Startdag voor het VO

Samen het nieuwe schooljaar goed beginnen!

Tijdens de Startdag volgen leerlingen verschillende actieve en creatieve workshops, waarbij ze met elkaar samenwerken.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Een nieuw schooljaar: de leerlingen maken (opnieuw) kennis met elkaar.

Beginnen

De leerlingen krijgen uitleg over hoe de dag eruitziet en wat ze gaan doen.

Doen

In diverse workshops gaan de leerlingen actief aan de slag.

Delen

Aan het eind van de Startdag is er ruimte om indrukken uit te wisselen.

Geef je leerlingen de beste start van het schooljaar met deze energieke Startdag.

Een Startdag op school is een goede manier om met elkaar het jaar te beginnen! Het is een dag boordevol creatieve en dynamische activiteiten. Voor de nieuwe brugklassers is het een prettige manier om kennis te maken met elkaar, en de ouderejaars leerlingen beginnen zo samen het jaar positief. Maar de start van het jaar staat voor docenten ook bol van andere zaken die aandacht vragen. Tip: bereid vóór de zomervakantie alvast een Startdag voor die je ná de zomervakantie houdt. We maken samen met jou en je collega’s een programma op maat. Zo gaan jullie energiek, inspirerend en saamhorig van start met het nieuwe schooljaar!

Startdag op school voor de brugklassers

Een nieuw gebouw, nieuwe klasgenoten. Voor de nieuwe brugklassers breekt met de overstap van de basisschool naar de middelbare school een nieuwe periode aan. Dat is natuurlijk best spannend! Tijdens onze workshops creëren we een veilige omgeving waarin de leerlingen met elkaar samenwerken en elkaar leren kennen. Je kunt denken aan workshops als Streetbeats, Hiphopdance, Theatersport, Capoeira en Acrobatiek.

Activiteiten voor alle leerlingen

Niet alleen voor de brugklassers maar ook voor de andere leerlingen is een gezamenlijke Startdag op school een krachtige kick off. Het helpt de leerlingen bij de omschakeling van de zomervakantie naar het nieuwe schooljaar. Iedereen heeft elkaar natuurlijk weer veel te vertellen. De workshops Animatie of Theatersoap kunnen we inzetten om de leerlingen elkaar hun verhaal op een beeldende of theatrale wijze te laten vertellen. En misschien wil je wel groter uitpakken en met je klas of school een lipdub maken!

Wat is er allemaal mogelijk?

In gesprek met scholen halen wij altijd de wensen en behoeften voor de Startdag op. Hierdoor kunnen we de opzet op maat maken. Ook maken we duidelijke afspraken over wat wij – Kleinkunstig – doen in de voorbereiding. Hierdoor weet je exact waar je aan toe bent en hoef je niet in je vakantie aan het werk te gaan.

Startdag op school met voorstelling

Maak de Startdag helemaal compleet met de voorstelling Tune In! Tijdens deze muzikale en interactieve voorstelling staan de verwachtingen voor het schooljaar centraal.

Meer weten? Neem contact op

Leerdoelen

  • Eerste jaars leerlingen maken in een veilige omgeving actief kennis met elkaar.
  • Leerlingen die elkaar al kennen, starten het schooljaar op een actieve en creatieve manier. Ze wennen weer aan het met elkaar samenwerken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Startdag voor het VO