Show menu

Samenwerkingspartner CultuurProfielSchool

Samenwerkingspartners Cultuurprofielschool

Kleinkunstig: Samenwerkingspartner voor CultuurProfielscholen

Als CultuurProfielSchool ben je altijd op zoek naar samenwerkingspartners. Kleinkunstig heeft een netwerk van 250 workshopdocenten, allemaal professionals uit het kunstveld. Samen met deze workshopdocenten bieden we graag een programma op maat aan, zodat het precies bij jullie programma, school en leerlingen past. Elke school is immers anders en ook alle CultuurProfielScholen hebben een andere focus. Laten we samen proberen die focus te definiëren en te kijken hoe Kleinkunstig daaraan kan bijdragen. Misschien kunnen we een masterclass organiseren op de open dag? Of gaan we toch voor een jaarlijkse cultuurdag met expositie?

Workshops met samenwerkingspartners van buiten de CultuurProfielSchool

Bij Kleinkunstig bieden we meer dan 80 workshops aan in verschillende disciplines. Voor ieder is er wat wils. Mocht je nou een specifieke vraag hebben dan helpen we je ook graag, veel workshop kunnen we helemaal op maat maken. Een van onze nieuwste workshops is de Workshop Podcast maken. Tijdens deze leuke workshop gaan de leerlingen aan de slag met het medium Podcast, een vorm van radio maken. Ze bedenken wat voor soort podcast ze willen maken, schrijven een script en spreken dat in. Als laatste monteren ze alles aan elkaar en gebruiken een zogenaamd tapijtje. Het oude medium Radio is weer helemaal hip!

Dagprojecten op maat voor een CultuurProfielSchool

Wil je iets meer dan losse workshops, dan zijn dagprojecten voor school misschien meer iets voor jullie leerlingen. Tijdens deze dagprojecten werken de leerlingen de gehele dag aan hetzelfde project. Een voorbeeld van een dagproject is Het Podium Op! Tijdens dit dagproject maken de leerlingen in 1 dag een voorstelling. De leerlingen kiezen allemaal een discipline, dit kan van alles zijn. Van toneel tot film tot decor, je kan het zo gek niet bedenken! Alle leerlingen volgen twee workshops in hun eigen discipline maar gaan ook even snuffelen bij een andere discipline. Hierdoor doen ze nieuwe inspiratie op doen die ze vervolgens weer kunnen gebruiken in hun eigen discipline. We sluiten de dag af met een spetterende voorstelling voor leerlingen, docenten, ouders en grootouders!

Cultuurdag op school

Naast de workshops en dagprojecten kunnen we ook een cultuurdag op school voor jullie verzorgen. Tijdens de cultuurdag maken de leerlingen kennis met meerdere workshops. We stellen samen het programma op en er is keuze uit meer dan 80 verschillende workshops. De leerlingen mogen zelf kiezen welke workshops ze willen volgen, dat zorgt voor extra motivatie! We nemen zoveel mogelijk organisatie uit handen zodat jullie rustig de cultuurdag kunnen beleven. De mogelijkheid bestaat ook om workshops te mixen met dagprojecten, mocht je dat interessant vinden vraag dan vooral naar de mogelijkheden! We helpen je met een programma op maat voor je CultuurProfielSchool.