Dagproject Live Magazine

Dagproject Live Magazine

Tijdens het dagproject Live Magazine vormt de groep leerlingen een tijdschriftredactie. Zij maken een Live Magazine, oftewel: het tijdschrift dat de leerlingen maken brengt verslag uit van diezelfde dag! Het allergaafste is om dit dagproject parallel te laten lopen aan een Cultuurdag of activiteitendag.

Opbouw van het dagproject Live Magazine

Vanuit Kleinkunstig zijn er 3 hoofdredacteuren van 3 verschillende redacties, waar de leerlingen zich bij aansluiten. Er is een illustratieredactie, schrijfredactie en een fotoredactie. Het is ook mogelijk om het Live Magazine te maken met een kleinere groep, er zijn dan twee redacties, namelijk de schrijf- en beeldredactie. Naarmate het dagproject vordert, voegen de leerlingen de losse ingrediënten samen en vormt zich een magazine. Het resultaat is een volledig zelf gemaakt magazine.

De dag bestaat uit 3 workshoprondes van 75 minuten. In de eerste ronde maken de leerlingen de eerste proefschets van het magazine en verdelen ze de taken. Tijdens de tweede ronde gaan de leerlingen op pad en verzamelen het materiaal. Als afsluiting van de dag komt de voltallige redactie weer samen om al het materiaal te selecteren en verwerken in het magazine.

Het Magazine is aan het einde van het dagproject digitaal beschikbaar. De workshopleider maakt op na afloop van de workshop het magazine drukklaar, zodat deze de volgende dag gelijk kan worden afgedrukt en uitgedeeld.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Aimee-DabekaussenWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48fleur 2sjoerd

Leerdoelen

 • Leerlingen werken samen naar een eindresultaat. Afstemming is gedurende het ontwerpproces cruciaal.
 • Leerlingen leren van een professionele ontwerper hoe een magazine tot stand komt.
 • Leerlingen leren een onderdeel van een tijdschrift te ontwerpen en maken. Dit doen ze in relatie tot andere onderdelen uit het tijdschrift.
 • Leerlingen leren de vertaalslag te maken van een werkelijke situatie naar een interessant tijdschrift item.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

 • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
 • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Ook moeten er per twee leerlingen computers beschikbaar zijn. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Tevens is er wifi-toegang nodig voor onze iPads.

  Meer informatie aanvragen

  Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.