Show menu

Workshops op een CultuurProfielSchool

Cultuurprofielschool 2

Professionals van buiten de CultuurProfielSchool in!

Alle workshops van Kleinkunstig vinden plaats op de school zelf. Wij brengen kunst en cultuur naar de scholen toe! Geen gedoe met het huren van bussen, openbaar vervoer of fietsen, maar lekker in de vertrouwde omgeving. De workshops voor school zijn zo vormgegeven dat ze in klaslokalen of een gymzaal gegeven kunnen worden. Hierdoor hoeven jullie geen extra dingen te regelen met externe partijen, wel zo makkelijk! Als we een Cultuurdag organiseren stellen we een coördinator aan vanuit Kleinkunstig. Hij of zij is als eerste aanwezig op jullie school en loopt dan graag een rondje langs de te gebruiken lokalen. Zo controleren we vlak voor de workshops nogmaals of alles geregeld is. Ruim voordat de workshops plaatsvinden hebben we contact met de cultuurcoördinator van school om alle wensen te bespreken. Als we workshops op een CultuurProfielSchool organiseren, dan is het extra belangrijk om vooraf verwachtingen af te stemmen. Er wordt als veel gedaan aan kunstonderwijs en we willen niet te veel dubbelingen hebben.

Muzikale workshops op school

Hebben jullie op school behoefte aan muziekworkshops? Zoek niet verder! Naast verschillende slagwerkworkshops als Djembe en Cajon bieden wij ook digitale muziekworkshops aan. Tijdens deze digitale muziekworkshops gaan de leerlingen met iPads aan de slag en maken ze daarmee hun eigen beats of nummer. Het leuke hieraan is dat de leerlingen later de bestanden nog doorgestuurd krijgen. Hierdoor kunnen ze het later nog aan iedereen laten zien. Als je liever muziek, ritme en tekst wil combineren, ga dan voor een workshop Songwriting of de workshop Rap. De leerlingen worden begeleid door professionele liedschrijvers en maken hun eigen vette track of gevoelige nummer.

Leerlingen uit hun schulp

Wil je de leerlingen uit hun schulp laten komen? Probeer dan eens een van onze Theaterworkshops voor school! Tijdens de workshop Theatersport draait het om improvisatie en worden de leerlingen voorzichtig uitgedaagd om meer van zichzelf te laten zien. Als het eenmaal los gaat kunnen we de leerlingen uitdagen om te eindigen met een battle, een competitie-element werkt altijd goed! Een andere bijzondere theaterworkshop is de workshop Schimmenspel. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met een schaduwdoek en vertellen ze een verhaal enkel door bewegingen.

Vakoverstijgende workshops voor een Cultuurprofielschool

Veel CultuurProfielScholen zijn op zoek naar vakoverstijgende workshops, ook die biedt Kleinkunstig aan. Tijdens onze workshop Virtual Reality combineren we nieuwe media, film en theater. De leerlingen gaan aan de slag met het maken van een film in 360 graden. Hierbij schrijven ze zelf het verhaal en kunnen ze de film later terugkijken met een Virtual Reality bril. Het maken van een film in 360 graden vraagt ook weer andere, vernieuwende, vaardigheden die de leerlingen tijdens deze workshop zullen leren. Het is ook mogelijk om workshops te combineren met andere vakken zoals Wiskunde. Vraag ons vooral naar de mogelijkheden!