Workshop Choreografie met TikTok

Maak een dansfilmpje voor TikTok

Dans, muziek, creativiteit, humor: in de workshop Choreografie met TikTok komt het allemaal samen.

Inhoud van deze workshop

01kennismaken-choreografie-tiktok

Kennismaken

Welke elementen horen bij choreografie op TikTok? Met voorbeelden!
02beginnen-choreografie-tiktok

Beginnen

In groepjes werken de leerlingen een eigen choreografie uit.
choreografie-met-tiktok-doen

Doen

De leerlingen maken filmpjes van hun TikTok-choreografieën.
choreografie-met-tiktok-delen

Delen

De leerlingen bekijken elkaars filmpjes en wisselen ervaringen uit.

Maak je leerlingen blij met deze workshop Choreografie met TikTok!

TikTok is op dit moment hét social media-platform waarop jongeren actief zijn. Ze plaatsen daar hun eigen filmpjes over allerlei onderwerpen. Een duidelijke trend die je daarbij niet kunt missen is de TikTok-choreografie. Maak je leerlingen blij met de workshop Choreografie met TikTok! Deze richt zich volledig op het maken van een TikTok-filmpje. De leerlingen gaan aan het werk met de meest essentiële elementen van choreografie. Muziek, dans, creativiteit, beweging en humor: ze vertalen dit alles naar een eigen filmpje.

Opzet van de workshop Choreografie met TikTok

Na een korte introductie en een aantal inspirerende voorbeelden gaan de leerlingen met de workshopdocent op ontdekkingstocht. Uit welke elementen bestaat TikTok-choreografie? Hoe gebruik je bijvoorbeeld je lichaam in het overbrengen van een gevoel? Hoe zet je dit het beste in voor TikTok-filmpjes? En welke rol spelen tijd, ruimte en kracht in een dans? Kortom: hoe zorg je met TikTok-choreografie voor een aansprekend filmpje waar je naar blíjft kijken?

In groepjes gaan de leerlingen aan de slag met hun eigen TikTok-choreografie. Ze gebruiken daarvoor muziek naar keuze en zijn om beurten danser of choreograaf. De workshopdocent begeleidt de leerlingen bij dit proces. Na al dit ontdekken, uitproberen en oefenen is het tijd voor de volgende stap: het filmen van de TikTok-dansjes! Aan het einde van de workshop Choreografie met TikTok is er ruimte om elkaars filmpjes te bekijken. En natuurlijk kunnen de filmpjes gedeeld worden op de eigen social media-accounts van de leerlingen. Kom maar op met die likes!

Tips

Ben je op zoek naar meer workshops op het gebied van dans en choreografie? Kleinkunstig heeft een breed aanbod van dansworkshops! Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de workshop Streetdance. Wil je met jouw leerlingen in beweging komen, maar een andere invalshoek verkennen? Dan is de workshop Capoeira misschien wel iets voor jullie!

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met de basiselementen van dans en leren deze zelf in te zetten.
  • De leerlingen leren om ruimtelijk te denken en binnen de choreografie een verhaallijn te bouwen, maar wel binnen de kaders van een kort filmpje en veelal een hoog en smal beeld (kaders van de telefoon).
  • Leerlingen leren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun inbreng.
  • De docent heeft als doelstelling de deelnemers genoeg handvaten te bieden om in een veilige omgeving samen te werken, plezier te beleven aan het dansen en ze uit te dagen hun grenzen te verleggen.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Choreografie met TikTok