Show menu

Externe partner CultuurProfielSchool

Externe partners Cultuurprofielschool

Cultuurprofielschool

Een CultuurProfielSchool is een school waarbij kunst en cultuuronderwijs verweven is met het curriculum. De leerlingen krijgen een aantal lessen kunstonderwijs vast aangeboden in het rooster en daarbij worden er vanuit andere vakken crossovers gemaakt naar kunst en cultuur. CultuurProfielScholen geloven dat kunst en cultuur onmisbaar is bij de ontwikkeling van jonge mensen. Kunst en cultuur leveren een zeer belangrijke bijdrage hieraan en zorgen onder andere voor sterkere speciale vaardigheden als nieuwsgierigheid, creativiteit en experiment. Het schoolklimaat wordt ook versterkt door kunst en cultuur hangend in de gangen. De school ademt kunst en cultuur!

Samenwerkingen aangaan met externe partners

Een eis om je aan te sluiten bij de CultuurProfielScholen is dat je samenwerkingen aangaat met externe partners. Het is niet de bedoeling dat enkel de docenten binnen school het kunst- en cultuuraanbod verzorgen, maar er moet ook buiten de schoolse muren gekeken worden. De ene CultuurProfielSchool gaat een samenwerking aan met een enkele organisatie of kunstenaar, maar er zijn ook scholen die een breed palet aan samenwerkingen hebben. Alle organisaties en CultuurProfielScholen hebben een ding gemeen: ze zijn ervan overtuigd dat je met goed cultuuronderwijs de leerling optimaal toerust om als mens een waardevolle bijdrage te leveren aan onze samenleving.

Kleinkunstig en CultuurProfielScholen

Ook Kleinkunstig kan zich vinden in dit statement en werkt veelvuldig samen met CultuurProfielScholen. Hoe omvangrijk die samenwerking is verschilt per school. Bij de een organiseren we enkele theaterworkshops op school, bij de ander komen we vier keer per jaar op school om een grote Cultuurdag te organiseren. Wat alle samenwerkingen gemeen hebben is dat we zoeken naar de aanvulling op het aanbod van de school zelf. Bij de een kan dat gaat om speciale digitale media workshops voor school waarin wij extra aandacht geven aan mediawijsheid. Bij de ander gaat het wellicht om een aanvulling op hun eigen cultuurdag met bijzondere beeldende workshops. Denk bijvoorbeeld aan de workshop Robotische Origami of een workshop Monotype Design.

Een samenwerking aangaan met Kleinkunstig?

Wij hebben altijd ruimte voor nieuwe samenwerkingen, misschien wel met jullie CultuurProfielSchool? We gaan graag met je om tafel om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wellicht starten we met een laagdrempelige workshop Virtual Reality? Het is ook mogelijk om de samenwerking in een paar jaar uit te breiden. Dan kunnen we in het begin kijken hoe het bevalt en steeds een stapje groter gaan. Misschien heb je nog niet precies voor ogen wat jullie wensen zijn, maar we denken graag met je mee!