Organiseer een Startdag

Een startdag is een leuke manier om het jaar te beginnen. Ook in deze periode kunt u een startdag organiseren. Voor de nieuwe eerstejaars is het een prettige manier om kennis te maken met elkaar, en de ouderejaars beginnen zo samen het jaar op positieve manier. Een groot deel van onze workshops kunnen we geven met inachtneming van het hygiëneprotocol van de VO-raad. We maken samen met jou en je collega’s een programma op maat, zodat jullie op een veilige manier het schooljaar kunnen stearten.

Startdag voor de eerstejaars

Een nieuw gebouw, nieuwe klasgenoten. Voor de eerstejaars breekt een nieuwe periode aan met de overstap van de basisschool naar de middelbare school . Dat is allemaal natuurlijk erg spannend! Tijdens onze workshops wordt er een veilige omgeving gecreëerd waarin de leerlingen met elkaar samenwerken en elkaar leren kennen. Als we in het nieuwe schooljaar nog anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden, dan kan je denken aan workshops als Streetbeats, Hiphopdance, Theatersport of Graffiti. Wanneer leerlingen weer dichter bij elkaar mogen komen, zijn de workshops Capoeira, Grime en Acrobatiek ook erg gaaf.

Back to School Cultuurdag

Laat de leerlingen na de zomervakantie meer omschakelen naar het nieuwe schooljaar. Het is een ontzettend raar en ingrijpend einde van schooljaar 2019/2020 geweest en een frisse start is dus voor iedereen welkom. Dit kan super goed met een Cultuurdag! Iedereen heeft elkaar natuurlijk weer veel te vertellen. De workshops Animatie of Theatersoap kunt u inzetten om leerlingen elkaar hun verhaal op een beeldende of theatrale wijze te laten vertellen. En misschien wil je wel groter uitpakken en met je klas een lipdub maken.

Wat kan wel en wat kan niet?

We begrijpen dat veel scholen op dit moment nog twijfels hebben over wat ze wel en niet kunnen organiseren. Ook horen we vaak dat scholen toch al wel vooruit aan het kijken zijn. In gesprek met scholen bedenken wij altijd meerdere varianten van de Startdag, hierdoor kunnen we altijd nog van opzet veranderen. Ook maken we duidelijke afspraken over wat wij – Kleinkunstig – doen in de zomervakantie mochten er nieuwe maatregelen worden afgekondigd. Hierdoor weet je exact waar je aan toe bent en hoef je ook niet in je vakantie aan het werk te gaan.

Leerdoelen

  • Eerste jaars leerlingen maken in een veilige omgeving actief kennis met elkaar.
  • Leerlingen die elkaar al kennen, starten het schooljaar op een actieve en creatieve manier. Ze wennen weer aan het met elkaar samenwerken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • De reiskosten: standaard 35 euro per workshopleider, ongeacht de locatie.

Benodigdheden

De benodigdheden verschillen per workshop.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.