Show menu

Kunstworkshops in Den Bosch

Workshop Den Bosch

Al 15 jaar is Kleinkunstig actief op middelbare scholen. We zijn de grootste cultuureducatieve organisatie van Nederland. Ons aanbod bestaat uit meer dan zestig workshops in alle kunstdisciplines. Inmiddels zijn we op honderden scholen geweest. Ook in Den Bosch en omgeving, zoals op de Bossche Vakschool. Klantgerichtheid, vakkundigheid en persoonlijk contact staan bij ons voorop. Een aantal scholen komt al ruim 10 jaar bij ons terug!

We praten veel met docenten. Wat willen zij met hun cultuurprogramma bereiken? Kleinkunstig denkt mee en helpt om de doelen op dit vlak te realiseren. Onder meer met workshops die we aanbieden door heel het land, zoals de workshop Acrobatiek, de workshop Filmacteren of de workshop Robotische origami. Van Groningen tot Den Bosch: van elke workshop maken onze 200 workshopdocenten een succes!

CKV-activiteiten Den Bosch

Samen met scholen werkt Kleinkunstig graag aan de perfecte invulling van het CKV-programma door middel van CKV-workshops. Met deze workshops kom je als school helemaal tegemoet aan de verschillende eisen die aan CKV worden gesteld.

Voor sommige kunstvormen of activiteiten heb je specifieke materialen nodig, zoals 3d-printerpennen, een hololens of muziekinstrumenten. Materialen en instrumenten die je als school niet zomaar zelf in huis hebt. Het aanschaffen ervan is voor eenmalig gebruik vaak een flinke investering. Kleinkunstig heeft hiervoor de oplossing.

Alles wat je nodig hebt voor een CKV-activiteit , brengen wij mee om er een geslaagde workshop van te maken. Of het nu gaat om oude ambachten als zeefdrukken of etsen of juist om eigentijdse technieken als het maken van interactieve wearables of 3d-printen. Voorbeelden van workshops met bijzondere materialen zijn verder de workshop Hololens, de workshop Pinhole Fotografie en de workshop Etsen.

Workshop Kleinkunstig School Den Bosch

Schoolactiviteiten Den Bosch

Ook als het gaat om schoolactiviteiten hebben we een breed aanbod. Naast workshops zijn dat voorstellingen, dagprojecten en cultuurdagen. Voorbeelden van voorstellingen zijn de voorstelling Maak je dromen waar, die een mix is van cabaret, jongleren en goochelen en de voorstelling Multiple Choice, die zich richt op examenleerlingen.

Het nieuwe schooljaar goed en energiek laten beginnen voor nieuwe en/of terugkerende leerlingen? Dat bereik je met een Startdag! Dit is een van de dagprojecten voor scholen verzorgen. Andere dagprojecten zijn het maken van een lipdub, een live magazine of een animatiefilm. Ook een voorstelling maken in één dag of een theatersportbattle behoren tot de mogelijkheden. In onze dagprojecten komen creativiteit, actie, energie, samenwerken en plezier samen!

Cultuurdag en CKV-dag Den Bosch

Leerlingen in één dag kennis laten maken met de gevarieerde wereld van kunst, cultuur en techniek: dat kan met een Cultuurdag op school. Tijdens deze dag verzorgt Kleinkunstig in verschillende rondes workshops voor leerlingen, waarbij zij zelf kiezen welke ze willen volgen. De workshops worden gegeven door professionals uit kunst en cultuur die tevens gekwalificeerd docent zijn. De dag kan afgesloten worden met een voorstelling, eventueel gekoppeld aan een thema dat aansluit bij de school.

Deze Cultuurdag kan Kleinkunstig van A tot Z voor je school organiseren: van de online inschrijving tot een duidelijk draaiboek. Veel werk wordt daardoor uit handen genomen. Op de Cultuurdag ontdekken leerlingen nieuwe disciplines en talenten, maar bovenal is het een dag waarop ze met veel plezier samen bezig zijn!

Benieuwd wat Kleinkunstig voor jou kan betekenen? Ik kom graag langs om kennis te maken.

Sjoerd Berendsen

Accountmanager Den Bosch
sjoerd@kleinkunstig.nl
06 – 409 320 57