Dagproject Lipdub

Een lipdub is een zelfgemaakte videoclip en bestaat uit één shot. De leerlingen kiezen vooraf een nummer en gaan dat nummer op een route door de school ‘dubben’, oftewel playbacken. Een lipdub duurt 3 tot 6 minuten en er kunnen 20 tot wel 600 mensen aan meewerken. Tijdens het dagproject lipdub maken leerlingen vanaf “0” een eigen lipdub.

Opbouw van het dagproject Lipdub

Tijdens de introductie gaat de workshopleider samen met de leerlingen het nummer oefenen. Elke leerling krijgt een stukje van het nummer en verwerkt dat deel in de lipdub. Ze bedenken en oefenen de choreografie en maken allerlei attributen waarmee ze de boodschap van het nummer kracht bijzetten. Samenwerking is erg belangrijk tijdens het maken van de lipdub. Alle korte choreografieën moeten uiteindelijk samenkomen in de lipdub én de lipdub wordt in één keer opgenomen. Monteren is dus absoluut verboden! Voordat het filmen start repeteren de leerlingen natuurlijk eerst flink. Na afloop heeft iedereen een leuke lipdub!

 

Leerdoelen

  • De leerlingen beleven plezier aan dansen, choreografie en uitvoer.
  • De leerlingen leren creatief mee te denken en leren een scène interessant te maken.
  • Leerlingen leren beter met elkaar samen te werken, hierdoor komen ze makkelijker tot een besluit bij het kiezen van bijvoorbeeld het liedje.
  • Leerlingen maken kennis met het opnemen van een videoclip.

Materiaalkosten

De materiaalkosten voor de workshop bedragen € 40,-. Wij nemen alle apparatuur en een basisset verkleedkleren mee.

Hygiëneprotocol

Kleinkunstig hanteert voor het geven van de workshops op locatie een hygiëneprotocol. Deze is gemaakt op basis van de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het protocol van de VO-raad.

Benodigdheden

We hebben een ruim lokaal nodig voor het instuderen van de verschillende onderdelen. Uiteindelijk wordt de lipdub opgenomen langs een route door de school of om de school heen. Houdt rekening met geluidsoverlast.

    Meer informatie aanvragen