Dagproject Het Podium Op!

Dagproject Het Podium Op!

Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een voorstelling? Dit creatieve proces ontdekken de jongeren tijdens het dagproject Het Podium Op!. Onder energieke begeleiding van verschillende workshopleiders en een regisseur van Kleinkunstig stappen de jongeren voor één dag in een andere wereld. Aan de hand van een thema of muziekstuk bedenken en ontwikkelen ze een eigen voorstelling. Daarin komen twee podiumdisciplines terug waar de jongeren eerder op de dag workshops in hebben gevolgd. Aan het eind van dit dagproject komt alles samen: ze gaan ‘het podium op’ en voeren hun zelfgemaakte voorstelling op!

Opzet van dagproject Het Podium Op!

Het dagproject Het Podium Op! bestaat uit drie workshops en een voorstelling. De dag begint met een introductie en uitleg. Daarna volgt een brainstorm over het thema. Wat willen de jongeren voor het voetlicht brengen en hoe gaat de voorstelling eruit zien? Vervolgens gaan ze in de eerste workshop aan de slag met hun eigen regisseur. Dit is de workshopleider van Kleinkunstig die de groep gedurende de hele dag begeleidt. In de tweede workshop neemt een andere workshopleider de jongeren mee in een andere podiumdiscipline. Met deze workshop doen ze nog meer ideeën en inspiratie op voor hun eigen scène. In de laatste workshop komen de twee podiumdisciplines samen en maken de jongeren met hun eigen regisseur de voorstelling af. Natuurlijk sluiten de ze dit dagproject af met een spetterende voorstelling op het podium!

Tips

Ben je benieuwd naar andere workshops of dagprojecten waarbij je het podium op gaat? Kleinkunstig biedt nog veel meer! Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de workshop Improvisatietheater of de workshop Presenteren. Een andere dynamische dag die Kleinkunstig voor jullie kan verzorgen, is het dagproject Theatersportbattle.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-HeyligerMei-Lin-Man-1Siska Barthsjoerd

Leerdoelen

  • Jongeren leren een thema te onderzoeken en dit vorm te geven in scènes.
  • Jongeren leren hoe een voorstelling wordt opgebouwd.
  • Jongeren leren over het creatieve proces van het maken van een voorstelling.
  • Jongeren ontwikkelen hun expressiviteit in fysiek en mimiek, lichaams- en podiumbewustzijn.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Voor de workshops willen we graag ruimte lokalen gebruiken. Als dans één van de gekozen disciplines is, dan is het fijn om een gymzaal te kunnen gebruiken. Verder gaan we ervan uit dat er een podium met geluidsinstallatie aanwezig is op school. Als dat er niet is, dan kunnen we daarmee helpen. Hiervoor worden eventueel nog materiaalkosten gerekend.

Meer informatie aanvragen