Show menu

Culturele dagprojecten voor de hele school

Dagprojecten in het onderwijs

Wij bieden verschillende dagprojecten aan in allerlei kunstdisciplines. De hele klas of school kan meedoen aan één project! De dagprojecten bestaan uit meerdere workshops met een product, voorstelling of film als eindresultaat. De hele dag gaan de leerlingen geconcentreerd en creatief aan de slag en hebben aan het einde van de dag een prachtig resultaat waar iedereen van kan meegenieten. Het is een geweldige manier om veel te leren over een kunstdiscipline zoals bijvoorbeeld theater. Wat komt er allemaal bij kijken bij het maken en opvoeren van een voorstelling? Tijdens een dagproject zoals Het Podium Op! gaan de leerlingen alle aspecten van het maken van een voorstelling ervaren. Ze creëren hun eigen theatervoorstelling, die ze voor elkaar gaan opvoeren. Wij organiseren een leerzame dag vol plezier en creativiteit, en de school hoeft bijna niks te doen!

Samen creëren

De dagprojecten vergen een goede samenwerking tussen leerlingen. De leerlingen leren hoe belangrijk het is om goed samen te werken met elkaar om het beste resultaat te krijgen. Los van dat de dagprojecten een fantastische manier zijn om van elkaar te leren is het natuurlijk ook ontzettend leuk om samen te creëren! Een dagproject versterkt het saamhorigheidsgevoel van de leerlingen en de school. Naast dat het een zeer leerzame dag is, is het ook van grote waarde voor de sociale gezondheid van de school. Spelenderwijs maken de leerlingen samen een eindproduct waar iedereen trots op kan zijn!

Dagproject op school 2

Het materiaal voor een dagproject

Het materiaal voor onze dagprojecten verzorgen wij. Wij zorgen ervoor dat onze workshopleiders alle benodigde materialen meenemen naar jouw school. De school wordt daarmee zoveel mogelijk ontzorgd. Het enige wat jouw school hoeft de doen is een geschikte lokaal reserveren en natuurlijk meegenieten van deze bijzondere dag!

De organisatie

De organisatie van een dagproject begint uiteraard met een gesprek tussen de school en ons. Wij hebben meerdere dagprojecten om uit te kiezen. Samen gaan wij kijken welk dagproject het gaat worden aan de hand van de wensen van jouw school en leerlingen. Als dat besloten is gaan we kijken naar de mogelijkheden van de organisatie op de school. De geschikte lokalen worden uitgezocht en we plannen een datum in. Daarna gaan wij aan de slag met de organisatie. De workshopdocenten worden ingepland, de materialen verzorgd, er wordt een draaiboek gemaakt en alle details worden afgevinkt. Het enige wat jij en jouw school nog hoeven te doen is uitkijken naar een super leuke dag met een prachtig eindresultaat!

Van idee tot product

Een dagproject is een dagvullend programma waarbij leerlingen het volledig creatieve proces van een kunstdiscipline intensief beleven.

De dag begint met activerende workshops waarmee leerlingen “loskomen”; een warming-up. Daarna gaan ze aan de slag. Bij het dagproject  Live Magazine gaan de leerlingen bijvoorbeeld bedenken waar ze allemaal verslag over willen gaan doen en voor het dagproject 3D Printerpen Animatie bedenken leerlingen een filmverhaal. De volgende stap is het tot leven brengen van deze unieke ideeën. We maken sets voor onze film, studeren choreografieën in, verkleden ons, verzamelen materiaal en nog veel meer!

Het creatieve proces van de dagprojecten

Het is ontzettend waardevol om het creatieve proces van begin tot eind te doorlopen. Onze dagprojecten zijn de perfecte manier om dit onder professionele begeleiding in één dag te doen! Het is een proces van vallen en opstaan en vergt doorzettingsvermogen. De leerlingen leren hun creativiteit in te zetten en zien hoeveel waarde hun eigen creativiteit heeft in het proces van creëren. Ze gaan samen het proces aan en leren elkaars unieke talenten samen te voegen om tot het beste eindresultaat te komen. Samenwerking, doorzettingsvermogen en creativiteit zijn essentieel.

Dagproject op school

Voor ieder niveau passende dagprojecten

Het niveau van leerlingen verschilt natuurlijk. Het is dan ook belangrijk dat iedere leerling op een juiste manier wordt uitgedaagd tijdens een dagproject. Ieder dagproject vereist samenwerking tussen de leerlingen en er wordt dan ook gebruik gemaakt van de individuele talenten van een leerling. Voor iedere leerling is er dus de mogelijkheid om uitdagende taken te krijgen binnen het project. De talenten van een leerling van het vmbo kan bijvoorbeeld beter uit de voeten komen tijdens een fysiek dagproject zoals de Theatersportbattle of het dagproject Libdub. Onze jarenlange ervaring met het organiseren van workshops en dagprojecten en onze ervaring met het geven van workshops aan verschillende niveaus geeft ons de benodigde kennis om elk dagproject op maat te maken voor jouw leerlingen. Tijdens ons kennismakingsgesprek gaan we samen kijken naar het meest passende project voor jouw leerlingen!

Een eindresultaat om trots op de zijn

Het proces is erg belangrijk maar het eindresultaat geeft net zoveel voldoening. De leerlingen hebben het samen gedaan en kunnen terugkijken op een succesvolle, leerzame en ontzettend leuke dag. Ze hebben nieuwe dingen geleerd en zijn uitgedaagd op gebieden waar ze misschien niet zo snel gebruik van maken. En de intensieve samenwerking heeft een prachtig eindresultaat voortgebracht om samen heel erg trots op te zijn!