Dagproject Het Podium Op!

Dagproject Het Podium Op!

In één dag een eigen voorstelling met uw leerlingen maken? Aan de hand van een thema of muziekstuk bedenken de leerlingen tijdens het dagproject “Het Podium Op!” een eigen voorstelling. Ze krijgen tenminste twee workshops in twee podiumdisciplines, waarna ze samen met een regisseur van Kleinkunstig hun optreden gaan bedenken. Met de presentatie die hieruit tot stand komt gaan ze aan het einde van de dag “het podium op”.

Opbouw van het dagproject “Het Podium Op!”

Na een uitleg van de dag en een brainstorm over het thema, volgen de leerlingen een eerste workshop bij hun eigen regisseur. Dit is de workshopleider van Kleinkunstig die de groep gedurende de hele dag begeleidt. De tweede workshop volgen ze bij een andere workshopleider in een andere discipline. Het doel van deze workshop is om inspiratie op te doen. Bij de laatste workshop maken de leerlingen met hun eigen regisseur hun voorstelling af. De twee podiumdisciplines komen in deze workshop samen. Als afsluiting van de dag voeren de leerlingen hun presentatie op!

Leerdoelen

  • Leerlingen leren een thema te onderzoeken en dit vorm te geven in scènes.
  • Leerlingen leren hoe een voorstelling wordt opgebouwd.
  • Leerlingen leren over het creatieve proces van het maken van een voorstelling.
  • Leerlingen ontwikkelen hun expressiviteit in fysiek en mimiek, lichaams- en podiumbewustzijn.

Materiaalkosten

De materiaalkosten hangen af van de opzet van het programma. Als één van de disciplines circus is, dan komen er materiaalkosten bij voor de circusmaterialen. Deze bedragen € 40,- per klas. Dit is bij de disciplines theater en dans niet het geval.

Hygiënemaatregelen

Kleinkunstig hanteert voor het geven van de workshops op locatie een hygiëneprotocol. Deze is gemaakt op basis van de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het protocol van de VO-raad.

Benodigdheden

Voor de workshops willen we graag ruimte lokalen gebruiken. Als dans één van de gekozen disciplines is, dan is het fijn om een gymzaal te kunnen gebruiken. Verder gaan we ervan uit dat er een podium met geluidsinstallatie aanwezig is op school. Als dat er niet is, dan kunnen we daarmee helpen. Hiervoor worden eventueel nog materiaalkosten gerekend.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.