

Grotere groepen

Waar wij normaal aanraden ‘hoe kleiner de groep hoe fijner’ is dat soms gewoonweg een luxe die niet haalbaar is. Graag kijken we dan met je mee hoe groot een groep kan zijn dat het voor de doelgroep nog prettig is om een workshop te volgen én welke workshops daar goed geschikt voor zijn. Voorbeelden hiervan zijn slagwerkworkshops als Djembé, Braziliaanse Percussie of Streetbeats . Dansworkshops als Hiphopdance of Stepdance zijn ook heel geschikt. Immers: hoe groter de groepen zijn, hoe minder workshopdocenten je nodig hebt, dus hoe voordeliger de dag is! 

Kortere tijdsduur

Als onze workshopdocent 4 rondes van 75 minuten geeft in plaats van 90 minuten, scheelt dat toch wel weer in de kosten; kortere workshops zijn nou eenmaal goedkoper dan langere workshops. Je kan dus ook specifiek kiezen voor workshops die geschikt zijn voor 50 of 60 minuten. Als je dán de totaalgroep in tweeën splitst met een ochtend- en middagprogramma en elke leerling 2 workshops zónder materiaalkosten volgt van 60 minuten, heb je een héél goedkope, maar toch héél gave Cultuurdag! Wil je weten welke workshops geschikt zijn voor 60 minuten of korter? Klik dan op de eerder genoemde filter op de website ‘Duur workshops’, of laat je adviseren door jouw contactpersoon van Kleinkunstig.

Laatste tip!

Wil je zo veel mogelijk leerlingen bereiken met een beperkt budget? Dan is het misschien een idee om een gave voorstelling te organiseren in plaats van een Cultuurdag. Dit geeft de leerlingen een onvergetelijke en heel waardevolle kunsteducatieve beleving, maar kost tóch over het algemeen wat minder geld dan wanneer er voor enkele honderden leerlingen workshopdocenten jullie kant op moeten komen… Dus neem zeker even een kijkje op: https://www.kleinkunstig.nl/voorstellingen/