Show menu

Culturele projectdagen middelbare school

CKV-dag op school

Wij bieden verschillende projectdagen aan in allerlei kunstdisciplines. De hele klas of school kan meedoen aan één project! De dagprojecten bestaan uit meerdere workshops met een product, voorstelling of film als eindresultaat. De hele dag gaan de leerlingen geconcentreerd en creatief aan de slag en hebben aan het einde van de dag een prachtig resultaat waar iedereen van kan meegenieten. Het is een geweldige manier om veel te leren over een kunstdiscipline zoals bijvoorbeeld theater. Wat komt er allemaal bij kijken bij het maken en opvoeren van een voorstelling?

Tijdens een dagproject zoals Het Podium Op! gaan de leerlingen alle aspecten van het maken van een voorstelling ervaren. Ze creëren hun eigen theatervoorstelling, die ze voor elkaar gaan opvoeren. Wij organiseren een leerzame dag workshop activiteiten dag vol plezier en creativiteit, en de middelbare school hoeft bijna niks te doen! Zo’n dagproject wordt vaak georganiseerd als CKV-dag, maar is natuurlijk ook goed in te zetten voor andere doelen.

Samen creëren tijdens de projectdag op school

De projectdagen op school vergen een goede samenwerking tussen leerlingen. De leerlingen leren hoe belangrijk het is om goed samen te werken met elkaar om het beste resultaat te krijgen. Los van dat een workshop activiteiten dag een fantastische manier zijn om van elkaar te leren op de middelbare school, is het natuurlijk ook ontzettend leuk om samen te creëren! Een dagproject versterkt het saamhorigheidsgevoel van de leerlingen en de school. Naast dat het een zeer leerzame dag is, is het ook van grote waarde voor de sociale gezondheid van de middelare scholieren. Spelenderwijs maken de leerlingen samen een eindproduct waar iedereen trots op kan zijn!

Dagproject op school 2

Het materiaal voor workshops voor de activiteiten dag op de middelbare school

Het materiaal voor onze projectdagen verzorgen wij. Wij zorgen ervoor dat onze workshopdocenten alle benodigde materialen meenemen naar jouw school. Bij bijvoorbeeld een muziekdag neemt de workshopdocent de djembés en andere slagwerkinstrumenten mee. De school wordt daarmee zoveel mogelijk ontzorgd. Het enige wat jouw middelbare school hoeft de doen is een geschikte lokaal reserveren en natuurlijk meegenieten van deze bijzondere dag!

De organisatie van een muziekdag op school

De organisatie van een dagproject, bijvoorbeeld een muziekdag, begint uiteraard met een gesprek tussen de school en Kleinkunstig. Wij hebben meerdere projectdagen voor de middelbare school. Samen gaan wij kijken welk dagproject past bij de wensen van jouw middelbare school en leerlingen. Als dat besloten is gaan we kijken naar de mogelijkheden van de organisatie op de school. We zoeken samen de geschikte lokalen uit en we plannen een datum in. Daarna gaan wij aan de slag met de organisatie van workshops voor de activiteiten dag bij jullie op school. Vervolgens plannen we de workshopdocentenin, verzorgen we de materialen, maakt Kleinkunstig een draaiboek en vinken we alle details af. Het enige wat jij en jouw middelbare school nog hoeven te doen is uitkijken naar een super leuke dag met een prachtig eindresultaat!

Van idee tot product tijdens de CKV-dag, muziekdag of ander dagproject

Een projectdag is een dagvullend programma waarbij leerlingen het volledig creatieve proces van een kunstdiscipline intensief beleven. De dag begint met activerende workshops op school waarmee leerlingen “loskomen”; een warming-up. Daarna gaan ze aan de slag met bijvoorbeeld de muziekdag of de CKV-dag. Bij het dagproject  Live Magazine gaan de leerlingen bijvoorbeeld bedenken waar ze allemaal verslag over willen gaan doen en voor het dagproject 3D Printerpen Animatie bedenken leerlingen een filmverhaal. De volgende stap is het tot leven brengen van deze unieke ideeën. We maken sets voor onze film, studeren choreografieën in, verkleden ons, verzamelen materiaal en nog veel meer!

Het creatieve proces van een projectdag op school

Het is ontzettend waardevol om het creatieve proces van begin tot eind te doorlopen. Onze projectdagen op de middelbare school zijn de perfecte manier om dit onder professionele begeleiding in één dag te doen! Het is een proces van vallen en opstaan en vergt doorzettingsvermogen. De leerlingen leren hun creativiteit in te zetten en zien hoeveel waarde hun eigen creativiteit heeft in het proces van creëren. Ze gaan samen het proces aan en leren elkaars unieke talenten samen te voegen om tot het beste eindresultaat te komen. Samenwerking, doorzettingsvermogen en creativiteit zijn essentieel.

Dagproject op school

Voor ieder niveau een passende CKV-dag, theaterdag of muziekdag

Het niveau van leerlingen verschilt natuurlijk. Het is dan ook belangrijk dat iedere leerling op een juiste manier wordt uitgedaagd tijdens een dagproject. Iedere projectdag vereist samenwerking tussen de leerlingen en er wordt dan ook gebruik gemaakt van de individuele talenten van een leerling. Voor iedere leerling is er dus de mogelijkheid om uitdagende taken te krijgen binnen het project. De talenten van een leerling van het vmbo kan bijvoorbeeld beter uit de voeten komen tijdens een fysiek dagproject zoals de Theatersportbattle of het dagproject Lipdub. Onze jarenlange ervaring met het organiseren van workshops en dagprojecten op middelbare scholen en onze ervaring met het geven van workshops aan verschillende niveaus geeft ons de benodigde kennis om elk projectdag op maat te maken voor jouw leerlingen. Tijdens ons kennismakingsgesprek gaan we samen kijken naar het meest passende project voor jouw leerlingen!

Een eindresultaat om trots op de zijn bij de projectdag op school

Het proces is erg belangrijk maar het eindresultaat geeft net zoveel voldoening. De leerlingen maken samen kunst of muziek en kijken terug op een succesvolle, leerzame en ontzettend leuke dag. Ze hebben nieuwe dingen geleerd en zijn uitgedaagd op gebieden waar ze misschien niet zo snel gebruik van maken. En de intensieve samenwerking heeft een prachtig eindresultaat voortgebracht om samen heel erg trots op te zijn! Tijdens een muziekdag is er regelmatig ook een korte presentatie waarbij leerlingen laten zien wat ze geleerd hebben tijdens de workshop. En ook aan het einde van de CKV-dag hebben leerlingen een mooi eindresultaat, uiteraard voor in hun kunstdossier.