Show menu

CJP-budget van dit jaar meenemen naar komend jaar

Reserveer je CJP-geld voor komend kalenderjaar

De deadline voor het besteden van het CJP-budget komt eraan! Wanneer je als school lid bent van CJP en jaarlijks een bepaald bedrag per leerling krijgt voor culturele activiteiten, dan kun je dit budget ook nog in het volgende kalenderjaar besteden. Daarvoor dien je uiterlijk 31 december de weborder te hebben bevestigd, dus benader Kleinkunstig vóór de kerstvakantie. Hoe werkt het precies? Met onderstaande antwoorden op veel gestelde vragen lichten we dit graag toe.

Streetbeats-Kleinkunstig-CJP-budget
1. Kunnen we het CJP-budget van dit jaar inzetten komend kalenderjaar?

Ja, dit kan: het (resterende) CJP-budget van dit jaar kan ook gebruikt worden voor culturele activiteiten in het komende kalenderjaar. Kleinkunstig is geaccrediteerd door CJP en accepteert dit budget. Echter, je dient wel uiterlijk 31 december Kleinkunstig te benaderen om het geld te reserveren.

2. Wat heeft Kleinkunstig van de school nodig voor de reservering van het CJP-budget?

Om ervoor te zorgen dat de reservering goed verloopt en jullie het CJP-budget mee kunnen nemen naar komend kalenderjaar, heeft Kleinkunstig het volgende van je nodig:
A) Het CJP-nummer van jullie school;
B) Het bedrag wat je aan CJP-geld wenst te reserveren;
C) Bevestiging van de weborder op uiterlijk 31 december van dit kalenderjaar.

3. Waaraan kan ik mijn CJP-geld uitgeven bij Kleinkunstig?

Dit staat je helemaal vrij. Of je nu één workshop bij ons wilt boeken en dus maar een gedeelte van je budget bij ons wilt spenderen, of je organiseert meerdere cultuurdagen inclusief voorstellingen samen met ons: alles uit het aanbod van Kleinkunstig kan betaald worden met CJP geld.

4. Moeten we al precies weten wat we willen met het resterende budget?

Nee, dat hoeft niet. Je kunt het resterende budget van dit jaar inzetten voor activiteiten komend kalenderjaar. Hierbij stellen we een voorlopig programma op, en de definitieve invulling kunnen we later afstemmen. Je hoeft dus nog niet precies te weten wat je komend jaar wil gaan doen. Zo reserveer je het CJP-budget van jouw school en hoef je niet alles nog in één keer te besteden.

5. Wanneer moet de CJP-weborder bevestigd zijn?

Het resterende budget vervalt altijd op 1 januari. Voor die tijd moet je het budget gereserveerd hebben én de weborder bevestigen. Daarom raden we je aan om je weborders vóór de kerstvakantie bij ons te plaatsen en goed te keuren, zodat we jouw orders voor het einde van het jaar goed kunnen verwerken. Mis het dus niet en reserveer het resterende CJP-budget voordat het nieuwe jaar is begonnen.

6. Hoe gaat de betaling via CJP bij Kleinkunstig in zijn werk?

Voor een soepele betaling hebben we alleen het CJP-nummer van jouw school nodig. Je vertelt ons welk bedrag je wilt reserveren en wij maken de weborder aan. Nadat je de weborder hebt bevestigd, kun je het CJP-budget meenemen naar het komende kalenderjaar.

7. Waar kan ik terecht voor meer informatie over het besteden van ons CJP-budget?

Bij Kleinkunstig kun je jullie CJP-budget besteden aan allerlei kunstzinnige projecten. Bovendien helpen we je graag bij het inplannen van die culturele activiteiten! Door nu alvast een reservering te maken voor een evenement dit jaar of volgend jaar, behoud je je CJP-budget en kun je het volledig benutten voor kunsteducatie. Heb je meer informatie nodig of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

8. Is de deadline van het besteden van CJP-budget hetzelfde voor VO en mbo?

Op dit moment loopt er een pilot met het gebruik van CJP-geld voor het mbo. Tijdens deze pilot hebben mbo-instellingen die meedoen een termijn van 2 jaar om dit geld te benutten, met een uiterlijke deadline van 31 december 2024. Voor middelbare scholen daarentegen vervalt het CJP-budget jaarlijks op 1 januari.

CJP-budget-meenemen