Dagproject Live Magazine

Dagproject Live Magazine

Samen een redactie vormen en je bezighouden met schrijven, fotograferen of illustreren: dat is het dagproject Live Magazine. Een groep vormt tijdens dit dagproject samen een tijdschriftredactie. Ze verdelen de taken, komen in actie, verzamelen materiaal en maken zo met elkaar een Live Magazine. Daarin brengen ze op creatieve wijze verslag uit van wat er diezelfde dag gebeurt. Bovenop het nieuws dus! Dit dagproject leent zich er goed voor om parallel te laten lopen aan een Cultuurdag of activiteitendag op school. Zo kan iedereen alles nog eens opnieuw beleven, teruglezen én terugzien in een uniek Live Magazine!

Opzet van het dagproject Live Magazine

Kleinkunstig zorgt voor drie hoofdredacteuren die drie verschillende deelredacties aansturen waar de jongeren zich bij aan kunnen sluiten. Er zijn een schrijfredactie, een fotoredactie en een illustratieredactie. De dag bestaat uit drie workshoprondes van 75 minuten. In de eerste ronde bedenken de jongeren de inhoud van het magazine, maken de eerste proefschets en verdelen de taken. Tijdens de tweede ronde gaan ze op pad en verzamelen het materiaal. Als afsluiting van de dag komt de voltallige redactie weer samen om al het materiaal te selecteren en te verwerken in het magazine.

Het Live Magazine is aan het einde van het dagproject digitaal beschikbaar. Vanuit Kleinkunstig zorgen we er na afloop van het dagproject voor dat het magazine drukklaar wordt gemaakt. Zo kan het snel worden afgedrukt en uitgedeeld. Met als resultaat een kleurrijk Live Magazine waar iedereen met veel plezier doorheen bladert!

Het is ook mogelijk om het Live Magazine te maken met een kleinere groep. Dan zijn er twee redacties, namelijk een schrijfredactie en een beeldredactie.

Tips

Het dagproject Live Magazine past heel goed bij het dagproject Cultuurdag. Ben je op zoek naar iets heel anders? Kijk dan een bij onze andere dagprojecten en workshops!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Charmaine Sinnema-HeyligerWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.4820221013_140256Mei-Lin-Man-1

Leerdoelen

  • Jongeren werken samen naar een eindresultaat. Afstemming is gedurende het ontwerpproces cruciaal.
  • Jongeren leren van een professionele ontwerper hoe een magazine tot stand komt.
  • Jongeren leren een onderdeel van een tijdschrift te ontwerpen en maken. Dit doen ze in relatie tot andere onderdelen uit het tijdschrift.
  • Jongeren leren de vertaalslag te maken van een werkelijke situatie naar een interessant tijdschrift item.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Meer informatie aanvragen