Organiseer een Startdag

Een startdag is een leuke manier om het jaar te beginnen. Voor de nieuwe eerstejaars is het een prettige manier om kennis te maken met elkaar, en de ouderejaars beginnen zo samen het jaar op positieve manier. Maar de start van het jaar staat voor docenten ook bol van andere zaken die aandacht vragen. Tip: organiseer vóór de zomervakantie alvast een startdag voor ná de zomervakantie. We maken samen met jou en je collega’s een programma op maat, zodat jullie op een energieke en veilige manier het schooljaar kunnen starten.

Startdag voor de eerstejaars

Een nieuw gebouw, nieuwe klasgenoten. Voor de eerstejaars breekt een nieuwe periode aan met de overstap van de basisschool naar de middelbare school . Dat is allemaal natuurlijk erg spannend! Tijdens onze workshops wordt er een veilige omgeving gecreëerd waarin de leerlingen met elkaar samenwerken en elkaar leren kennen. Je kan denken aan workshops als als Streetbeats, Hiphopdance, Theatersport, Capoeira en Acrobatiek.

Back to School Cultuurdag

Laat de leerlingen na de zomervakantie meer omschakelen naar het nieuwe schooljaar. Het is een ontzettend raar en ingrijpend schooljaar geweest en een frisse start is dus voor iedereen welkom. Dit kan super goed met een Cultuurdag! Iedereen heeft elkaar natuurlijk weer veel te vertellen. De workshops Animatie of Theatersoap kunt u inzetten om leerlingen elkaar hun verhaal op een beeldende of theatrale wijze te laten vertellen. En misschien wil je wel groter uitpakken en met je klas een lipdub maken.

Wat kan wel en wat kan niet?

In gesprek met scholen bedenken wij altijd meerdere varianten van de Startdag, hierdoor kunnen we altijd nog van opzet veranderen. Ook maken we duidelijke afspraken over wat wij – Kleinkunstig – doen in de zomervakantie mochten er nieuwe maatregelen worden afgekondigd. Hierdoor weet je exact waar je aan toe bent en hoef je ook niet in je vakantie aan het werk te gaan.

Startdag met voorstelling

Maak de Startdag helemaal compleet met de voorstelling Kickstart. Tijdens deze muzikale voorstelling worden op interactieve wijze de verwachtingen van het schooljaar onder de loep genomen.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
fleur 2Siska Barthsjoerdwouter

Leerdoelen

  • Eerste jaars leerlingen maken in een veilige omgeving actief kennis met elkaar.
  • Leerlingen die elkaar al kennen, starten het schooljaar op een actieve en creatieve manier. Ze wennen weer aan het met elkaar samenwerken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • De reiskosten: standaard 35 euro per workshopleider, ongeacht de locatie.

Benodigdheden

De benodigdheden verschillen per workshop.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.