Dagproject Theatersportbattle

Verbeelding, humor, beweging, spel, incasseren én samenwerken: tijdens het dagproject Theatersportbattle combineren leerlingen de competitie van sport met de creativiteit van theater. Hoeveel leerlingen aan dit dagproject meedoen, kunnen we aanpassen aan jouw wensen. De Theatersportbattle kan zelfs met de hele school!

Wat is theatersport?

In het dagproject Theatersportbattle staat de theatersport centraal. Dit is een vorm van improvisatietheater waarbij teams tegen elkaar strijden. De deelnemers krijgen daarbij opdrachten uit het publiek. De strijd gaat om snelheid, originaliteit, flexibiliteit en samenwerken. Theatersport is een geweldig middel om jongeren met weinig spelervaring aan te zetten tot creativiteit en tot ‘proberen’. De oefeningen en spelvormen bieden een goede en laagdrempelige manier om vertrouwd te raken met spel en improvisatie. De toeschouwers leveren een belangrijke bijdrage door het geven van opdrachten aan de spelgroep. Daarom is dit een erg geschikte werkvorm voor grote groepen, zowel de spelers als de toeschouwers hebben een actieve rol.

Opzet van het dagproject Theatersportbattle

Het dagproject bestaat uit een of twee workshoprondes en een afsluitende Theatersportbattle. De leerlingen krijgen eerst een introductie. Wat is theatersport, hoe werkt een battle en hoe gaat de dag eruit zien? Daarna oefenen ze in een of twee workshoprondes met improviseren, spel en opdrachten geven. Daarbij krijgen de leerlingen deskundige begeleiding van onze energieke workshopdocenten. In de workshops bereiden de leerlingen zich met elkaar voor voor op het spetterende slotstuk van de dag: de Theatersportbattle!

Tips

Benieuwd naar andere workshops en dagprojecten op het gebied van improvisatie en theater? Als Kleinkunstig hebben we nog veel meer voor je in petto! Kijk bijvoorbeeld ook eens bij het dagproject Het Podium Op!, de workshop Slapstick of de workshop De Parachute – veilige dynamiek in de klas. Daarin doen de leerlingen theateroefeningen en -spellen die helpen bij het creëren van een veilige en prettige sfeer in de klas.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_14015220221013_140256Siska Barthsjoerd

(Leer)doelen

  • Leerlingen hebben plezier in toneelspelen en improviseren.
  • Leerlingen zijn door middel van theater bezig met samenwerken.
  • De groepsbinding wordt versterkt.
  • De leerlingen doen ervaring op met vrije associatie en het uitbeelden van ideeën.
  • Door het wedstrijdelement leren de leerlingen snel te reageren, hierbij hoort dat lang niet alles gaat zoals gepland en dat binnen theatersport niets fout is.

Hygiëneprotocol

Kleinkunstig hanteert voor het geven van de workshops op locatie een hygiëneprotocol. Deze is gemaakt op basis van de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het protocol van de VO-raad.

    Meer informatie aanvragen