Show menu

Gratis voorbereidend lesmateriaal

Geheel vernieuwd, up to date en verbeterd!

Afgelopen maanden is er achter de schermen keihard gewerkt om nieuw (gratis!) voorbereidend lesmateriaal te maken. Twee kunst- en onderwijsexperts hebben de handen ineen geslagen en voor elke workshop van Kleinkunstig nieuw voorbereidend lesmateriaal gemaakt. Te gebruiken ter voorbereiding op een workshop, maar het kan ook helemaal losstaand gebruikt worden.

Samen keken ze naar het doel (een eerste kennismaking met de techniek/vaardigheid/kunstdiscipline) en de uitwerking (drie lesopdrachten op verschillende niveaus, een LessonUp per opdracht, werkbladen en docentenmateriaal). Omdat álles tegelijk is aangepakt is er een duidelijke lijn en is het up to date. Vanwege het nakijken van elkaars werk heeft het resultaat een hoog niveau. En dit resultaat mag er wezen! Wij zijn enorm trots en hopen dat jullie en jullie leerlingen enorm veel plezier aan deze opdrachten gaan beleven!

Waarom voorbereidend lesmateriaal?

Met de nieuwe voorbereidende lesopdrachten kan je voorafgaand aan de workshop met leerlingen aan de slag. Zo zorg je voor herkenning, verdieping en verbreding tijdens de workshop. Immers, wat al bekend is, hoeft niet nog eens uitgelegd en zo ontstaat meer ruimte tijdens de workshop! Daarbij zorgt voorbereidend lesmateriaal voor meerdere ‘aanhaakmomenten’ waardoor het onderwerp van de workshop beter verankerd raakt. En, het is gewoon ontzettend leuk om hier al mee aan de slag te gaan, toch? Win-win-win!

Is differentiatie mogelijk?

Elke doelgroep behoeft zijn eigen benadering en aanpak. In onze workshops geven onze workshopdocenten hier invulling aan. Bij de voorbereidende lesopdrachten houden we hier rekening mee door drie verschillende soorten opdrachten aan te bieden; beginnend, gemiddeld en gevorderd. Zo bereik je met een van deze drie opdrachten de doelgroep die jij in de klas hebt. Ook kan je ervoor kiezen om ze na elkaar te geven.

Voorbereidend-lesmateriaal-1

LessonUp

Elke voorbereidende les bestaat uit een leerlingen- en docentenblad en eventuele werkbladen. En, elke voorbereidende les bevat ook een LessonUp! Zo kan je jouw leerlingen met visuele ondersteuning door de les heen helpen.

Waar kan ik het vinden?

Op elke workshoppagina op onze website vind je rechts een kopje Voorbereidend lesmateriaal. Zie de foto hierboven. Vul je emailadres in en je ontvangt een mail met bijlagen en links naar de LessonUp.