Show menu

Grote Broer Kunsteducatie

Grote-Broer-Kunsteducatie

Ken jij Grote Broer al?

Grote Broer Kunsteducatie bestaat al meer dan twintig jaar en sinds 2016 vormen we samen één familie. Waar Kleinkunstig zich richt op kunsteducatie voor het voortgezet onderwijs, biedt Grote Broer een uitgebreid aanbod voor het primair onderwijs. Gespecialiseerd in de kunstvormen beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek én digitale media, bieden zij meer dan 60 verschillende workshops aan.

Grote Broers kijk op kunst

Grote Broer vindt dat kunst een wereld aan ervaringen biedt. Het maakt nieuwsgierig en zet aan tot het uitproberen van nieuwe dingen. Kunst maken activeert en geeft energie! Bij Grote Broer willen ze op jonge leeftijd al beginnen met activeren, zodat kinderen en jongeren hierop voort kunnen bouwen. Kinderen zijn namelijk – stuk voor stuk – creatief, maar herkennen dat niet altijd in zichzelf. Grote Broer helpt hen over de drempel.

Om kinderen en jongeren te bereiken is ervoor gekozen met scholen te werken. Scholen hebben vaak wel een ‘cultuurstip op de horizon’, maar beschikken niet over de tijd of middelen om daar een eigen invulling aan te geven. Grote Broer hoopt die cultuurstip binnen handbereik te brengen en zo ambities te realiseren.

Hoe gaat Grote Broer te werk?

Grote Broer werkt met 275 workshopdocenten. Elke workshopdocent heeft zijn/haar eigen expertise. Door dit ruime aanbod is het mogelijk vooraf een goede match te maken tussen de school, de leerlingen en de workshopdocent. Net als bij Kleinkunstig hechten ze bij Grote Broer veel waarde aan de kwaliteit van de projecten en wordt er daarom alleen gewerkt met gekwalificeerde workshopdocenten.

De organisatie van kunsteducatieve projecten is voor veel scholen te tijdrovend. Grote Broer ontzorgt daar graag in. Met zeven kunstdisciplines, klanten in heel Nederland en een grote poule aan professionele workshopdocenten zijn zij meesters in het behouden van rust en overzicht. Vanuit een persoonlijke benadering volgt een plan op maat en is het tijd voor actie!

Super uitgebreid en vernieuwend programma

Het hele jaar door wordt het aanbod aan workshops vernieuwd. Momenteel worden er meer dan 60 workshops in alle kunstdisciplines aangeboden. Dit zijn klassieke workshops, bijvoorbeeld Circustheater en Streetdance, maar ook meer vernieuwende workshops, zoals het populaire Upcycling en diverse Techlabs. Alle workshops worden door Grote Broer zelf ontwikkeld.

Naast losse workshops zijn er ook lessenseries, dagprojecten en zelfs schoolreisjes te vinden in het aanbod.

Gi-ga-groene topdag bij basisschool De Taaltuin

Een voorbeeld van het leuks dat Grote Broer te bieden heeft, was afgelopen oktober mee te maken bij basisschool De Taaltuin in Schiedam. Daar werd in het kader van de Kinderboekenweek rondom het thema gi-ga-groen in samenwerking tussen de school en Grote Broer een compleet dagprogramma met optreden in elkaar gezet. Er werd geknutseld, gedanst, muziek gemaakt, gegeten en nog veel meer. In dit mooie filmpje gemaakt door De Taaltuin is te zien wat een topdag het was!