Show menu

Kunst workshops op school in Groningen

Workshop Groningen

Op zoek naar een creatieve en energieke workshop voor jouw leerlingen in Groningen? Kleinkunstig biedt meer dan zestig workshops in alle kunstdisciplines en gaat graag voor je aan de slag.

Kleinkunstig is al 15 jaar actief op middelbare scholen. We zijn de grootste cultuureducatieve organisatie van Nederland. Inmiddels zijn we al op honderden scholen geweest. Sommige scholen komen al langer dan 10 jaar bij ons terug. Klantgerichtheid, vakkundigheid en persoonlijk contact staan bij ons voorop. Onze ambitie? Leerlingen kennis laten maken met de wereld van kunst en cultuur en hen uitdagen om hun eigen creativiteit te ontdekken!

We praten veel met leerkrachten: wat willen ze met hun cultuurprogramma? Kleinkunstig helpt om de ambities op dit vlak werkelijkheid te laten worden. Met workshops die we aanbieden door heel het land, zoals de workshop Monotype design, de workshop Hiphop dance of de workshop Cartoon tekenen. Van Groningen tot Maastricht: onze 200 workshopdocenten maken van elke workshop een succes.

CKV-activiteiten Groningen

Samen met scholen werkt Kleinkunstig aan de perfecte invulling van het CKV-programma door middel van CKV-workshops. Dit zijn workshops die je als school speciaal in kunt zetten om de diverse eisen die aan CKV worden gesteld af te kunnen vinken.

Voor sommige kunstvormen of activiteiten heb je specifieke materialen nodig. Hierbij kun je denken aan een hololens, een iPad of bepaalde muziekinstrumenten. Als school heb je deze materialen niet altijd zomaar zelf in huis. Je kunt ze aanschaffen, maar voor eenmalig gebruik is dat vaak een grote investering. Kleinkunstig biedt hiervoor de oplossing.

Bij een CKV-activiteit brengen wij alle benodigde materialen mee. Of het nu gaat om ouderwetse ambachten als etsen of zeefdrukken of juist om eigentijdse technieken als 3d-printen of het maken van interactieve wearables. Voorbeelden van workshops met bijzondere materialen zijn verder de workshop Slagwerk, de workshop Virtual Reality en de workshop Pinhole Fotografie.

Workshop Kleinkunstig School Groningen

Schoolactiviteiten Groningen

Kleinkunstig biedt verder een breed palet aan schoolactiviteiten. Naast workshops zijn dat ook voorstellingen, dagprojecten en cultuurdagen. Voorbeelden van voorstellingen zijn de interactieve voorstelling East Side Crew over de geschiedenis van hiphop, de voorstelling Multiple Choice voor examenleerlingen of de voorstelling Maak je dromen waar, een mix van cabaret, jongleren en goochelen.

Op het gebied van dagprojecten voor school kun je denken aan een Startdag om het nieuwe schooljaar energiek en inspirerend te beginnen, zowel met de nieuwe als terugkerende leerlingen. Of wat dacht je van een animatie maken in één dag? Dat kan met 3d-Printer Pen Animatie. Ook het maken van een voorstelling in één dag of het houden van een theatersportbattle behoren tot de mogelijkheden.

Cultuurdag en CKV-dag Groningen

Met de Cultuurdag op school laat je leerlingen in één onvergetelijke dag kennismaken met de wereld van kunst, cultuur en techniek. We organiseerden al Cultuurdagen op scholen in Appingedam, Hoogezand, Ter Apel, Haren en Eelde.

Op de Cultuurdag verzorgt Kleinkunstig in verschillende rondes workshops voor leerlingen, waarbij zij zelf kunnen kiezen welke ze willen volgen. De workshops worden gegeven door professionals uit kunst en cultuur die tevens gekwalificeerd docent zijn. De Cultuurdag kan afgesloten worden met een voorstelling, die op verzoek aansluit bij een thema dat past bij de school.

Een Cultuurdag veel werk? Kleinkunstig kan de Cultuurdag van A tot Z voor je organiseren! Op deze spetterende dag leren leerlingen veel verschillende disciplines kennen. Ze ontdekken nieuwe talenten, maar bovenal is het een dag waarop ze met veel plezier samen bezig zijn!

Benieuwd wat Kleinkunstig voor jou kan betekenen? Ik kom graag langs om kennis te maken.

Fleur Zuidhoek-de Groot

Accountmanager Groningen
fleur@kleinkunstig.nl
06 – 159 538 42