Show menu

Officieel samen! Fusie Impresariaat Uit de Kunst en Kleinkunstig

Superleuk nieuws: vanaf 1 januari zijn we officieel samengegaan met Impresariaat Uit de Kunst (IUDK). We zijn superblij met deze match! IUDK biedt voorstellingen, Kleinkunstig biedt workshops en cultuurdagen. Samen vormen we een nieuwe organisatie voor kunsteducatie voor leerlingen en studenten in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Ons doel? Een nóg mooier en completer cultureel aanbod voor kinderen, jongeren en studenten in heel Nederland. 

Héél veel nieuwe voorstellingen

Het IUDK biedt ruim tachtig voorstellingen aan voor alle niveaus en alle doelgroepen, over heel veel uiteenlopende thema’s die aansluiten op de belevingswereld van kinderen en jongeren. Denk bijvoorbeeld aan de thema’s seksualiteit, verslaving, pesten of oorlog. Kleinkunstig is specialist in het organiseren van workshops en cultuurdagen. We nemen scholen en opleidingen zoveel mogelijk uit handen, inclusief planning, begroting en het selecteren van workshopdocenten. Voor scholen en opleidingen wordt het door de fusie eenvoudiger om het kunst- en cultuuraanbod samen te stellen en te organiseren. Je kunt nu kiezen uit meer dan 80 workshops én meer dan 80 voorstellingen!

willem-junior-kleinkunstig
Foto: Willem Junior: dé muziekvoorstelling voor klas 1 en 2

Eén loket voor workshops en voorstellingen

Met onze gebundelde krachten kunnen we je als docent of cultuurcoördinator nog beter ondersteunen bij het uitvoeren van een divers en verrijkend kunsteducatief programma dat past bij jullie doelen. Vanaf nu kun je daarvoor dus bij één loket terecht. Of je nu op zoek bent naar een voorstelling, een of meerdere workshops of een complete cultuurdag!

Samen voor een sterke cultuursector

Tot slot hebben we als Kleinkunstig en IUDK elkaar ook gevonden als het gaat om onze inzet voor het cultuuronderwijs als branche. Allebei volgen we de Fair Practice Code, zijn we actief binnen de brancheorganisaties én denken we actief mee met partijen als CJP, LKCA en Cultuurconnectie. We vinden het belangrijk om onze rijke kennis en ervaring in het kunstonderwijs in te zetten om de sector nog sterker te maken. Kennismaken met de experts van IUDK die nu bij Kleinkunstig werken? Bel/mail Lidia of Jeroen om te ontdekken welke voorstellingen passen bij jullie programma.