Show menu

De scholen gaan weer open!

Workshop activiteit buiten school

Zucht van verlichting

Ongetwijfeld zal er afgelopen woensdag een zucht van verlichting bij velen hebben geklonken: de scholen gaan komend schooljaar weer open en zónder 1,5 meter afstand tussen leerlingen. Kleinkunstig heeft afgelopen maanden hard gewerkt aan alternatieve vormen van workshops in ‘corona-tijd’ en deze met veel trots en succes georganiseerd. Maar, ook wij zijn ontzettend blij dat we vanaf komend schooljaar óók weer mooie ‘gewone’ workshops en evenementen op school kunnen organiseren. Leerlingen mogen weer samenwerken en op school onder leiding van een workshopdocent iets moois creëren en/of een nieuwe vaardigheid onder de knie krijgen.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Uiteraard zijn er er nog enkele zaken om rekening mee te houden. Dus; wat mag wel en niet? Leerlingen hoeven ten opzichte van elkaar geen afstand meer te houden, maar (externe) docenten ten opzichte van de leerlingen wél. Dit houdt in dat wij workshops organiseren waarbij de leerlingen op gepaste afstand worden geïnstrueerd en natuurlijk geïnspireerd!

De workshopdocent:
* gebruikt zijn eigen materialen
* werkt ‘contactloos’ met de leerlingen
* vraagt leerlingen om resultaten op afstand te laten zien of te uploaden zodat hij het op eigen ‘device’ kan bekijken en feedback kan geven
* legt de materialen voor leerlingen voorafgaand aan de workshop klaar voor de leerlingen

Kleinkunstig:
* hanteert de benodigde punten uit het hygiëneprotocol. Deze is op deze pagina te downloaden.
* stelt zich flexibel op in geval de versoepeling van maatregelen (ten dele) weer wordt teruggedraaid.
* denkt graag mee welke workshops het beste aansluiten bij jullie wensen en deze tijden

Wat als…

Mocht het evenement door overheidsmaatregelen toch niet in originele vorm mogen plaatsvinden dan biedt Kleinkunstig diverse alternatieven:

* we kunnen een alternatieve invulling geven aan de dag. Dit kan d.m.v.:

  • ‘gepaste-afstandworkshops’. Een groot deel van onze workshops kan ook gegeven worden op gepaste afstand tussen leerlingen.Dit betekent wel dat er meer lokalen nodig zijn i.v.m. de kleinere groepen.
  • we kunnen een hybride dag organiseren waarbij de ene helft van de leerlingen online en de andere leerlingen offline workshops volgen.
  • we kunnen de gehele dag online organiseren, indien nodig verspreid over enkele dagen. Wij hebben ondertussen een flink aanbod met gave online workshops en online CKV-activiteiten i.s.m. Kröller-Müller, Scapino, Holland Opera en Handsome Poets.

* we kunnen de dag opschorten; dit staat in onze algemene voorwaarden opgenomen en kan binnen 6 maanden na originele datum.

Kortom

Kortom: Kleinkunstig gaat ontzettend graag met jullie aan de slag voor het organiseren van een mooie introductie- of startdag voor jullie leerlingen. Alles kan naar wens georganiseerd worden en mocht dat tóch niet het geval zijn, dan zijn er dus nog een plan B, C en D mogelijk óf kunnen we verzetten.

Zo kan je met een gerust hart alles in werking stellen zonder dat je hoeft te wachten en alles last-minute moet gaan doen. Kleinkunstig ‘ontstresst’ en denkt graag mee. Wil jij weten welke mogelijkheden er zijn voor jouw school? Neem contact op met jouw persoonlijke adviseur en ontvang deze week nog een prijsopgave op maat!