Dagproject Theatersportbattle

Sport en theater; vaak past het niet bij elkaar, maar de Theatersportbattle combineert de actie en competitie van sport met de creativiteit van theater. De hele school kan deelnemen aan dit programma dat bestaat uit een of twee workshoprondes theatersport en een afsluitende Theatersportbattle.

Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij teams tegen elkaar strijden. De strijd gaat om snelheid, originaliteit, creativiteit en samenwerken. Theatersport is een geweldig middel om jongeren met weinig spelervaring aan te zetten tot creativiteit en tot ‘proberen’. De oefeningen en vormen bieden een leuke en laagdrempelige manier om vertrouwd te raken met spel en improvisatie. Omdat de kijker altijd een belangrijke rol speelt in het uiteenzetten van de opdrachten is dit een prettige werkvorm in grote groepen; zowel de speler als de kijker heeft een actieve rol.

(Leer)doelen

  • Leerlingen hebben plezier in toneelspelen en improviseren.
  • Leerlingen zijn door middel van theater bezig met samenwerken.
  • De groepsbinding wordt versterkt.
  • De leerlingen doen ervaring op met vrije associatie en het uitbeelden van ideeën.
  • Door het wedstrijdelement leren de leerlingen snel te reageren, hierbij hoort dat lang niet alles gaat zoals gepland en dat binnen theatersport niets fout is.

Hygiëneprotocol

Kleinkunstig hanteert voor het geven van de workshops op locatie een hygiëneprotocol. Deze is gemaakt op basis van de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het protocol van de VO-raad.

    Meer informatie aanvragen